Skip to content

Wapenbroeders en Heemkunde vereniging Nederweert naar Henri Chapelle

Redactie
11 augustus 2018 | 14:00

Advertentie

Om de in Ospel gesneuvelde Amerikanen te eren, organiseren de Wapenbroeders Ospel een herdenking op de begraafplaats in Henri-Chapelle (B). Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de bus voor de reis naar Henri Chapelle op zaterdag 25 augustus 2018
De jaarlijkse reis wordt uitgebreid met een informatief-recreatief programma in samenwerking met Heemkunde vereniging Nederweert. Dit jaar bezoeken ze het Ronald Mc Donald huis in Houthem St. Gerlach. Een gids zal dit opmerkelijke gebouw voor familie van langdurig zieke kinderen presenteren. Het bijzondere ontwerp is van de Oostenrijkse architect Hundertwasser.  Opstapplaats en parkeergelegenheid: voetbalterrein Eindse Boys aan de Baldessenweg 1c te Nederweert-Eind (achterzijde café-restaurant  Bi-j Le-nie )
Tijdschema
Vertrek stipt om 8.30 uur ivm afwerking van het programma.
  • 10.15 uur: aankomst Henri Chapelle met herdenking gesneuvelden en bloemlegging. Ook kan men genieten van het prachtige uitzicht.
  • 11.30 uur: vertrek naar Aubel
  • 12.00 uur: aankomst Aubel, waar de lunch wordt genuttigd met koffie en thee in het  sportpaleis.
  • 13.15 uur  vertrek vanuit Aubel naar Houthem
  • 14.00 uur: aankomst Houthem en bezoek aan de Ronald McDonald Kindervallei met  rondleiding door de magische en kleurrijke Regenboogspiraal van Friedensreich Hundertwasser. Zie website
Aansluitend bezoek aan Kasteel en de tuinen van Houthem St.Gerlach met  “het mysterie van het kogelgat in de muur”. Ér is dan gelegenheid om koffie of thee of iets fris te drinken. Bezoek aan de pelgrimskerk St. Gerlachus. 18.00 uur: aankomst in Nederweert bij Restaurant Bi-j Le-nie Minten waar een heerlijke maaltijd wordt aangeboden met rond 20.30 uur afsluiting van de reis.
Opgeven
Opgave vóór 15 augustus bij: Mia Gubbels, St. Antoniusplein 12, 6031 ED NEDERWEERT per e-mail: miagubbels12@gmail.com of telefonisch 06 50601803.  Ook niet-leden kunnen zich hiervoor opgeven. Vol is vol. De eigen bijdrage is €  45,- per persoon, inclusief diner en lunch. Indien je niet deelneemt aan het diner bedraagt de eigen bijdrage € 25,-. Betaling contant in de bus.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie