Skip to content

Kadernota 2019-2022 behandeld door gemeenteraad

Redactie
13 juli 2018 | 16:00

Advertentie

Op dinsdag 3 juli behandelde de gemeenteraad de Kadernota 2019-2022. De kadernota beschrijft de inkomsten en uitgaven voor de langere termijn en is daarmee een belangrijk document.

Financieel plaatje
De kadernota 2019-2022 is de eerste kadernota in deze raadsperiode en vormt de opmaat naar de Programmabegroting 2019-2022. Deze begroting wordt op 6 november 2018 in de raadsvergadering behandeld en (gewijzigd) vastgesteld. In de kadernota wordt weergegeven welke strategische onderwerpen spelen, welke nieuwe ontwikkelingen zich aandienen en worden alle plannen en wensen financieel vastgelegd.

Ruimte voor elkaar
Nederweert is er afgelopen jaren goed in geslaagd de ambities en wensen van de gemeenteraad en daarmee de bevolking waar te maken. Vorig jaar zijn 2 nieuwe strategische thema’s opgepakt. Duurzaamheid en armoede staan daarom nu prominent opgenomen in de kadernota. Als er wordt gekeken naar de diverse thema’s die in Nederweert actueel zijn, is de vurige wens om zo veel als mogelijk in dialoog met inwoners en ondernemers, samen zaken op te pakken. Hierbij wordt rekening gehouden met de ander. Staan ze aan de lat voor hen die minder goed mee kunnen. Denken ze bij het maken van beleid ook aan de langetermijneffecten. Scheppen ze dus ‘ruimte voor elkaar’.

Strategische thema’s
Er wordt uitgegaan van zeven strategische thema’s. Voorop staat de dienstverlening aan de burgers en ondernemers. Verder de drie onderwerpen die ook in de vorige raadsperiode nadrukkelijk aandacht vroegen: de Randweg N266, Buitengebied in Balans en het centrumplan. Daarna de twee eerder genoemde thema’s armoedebeleid en duurzaamheid. Ten slotte wordt er ingegaan op de integrale aanpak ontwikkelingen kern Nederweert. Komende 4 jaar krijgen deze thema’s blijvende aandacht en worden ze waar nodig verder uitgebouwd of aangepast.

Solide erfenis voor nieuwe raadsperiode
Financieel staat Nederweert er goed voor. De gemeente heeft positieve meerjarensaldo’s en een ruime reservepositie. Aan de start van de nieuwe raadsperiode is dit een prettig gegeven. Forse bezuinigingsoperaties zijn doorgevoerd vanwege kortingen op de rijksuitkering. Omdat deze inkomstenbron flink kan wijzigen in de loop van de jaren, is het noodzakelijk om hier bij eventuele uitgaven rekening mee te houden.

Advertentie

2 Reacties

  1. Hopelijk voldoende budget voor schadeclaims door schrappen van diverse plannen? Fijn dat de burger daar weer voor opdraait…..


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie