Skip to content

Pascalle de Rooij en Jorik Franssen geïnstalleerd als raadslid

Redactie
17 juli 2018 | 18:00

Advertentie

Begin juli zijn Pascalle de Rooij-Kanters (JAN) en Jorik Franssen (VVD) geïnstalleerd als raadslid. Zij vertellen je graag meer over wie ze zijn, wat ze doen in het dagelijks leven, waarom ze raadslid wilden worden en wat hun aandachtspunten als raadslid zijn.

Pascalle de Rooij-Kanters
Ik ben 49 jaar en woon in het centrum van Nederweert op de alom bekende Molenweg”, vertelt Pascalle. “In het dagelijks leven ben ik getrouwd met Edwin. Hij werkt bij een multinational en is voor zijn werk regelmatig in het buitenland. Samen hebben wij een dochter, Denise van 20 jaar, ze start dit jaar met de opleiding Bedrijfskunde en is in Nederweert actief in de Jongerenraad. Zelf heb ik na haar geboorte mijn werk aangepast en werkte ik in banen die gemakkelijk te combineren waren met ons dagelijks leven en met de carrière van Edwin. Momenteel werk ik in een herenmodezaak in Weert.

Nederweert mooi en leefbaar houden
Raadslid worden is een ambitie die pas later op mijn pad is gekomen. Ik wil me graag inzetten voor de gemeenschap en om het mooie Nederweert ook mooi en leefbaar te houden voor toekomstige generaties”, legt Pascalle uit. “De komende jaren zet ik mezelf graag breed in, en dan specifiek op de terreinen verkeer (veiligheid), duurzaamheid en daarmee samenhangend natuur en groen.”

Jorik Franssen
Ik ben 22 jaar en daarmee nu de jongste fractievoorzitter en raadslid. Bij de VVD speelt leeftijd overigens geen rol. Enthousiasme, inzet en de wil om met elkaar onze dorpsgenoten, Nederweert en de regio verder te brengen, zijn wel belangrijk”, geeft Jorik aan. “Ik woon in Nederweert, Schoor. In de zomer rond ik mijn master Staats- & Bestuursrecht af en in september start ik met de master Bestuurskunde, beide aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik ben ook actief als Ledenraadslid bij Rabobank Weerterland & Cranendonck, doe daarnaast vrijwilligerswerk en ben al langer nauw betrokken bij VVD Nederweert.

Sterke economie en levendige gemeente
De VVD-fractie zet zich met energie in voor onder meer een sterke economie met ruimte voor ondernemers en een levendige woon- en werkomgeving. Belangrijk daarvoor zijn een toegankelijke gemeente, begrijpelijk beleid en heldere uitleg; daar maak ik me sterk voor. Ik ben maatschappelijk betrokken, en iets kunnen betekenen voor een ander geeft mij energie. Politiek biedt mij de mogelijkheid om mee te bouwen aan het Nederweert van de toekomst. Wat mij betreft: handen uit de mouwen en samen aan de slag!”, besluit Jorik enthousiast.

Advertentie

1 Reactie

  1. 22 jaar? Mooi om dan al zo actief hiermee bezig te zijn. Maar als tip: verloochen je leeftijd niet met zo’n ouwemannenpak! Je mag er best wat vlotter uit zien hoor, ook in de politiek. Zelfs bij de VVD lijkt mij.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie