Skip to content

Activiteitenprogramma augustus Nationaal Park De Groote Peel

Glendi
30 juli 2018 | 13:00

Advertentie

Peel ontdektocht Zin in Zomer in Nationaal Park de Groote Peel
Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan op woensdag 1, woensdag 8, woensdag 15 óf woensdag 22 augustus mee met de Zomerse Peel Ontdektocht in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ga je waterdieren scheppen, op zoek naar kriebelbeestjes, spulletjes zoeken op het scharrelpad en nog veel meer leuke opdrachten doen. Deze gezinstocht start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. De excursie is 2,5 km en duurt ongeveer 1,5 uur.

Limburg Festival: bijzonder theater op bijzondere locaties
Op vrijdag 10 augustus is er – in het kader van het Limburg Festival – een bijzondere en humoristische voorstelling bij Buitencentrum De Pelen. Op die avond kun je “The Horseman” in actie zien. Drie beroemde Franse ruiters (waarvan ons de naam nu even niet te binnen schiet) zullen een dressuur demonstratie uitvoeren waar Ankie van Grunsven haar vingers bij af zou likken. En zelfs ondanks enkele minpuntjes in hun pirouettes houden ze vast aan hun onverstoorbare Franse houding. Deze show roept nogal wat clichés op over de Fransen zoals door buitenlanders gezien: arrogant, zeker van zichzelf en onaangenaam. Niettemin hebben ze ook nogal wat zelfspot want ze houden er blijkbaar om zichzelf voor de gek te laten houden. Kortom een avond met humor en ontspanning die je niet mag missen! De voorstelling start om 19.30 uur bij De Peelboerderij van Buitencentrum De Pelen.

Op Roverspad met de Zwarte Raven in de Groote Peel
Op zondag 12 augustus houdt Staatsbosbeheer een Roverspad, een avontuurlijke gezinstocht in Nationaal Park De Groote Peel. Aan de rand van De Groote Peel woont de ruige Roversbende de Zwarte Raven. Ze hebben een opdracht gekregen van hun leider, Graaf de Zwarte Raaf, om in De Peel op zoek te gaan naar het zwarte goud. Wil jij ze helpen met hun zoektocht? Dan kun je starten tussen 13.00 en 15.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De tocht is 2,5 kilometer lang en duurt ongeveer 1 uur. Deelname kost € 2,50 per persoon (ook voor volwassenen) inclusief broodje bakken bij de vuurkorf. Aanmelden via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Peelpodium met Gerard van Kol
Op zondag 19 augustus kun je weer genieten van een mooie muzikale middag bij het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen. Er is een optreden van troubadour Gerard van Kol. Hij zingt en schrijft liedjes in het Leissels dialect. Zijn optredens zijn doorspekt met verhalen en anekdotes. Gerard heeft onder andere gespeeld in The Remblin Four en The Canyon Drive Band. Sinds de jaren negentig richt hij zich vooral op het dialect en zingt hij liedjes die gaan over vroeger, het leven in de Peel, maar ook over ‘dagelijkse dingen’. Er zijn twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van De Pelen. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium.

Verrassende Veentocht in Nationaal Park De Groote Peel
Staatsbosbeheer organiseert elke laatste zondag van de maand een Verrassende Veentocht in Nationaal Park De Groote Peel. Zo ook op zondag 26 augustus. De route is 8 kilometer lang en de excursie duurt ongeveer 2,5 uur. Welke route de Peelgids loopt, dat is een verrassing. Bovendien is elk seizoen anders, dus ook elke keer verrassend wat je tegenkomt. Na afloop lekker samen nagenieten van koffie met een stuk overheerlijke Limburgse vlaai in de Peelboerderij. De Verrassende Veentocht start om 13.00 uur bij Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 10,- inclusief koffie/vlaai. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenveentocht

Peelpodium met optreden van “2Men’s Joke”
Het Peelpodium bij Buitencentrum De Pelen presenteert op zondag 26 augustus een optreden van “2Men’s Joke”. Zanger/gitarist Kees van Hooff heeft jaren in verschillende clubs aan de Côte d’Azur opgetreden. Nu woont hij weer in Weert en speelt hij regelmatig in de omgeving. Samen met zijn vaste muziekpartner Jos Leijen vormt hij het duo “2 men’s Joke”. Jos is een vermaard harmonicaspeler, zorgt voor de meerstemmigheid in de vocalen van het duo. Het duo speelt en zingt nummers van de singer/songwriters uit de sixties. Veel country, ballads en meerstemmige songs van o.a. Simon & Garfunkel, The Everly Brothers. De voorstellingen zijn om 13.30 en 15.00 uur. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel.

Vollemaanwandeling in De Groote Peel
Op maandag 26 augustus is er een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Op die avond kun je weer dwalen over de door de maan verlichte peelbanen. Al je zintuigen staan op scherp, de duisternis en geluiden van de Peel in de avond worden je metgezellen. De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en start om 21.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 8,- voor volwassenen en € 5,50 per kind. Na afloop een lekker drankje in de Peelboerderij met het glazen dak. Een bijzondere beleving! Vooraf online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan

Meer informatie vind je op www.staatsbosbeheer.nl/depelen of mail naar het Buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl en bellen kan naar 0495 – 641 497.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie