Skip to content

Burgemeester Evers sluit woning Ospeldijk

Redactie
5 juli 2018 | 16:34

Advertentie

Burgemeester Evers heeft besloten een woning aan de Moostdijk in Ospel voor drie maanden te sluiten. In de woning werd in maart dit jaar voor de tweede keer een hennepkwekerij aangetroffen. Het besluit is genomen op basis van het zogenaamde Damoclesbeleid.

Op grond van artikel 13b van de Opiumwet, het zgn. Damoclesbeleid, is een burgemeester in Nederland bevoegd om bestuursdwang toe te passen als in woningen of lokalen verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Deze maatregel houdt in dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten.

Procedure
In de woning in Ospel werd twee keer binnen twee jaar een hennepkwekerij aangetroffen. De eerste keer, in mei 2016, werden 564 planten aangetroffen. In maart 2018 werden 436 planten ontdekt. Aan het sluiten van een pand gaat een hele procedure vooraf. Drugshandel, wietteelt of productie van andere drugs raakt ook inwoners, altijd. Denk bijvoorbeeld aan overlast door stank, lekkage en vervuiling. Ook verloedering van de buurt geeft een gevoel van onveiligheid.

Ellende is enorm
Drugspanden, wietzolders en druglabs kunnen overal zijn”, aldus burgemeester Evers. “Op het platteland en in de stad. Afgelegen of in dicht bewoond gebied. “We doen er samen met de politie en andere partners alles aan om drugshandel en -productie tegen te gaan. Omdat de ellende die erdoor ontstaat in de omgeving enorm is.

Integrale controle
Op 18 juni jl. zijn negen panden in het buitengebied onderworpen aan een integrale bestuurlijke controle. Daarbij werkten diverse overheidsdiensten samen, waaronder de gemeente Nederweert, het Team Ondermijning Limburg, lokale politie, Openbaar Ministerie, het RIEC, de belastingdienst en de Voedsel en Warenautoriteit. Binnen de aanpak Ondermijning zullen periodieke controles vaker voorkomen.

Melden helpt altijd!
Als je weet wat de signalen en de risico’s zijn, kun je jezelf en je buurt veel ellende besparen”, zegt wijkagent Dennie Joosten. “En belangrijk: melden helpt altijd! De politie onderneemt altijd actie op basis van een drugsmelding. Wat die actie is, hangt af van de situatie. Soms merkt de melder daar zelf niets van. Bijvoorbeeld omdat er achter de schermen meer aanwijzingen worden verzameld. Wilt u anoniem blijven, dan kunt u altijd bellen met Meld Misdaad Anoniem via tel. 0800-7000.”

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie