Skip to content

College positief over plan maximaal 24 sociale huurappartementen

Redactie
13 augustus 2018 | 13:00

Advertentie

Het college van B&W staat positief tegenover de bouw van maximaal 24 sociale huurappartementen door Woningvereniging Nederweert (WVN) op de beide hoeken van de Harrie Carisstraat – Mgr Kreijelmansstraat. Het project staat ook bekend als het Carisplan. Onlangs besloot het gemeentebestuur mee te werken aan een wijziging van het bestemmingsplan die de planvorming verder mogelijk maakt.

Doelgroepen
De woningmarkt zit in de lift en het gaat goed met de kavelverkoop. Daarnaast is er behoefte aan compacte en betaalbare huurwoningen. Bijvoorbeeld voor jongeren, starters, eenpersoons huishoudens en mensen met een iets smallere beurs. Het Carisplan is bedoeld voor deze doelgroep, aldus Woningvereniging Nederweert.

Bestemming
Het perceel op de hoek Harrie Carisstraat – Mgr Kreijelmansstraat is bestemd voor woningbouw. Om het Carisplan mogelijk te maken moet het huidige bestemmingsplan op onderdelen worden aangepast. Het college werkt daar aan mee omdat het een goed plan is. Het plan valt bovendien binnen de prestatieafspraken met de WVN en sluit aan bij de doelstellingen van de regionale Structuurvisie Wonen.

Communicatie
Wat we belangrijk vinden is dat de Woningvereniging Nederweert het gesprek aangaat met de directe omgeving”, aldus wethouder Koolen. “Dat de locatie is aangewezen voor woningbouw, is al langer bekend. Nu het plan concreet wordt, is communicatie met de buurtbewoners belangrijk.” Ook richting potentiele huurders is het goed al vroeg de juiste verwachtingen aan te geven. “Woningvereniging Nederweert pakt dit op”, aldus directeur Corry Keulen. Keulen is verheugd met het positieve besluit van het college.

Fases en ervaring
Het Carisplan voorziet in de bouw van twee woonblokken met elk maximaal 12 compacte appartementen in drie bouwlagen. De bouw vindt in twee fases plaats. De benodigde parkeerplaatsen realiseert WVN op het eigen terrein. Op basis van de ervaringen van het eerste blok wordt het tweede blok gebouwd. Overigens dient het plan nog volledig uitgewerkt te worden met de architect.

Onderzoeken
Zover is het nog niet. Eerst dient een aantal zaken nader onderzocht te worden, zoals een bodemonderzoek, een infiltratieonderzoek, een quickscan flora en fauna en een akoestisch onderzoek. De eerste stap, een principemedewerking van het gemeentebestuur om het bestemmingsplan aan te passen is gezet.

Advertentie

11 Reacties

  1. Zonde, had je een mooie buurt van kunnen maken.

  2. Deze omgevig heeft de potentie om een mooie jaren 30 buurt te worden. Maar er wordt weer vanalles door elkaar gebouwd. Zonde. Hopelijk hebben de mannen en vrouwen op de gemeente hierover langer nagedacht dan over de rijrichting van de kerk- en brugstraat.

  3. 24 maar volgens mij missen ze nog een nullen.
    en wat is een sociale huurappartementen (€)? per maand?

  4. Ik denk dat dit mooi nieuws is.
    Maar ik denk dat de wachtlijst wel heel wat langer is dan 24.

    @ron1
    maximaal 710,68 euro per maand

    • €710,68 per maand vind ik asociale huur prijzen , voor een sociale huurwoning / appartement.

    • Dat is het huurbedrag tot welk bedrag huurtoeslag wordt verleend, vandaar.

    • Dat begrijp ik . maar hoe moeten mensen die nog geen €1000,oo per mand hebben dit kunnen opbrengen . die hebben ook vaste lasten en die moeten ook nog eten. Daarom zeg ik het is asociaal . voor een sociale huurwoning / appartement. Maar van de anderenkant hier in NL is al zoveel mis gegaan. Maar zolang dat er veel mensen denken dat ze rijk zijn , blijven we zitten met een regering die asociaal is naar hun burgers.

    • Maar die betalen dan per saldo toch ook geen € 700, maar maar iets van € 150 door de huurtoeslag…

  5. Dus die krijgen €550.00 huurtoeslag ? Of krijgen ze €150,00 huurtoeslag?

    • Die 710 euro is het maximum voor een sociale huurwoning. Die hoge prijs is meestal voor huizen voor gezinnen waarvan de hoofdbewoners beiden een baan hebben en dus meer dan €1000 per maand te besteden hebben.

      “Passend toewijzen” is een ding tegenwoordig; Mensen die weinig geld hebben komen niet eens in aanmerking voor die €710p/m woning.

      Nederweert (de Woningvereniging in ieder geval) weet dat er een ernstig tekort is aan 1-2 woningen, deze hebben slechts 1 slaapkamer en kosten dan ook een stuk minder aan huur. Ik betaal ~400 euro en krijg €180 huurtoeslag dus dat valt wel te doen, ook met €1000.

      Wel een wachtlijst van hier tot ginder…! Dus goed nieuws dat er meer beschikbaar komt.

    • Ik heb het even berekend, geen van beiden. Ze krijgen dan bijvoorbeeld bij een huur van € 700, € 350 huurtoeslag. Dus betalen zelf nog € 350. Heel schappelijk toch?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30

Advertentie