Skip to content

Route naar Buitencentrum De Pelen moet veiliger

Redactie
9 augustus 2018 | 19:00

Advertentie


Gehandicapten platform, Dorpsraad Ospeldijk en Buitencentrum De Pelen vinden de route naar het Buitencentrum te onveilig. Zij waren afgelopen zondag aanwezig bij het Buitencentrum en vroegen aan 160 mensen om een enquete in te vullen. Uit de resultaten van deze enquete blijkt dat een groot meerendeel zich net als de initiatiefnemers onveilig voelt onderweg naar het buitencentrum.

Hubert Huijerjans
Voorzitter van de dorpsraad Ospeldijk Hubert Huijerjans meldt aan De Limburger dat de weg veel te smal is voor fietsers, voetgangers en rolstoelgebruikers. Bewoners van Het Thomashuis zouden bijvoorbeeld niet met hun rolstoel of duofiets naar het centrum komen, terwijl er een tal van activiteiten wordt georganiseerd.

Staatsbosbeheer en gemeente
De actievoerder pleiten voor een vrij liggend voet of fietspad. Met de enquete is de eerste stap gezet. Op korte termijn gaan ze in gesprek met Staatsbosbeheer en de nieuwe wethouder om met hen over het plan te praten.

D66 Nederweert steunt oproep
D66 Nederweert reageert via Facebook op het artikel van De Limburger. ”Wij steunen de oproep voor een veilige verkeerssituatie voor fietsers, voetgangers en mindervaliden. Daarom hebben we ook in het coalitieakkoord voor extra aandacht voor deze kwetsbare verkeersdeelnemers gezorgd. Er moet snel een veilige oplossing komen!”

Advertentie

4 Reacties

  1. Een eenvoudige oplossing zou kunnen zijn om de Moostdijk vanuit Ospeldijk om te vormen tot “Fietsstraat”- auto te gast. Ik zie dat op veel plaatsen in Nederland en het werkt! Google maar eens.
    Een vrijliggend fietspad is natuurlijk beter, als het tenminste aan de richtlijnen voldoet – minimaal 4 meter breed en strak asfalt. En dan moet er nog een voetpad langs…

    Kees Helderman
    ervaringsdeskundige
    250 000 km op de fiets en een miljoen achter het stuur

    • Het idee vind ik op zich niet verkeerd. Toevallig een paar weken geleden eens foto’s van gezien. Ik vrees echter dat het hier niet gaat werken. Deze weg ligt buiten de bebouwde kom. Juridisch, denk ik, liggen hier andere prioriteiten. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar al het landbouwverkeer dat over deze weg komt. En dat kun je er niet zomaar afhalen.
      Neemt niet weg dat er hier best wel iets mag veranderen. De financiën zullen hier de keus beïnvloeden.

    • In principe is het natuurlijk gewoon een doorgaande weg waar autoverkeer rijdt met een bestemming. Beter zou zijn om er dan een apart fiets/voetpad naast te maken. Leuk voor je dat je zoveel fietst, maar dat wil niet zeggen dat autoverkeer daar dan maar weer voor hoeft te wijken.

  2. Misschien is er iets te doen voor fietser en voetgangers met het zandpad dat nu aan de andere kant van de wei loopt en dat praktisch bij het buitencentrum uit komt. Dan hoeft er niet apart iets aangelegd te worden en de fietsers en wandelaars komen dan meteen door een mooi stuk natuur.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie