Skip to content

Kermis in Leveroy

Redactie
6 juli 2018 | 11:00

Advertentie

Het is weer bijna zover: kermis in Leveroy. De kermiscommissie Leveroy organiseert dit jaar van zaterdag 7 tot en met dinsdag 10 juli een kermis met mooie attracties en een interessant programma voor jong en oud! Iedereen is van harte welkom!

Attracties en activiteiten
Zowel voor kinderen als volwassenen is er van alles te zien en doen op de kermis in Leveroy: touwtje trekken, schieten en de draaimolen. Ook de autoscooter, de calypso, de grijpers, het rolbalspel, trampolines en diverse eet-/snoepkramen staan op het kermisterrein. Daarnaast is er een feestelijk programma met veel muziek, dans en leuke activiteiten.

Openingstijden
Op zaterdag 7 juli kunt u vanaf 16.00 uur de kermis bezoeken, op zondag 8 juli vanaf 14.00 uur en op maandag 9 en dinsdag 10 juli vanaf 15.00 uur. De kermis sluit iedere dag om 0.00 uur. Je kunt nog iets langer blijven bij de horeca. Tijdens de kermisdagen mogen de cafés in Leveroy tot 3.00 uur geopend zijn.

7 juli: kermiskoers
De kermiskoers is de officiële aftrap van de kermis en is ondertussen een begrip in Leveroy. Tijdens deze straatrace fietsen de deelnemers een parcours met verschillende, uitdagende hindernissen waarbij een goed geveerde mountainbike geen overbodige luxe is. Vanaf het startsein van de race zijn de kermisattracties geopend. Wie gaat dit jaar winnen?

10 juli: kermisdiner
Natuurlijk is er ook aandacht voor de ouderen van Leveroy. In samenwerking met Open Eettafel Leveroy (OET) is er een gezamenlijk kermisdiner georganiseerd. De gasten van OET genieten van een heerlijk diner. Ook familie, vrienden en mensen uit Leveroy zijn hierbij van harte welkom.

Overleg over verkeer
Tijdens een bijeenkomst eind mei in Leveroy zijn de tijdelijke verkeersmaatregelen voor de kermis voor 2018 en volgende jaren besproken. In overleg met bewoners, kermisorganisatie, Gemeenschapsraad Leveroy en de gemeente zijn de knelpunten benoemd en vervolgens is er samen nagedacht over oplossingen.

Wegafsluitingen
Een aantal straten is afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers: Dorpstraat (tussen Liesjeshoek en Past. De Fauwestraat); de Sillenhoek (tussen Dorpstraat en Huitje); de Kerkstraat (tussen Reulisweg en Dorpstraat); de Liesjeshoek (tussen Concordiastraat en Kerkstraat); en de weg Haveshof en het parkeerterrein bij de voetbalvelden. Er komt een betonnen afzetblok bij de kruising Dorpstraat voor de aansluiting met de Sillenhoek.

Omleidingen
Voor verkeer vanuit Heythuysen is er een omleiding via Reulisweg, Huitje, Sillenhoek en Kapelstraat. De omleiding is met borden aangegeven. Verkeer vanuit Nederweert wordt omgeleid via Swelstraat en Heerbaan.

De maatregelen starten op woensdag 4 juli vanaf ongeveer 11.00 uur tot woensdag 11 juli 16.00 uur, of zoveel korter of langer als nodig is. De kermisorganisatie geeft het startsein voor het plaatsen van de borden.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie