Skip to content

Zomerschouw bedrijventerreinen

Redactie
8 augustus 2018 | 9:00

Advertentie

Op 3 juli werd de jaarlijkse zomerschouw gehouden in het kader van Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVOB). Bij de schouw waren Politie, Brandweer, Ondernemers en de gemeente aanwezig. De werkgroep KVOB is tevreden met de resultaten. Er zijn weinig knelpunten op het gebied van brandveiligheid en inbraakveiligheid.

Keurmerk Veilig Ondernemen
In Nederweert werkt een projectgroep vanaf 2005 samen aan het Keurmerk Veilig Ondernemen. Het keurmerk is bedoeld om de veiligheid op de bedrijventerreinen te behouden en te verbeteren. De projectgroep bestaat uit ondernemers, politie, brandweer en gemeente. Samen besteden ze aandacht aan het verbeteren van criminaliteitspreventie, brandpreventie en het beheer en onderhoud. Dit alles zorgt voor een goed en veilig ondernemersklimaat. Twee keer per jaar vindt een schouw plaats op de bedrijventerreinen.

Zomerschouw
Tijdens de zomerschouw is vooral gekeken naar brandveiligheidsaspecten en knelpunten in beheer en onderhoud. Zijn er bijvoorbeeld plaatsen waar overmatige plantengroei voor slecht zicht zorgt? Staan brandbare materialen zoals pallets goed opgeslagen? Belangrijkste conclusie tijdens de zomerschouw was dat de bedrijven de zaken goed voor elkaar hebben. Veel ondernemers zijn zich ervan bewust dat pallets bijvoorbeeld niet tegen een pand geplaatst moeten worden, maar op enige afstand. Dit soort kleine punten vergoten de brandveiligheid.

Naast de periodieke schouw is de projectgroep onder andere bezig met zaken zoals verkeersveiligheid en het verbeteren van de communicatie en sociale veiligheid. Zo is per bedrijventerrein een WhatsApp-groep in het leven geroepen. Ondernemers kunnen zo snel en gemakkelijk informatie uitwisselen over verdachte situaties rondom en op hun bedrijven. Het werkt als een vorm van buurtpreventie.

Adviseren
De projectgroep zet zich ook in voor verbetering van de verkeersveiligheid, kaart bij verantwoordelijke instanties knelpunten aan en roept hen op verbeteringen door te voeren. Daarnaast adviseert de projectgroep op het gebied van veiligheid en beheer bij herstructurering van wegen en fietspaden, zoals voldoende verlichting en groenonderhoud. Veiligheidsaspecten kunnen zo al vroeg in de planvorming worden meegenomen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bak met kittens gedumpt Eilers Nederweert
”De kittens hebben hun moeder nodig!”
19 september 2024 | 11:10
19_09_2024 Speuren naar geuren en kleuren in de groote peel
Ruik de herfst!
19 september 2024 | 11:00
Oude-boerenbond-Staat-Nederweert-2
De initiatiefnemers gaan met de input aan de slag
19 september 2024 | 10:39
Pascal-en-Carla-van-den-Schoor-2
Boeren van Nederweert
19 september 2024 | 10:00

Advertentie