Skip to content

Race-Xperience in Budschop

Redactie
10 augustus 2018 | 12:00

Advertentie

Ben jij dol op snelheid en hou je van racevoertuigen? Dan is Budschop op 16 september 2018 de place-to-be. In samenwerking met Americana Village wordt er namelijk voor de zevende keer Race-Xperience georganiseerd. Door het grote succes van Race-Xperience is het Raadhuisplein te klein geworden. Een nieuwe locatie is gevonden op de Sint Rochusstraat in Budschop. Door de combinatie van Race-Xperience en RC Off-Road Xperience veranderd Budschop in één groot raceparadijs.

Diversiteit aan voertuigen
Inmiddels hebben al diverse voertuigen vanuit de rallysport, autospeedway en autocross vanuit heel Nederland hun deelname bevestigd. Je zult verwonderd zijn over de diversiteit in raceklassen. Heb jij ooit gehoord van Mud Racing? Ook diverse tractorpullingteams weten Race-Xperience inmiddels goed te vinden. Zo kun je het geweld van het tractorpullingteam Hot Art uit Oud-Vossemeer, het uit Weert afkomstige BMO Rocket Science en Throublemaker uit Someren op Race-Xperience bekijken. Net als vorig jaar zullen er dit jaar weer vrachtwagens aanwezig zijn die deelgenomen hebben aan de Dakar rally. Denk hierbij onder andere aan de auto van Lammers Beton uit Weert. Er zijn echter niet alleen voertuigen uit de omgeving van Weert te zien. Zo komt er een race hovercraft uit België en is er ook interesse vanuit Duitsland. Race-Xperience is inmiddels dan ook uitgegroeid van een regionaal naar een internationaal evenement.

RC Off-Road Xperience
Dat je racevoertuigen in de breedste en zelfs kleinste vorm moet zien, wordt aangetoond met een RC Off-Road Xperience. Op een speciaal voor Race-Xperience aangelegd circuit zullen de hele dag wedstrijden en demo’s met radiografisch bestuurbare Off-Road auto’s worden georganiseerd. Hierbij zal ook minimaal één oud Nederlands Kampioen aanwezig zijn. Tussen de wedstrijden door is er ook de mogelijkheid om met je eigen RC Off-Road auto kennis te maken met het rijden op het circuit. Meer info hierover vind je op de site http://race-xperience.nl/ hier kun je je ook aanmelden voor deelname aan de RC Off-Road Xperience.


Paddock Square
Een tussenstop op het Paddock Square ( Café de Schans ) is dan ook een ideaal moment om even bij te praten over al het moois wat er op 16 september in Budschop is te zien. Dit alles onder het genot van een drankje en een hapje. Rollin’ Men zal voor een spetterend optreden zorgen door covers te spelen met hun eigen creatieve interpretatie. Voor het eerst zal er ook een kleine markt op het terrein te vinden zijn. De zevende Race-Xperience is dan ook meer dan een pleintje met wat racevoertuigen. Het is een beleving voor het hele gezin.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie