Skip to content

Verzoek geheimhouding persoonsgegevens bij gemeente Nederweert

Redactie
9 augustus 2018 | 9:00

Advertentie

Je kunt de gemeente Nederweert vragen jouw persoonsgegevens in de basisregistratie personen (BRP) niet door te geven aan derden. Daar houden ze dan rekening mee wanneer instellingen daarom vragen. Dit betekent niet dat de gemeente nooit jouw gegevens aan derden geeft. Er geldt een aantal uitzonderingen. Je kunt de gemeente dus niet volledig om geheimhouding vragen. Maar met dit verzoek leg je de gemeente wel een beperking op.

In de basisregistratie personen, de officiële naam voor de Nederlandse bevolkingsadministratie, staan persoonsgegevens van alle inwoners van de gemeente Nederweert. Hierin staan naast jouw adresgegevens ook gegevens over bijvoorbeeld een huwelijk of geregistreerd partnerschap, jouw nationaliteit, ouders en kinderen.

Geheimhouding geldt niet altijd
De gemeente is verplicht om uw persoonsgegevens door te geven aan instellingen die dit nodig hebben voor de uitvoering van wettelijke taken, bijvoorbeeld aan overheidsinstellingen, zoals de Belastingdienst.

Ook interne afdelingen van de gemeente gebruiken persoonsgegevens. Verder heeft de minister een aantal derden aangewezen waarvoor geheimhouding niet geldt, bijvoorbeeld pensioenfondsen en zorgverzekeraars. Een ander voorbeeld betreft een advocaat die voor de uitvoering van gerechtelijke werkzaamheden om persoonsgegevens vraagt. In deze situatie maakt de gemeente een afweging van belangen. Je krijgt dan de mogelijkheid jouw standpunt (zienswijze) te geven. Daarna besluit de gemeente of zij de gegevens verstrekt.

Je kunt geheimhouding aanvragen
Ga naar de website van de gemeente. Je hebt een DigiD nodig om het formulier in te vullen (‘bestellen’). Heb je geen DigiD? Maak dan een afspraak om het formulier in het gemeentehuis in te vullen. Neem hiervoor dan jouw geldig legitimatiebewijs mee. Kijk voor meer informatie ook op de website van Rijksoverheid.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-1
De brandweer schaalde op naar middelbrand
20 september 2024 | 6:10
2024_09_19 Heerlijke lunchactie bij Restaurant De Beren
Maak kennis met De Beren
19 september 2024 | 20:00
Screenshot
Arléne Uitvaart
 
19 september 2024 | 19:00
2024_09_19 Lisette Poell Ontsnappen aan de waan van de dag
Lisette Poell
19 september 2024 | 18:30

Advertentie