Skip to content

Wereld Borstvoeding Week

Redactie
7 augustus 2018 | 9:00

Advertentie

1 tot 7 augustus wordt ( sinds 1992) de internationale Wereld Borstvoeding Week gehouden. Daarnaast zal ‘week 40’ in Nederland blijven bestaan, als ‘Samen voor Borstvoeding Week’.

31 juli 2018 publiceerden UNICEF en WHO een rapport “Capture the moment”waarin staat dat in landen waar de zorg niet zo optimaal is als in onze westerse wereld, drie op de vijf baby’s risico lopen door ontbreken van borstvoeding in het eerste uur na de geboorte. ‘Het geven van borstvoeding binnen een uur na de geboorte is cruciaal voor de overlevingskansen van een pasgeborene'(die vooral geldt voor baby’s in ontwikkelingsgebieden en prematuren). Dit vanwege de voedings- en antistoffen in de melk. In de allereerste moedermelk (colostrum) zit veel Immunoglobuline A (IgA). Dit is een antistof met een ontstekingsremmende en ziekte werende werking.

Veel ouders denken, we zien wel als de baby er eenmaal is. Maar de zorg rondom pasgeborene in ons land zal komende jaren in rap tempo veranderen, maar hopelijk niet verdwijnen.

Deze zomer is er landelijk een groot tekort aan kraamverzorgenden. Waar voorheen de kraamzorg 6 uur per dag de jonge ouders uitleg gaf over de voedingen en verzorging van de pasgeborene, is de kraamverzorgster nu na 3 uurtjes al weer door naar de volgende kersverse baby. Daar sta je dan met de pasgeboren baby, geen idee hoeveel een baby moet drinken, en waarom hij maar blijft huilen.

Cursus
Daarom bieden Sandra Mostert van IBCLC op 12 oktober weer cursus aan in de Kinderpraktijk Weert. Een 3 uur durende cursus van 19:00 uur tot 22:00 uur voor aanstaande ouders. Zo ben je voorbereid op wat je kan verwachten, wat is normaal en wat is niet normaal. Maar ook oa wat handig is om in huis te hebben, baby dunstantaal en gezonde voeding voor de zwangere.

Je kunt jezelf aanmelden via: Sandra-mostert@live.nl. Wil je meer weten? Kijk eens op www.lactatiekundige-limburg.com. De kosten van de cursus bedraagt: € 25,- (vergoeding mogelijk via zorgverzekering).

Sandra Mostert IBCLC
Beukenstraat 3, 6031XE Nederweert
telefoon: 0031 651110120
www.lactatiekundige-limburg.com
LinkedIn

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie