Skip to content

Activiteitenprogramma juli 2018 Buitencentrum De Pelen / Nationaal Park De Groote Peel

Glendi
29 juni 2018 | 15:00

Advertentie

Peelpodium met ‘Singersong’
Het Peelpodium bij Buitencentrum De Pelen presenteert op zondag 1 juli een voorstelling onder de titel ‘Singersong’. Vier muzikanten uit Nederweert staan die middag Unplugged in het (overdekte) Amfitheater. Tom, Anouk, Loes, Paul en Cyrill zingen en begeleiden zichzelf enkel en alleen op gitaar of keyboard. De optredens zijn tussen 13.30 en 16.00 Entree voor de voorstellingen is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Peel ontdektocht Zin in Zomer in Nationaal Park de Groote Peel
Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan op woensdag 4 juli mee met de Zomerse Peel Ontdektocht in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ga je waterdieren scheppen, op zoek naar kriebelbeestjes, spulletjes zoeken op het scharrelpad en nog veel meer leuke opdrachten doen. Deze gezinstocht start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. De excursie is 2,5 km en duurt ongeveer 1,5 uur. Reserveren via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Peel Ontdektocht Vlinders in De Groote Peel
Op zondag 8 juli is er een Peel Ontdektocht Vlinders in Nationaal Park De Groote Peel. In De Groote Peel komen verschillende, bijzondere vlindersoorten voor zoals de Phegeavlinder en het spiegeldikkopje. Soorten die je in de rest van Nederland niet of nauwelijks ziet. Ga mee op zoek naar deze bijzondere soorten en ontdek welke andere soorten hier nog rondfladderen. Er zijn twee tochten op een dag en je kunt starten om 11.00 en om 14.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen. De tocht is 2,5 kilometer lang en duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. Aanmelden is noodzakelijk via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495-64 14 97.

Peel ontdektocht Zin in Zomer in Nationaal Park de Groote Peel
Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan op woensdag 11 juli mee met de Zomerse Peel Ontdektocht in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ga je waterdieren scheppen, op zoek naar kriebelbeestjes, spulletjes zoeken op het scharrelpad en nog veel meer leuke opdrachten doen. Deze gezinstocht start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. De excursie is 2,5 km en duurt ongeveer 1,5 uur. Reserveren via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495-64 14 97.

Nachtzwaluwwandeling in De Groote Peel
Op zaterdag 14 juli is er een Nachtzwaluwwandeling in De Groote Peel. Het Nationaal Park. Tijdens deze excursie gaan we op zoek naar een geheimzinnige broedvogel in de Peel: de nachtzwaluw. Als de zon ondergaat wordt hij actief en laat z’n opvallende ratel horen. De wandeling start om 21.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 8,- voor volwassenen en € 5,50 per kind. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/nachtzwaluwpelen.

Peel Ontdektocht Vlinders in De Groote Peel
Op zondag 15 juli is er een Peel Ontdektocht Vlinders in Nationaal Park De Groote Peel. In De Groote Peel komen verschillende, bijzondere vlindersoorten voor zoals de Phegeavlinder en het spiegeldikkopje. Soorten die je in de rest van Nederland niet of nauwelijks ziet. Ga mee op zoek naar deze bijzondere soorten en ontdek welke andere soorten hier nog rondfladderen. Er zijn twee tochten op een dag en je kunt starten om 11.00 en om 14.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen. De tocht is 2,5 kilometer lang en duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. Aanmelden is noodzakelijk via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495-64 14 97.

Peelpodium met Corde et Animo
Het Peelpodium bij Buitencentrum De Pelen presenteert op zondag 15 juli een voorstelling met het koor Corde et Animo.
Het gemengd zangkoor Corde et Animo uit Someren-Heide viert dit jaar haar 50e verjaardag. Reden voor een feestelijk jaar én voor een nieuwe naam: Vocal Group Heart & Soul! Corde et Animo is opgericht als dameskoor en een jaar later kwamen de eerste mannen erbij. De laatste tien jaar hebben ze een totaal nieuwe aanpak in muziekkeuze met meer populaire muziek uit film, musical en pop. Met onder andere nummers van Robbie Williams, Claudia de Breij, Van Dik Hout en Ed Sheeran. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigente Emmy Stultiens – Vries. De optredens starten om 13.30 en om 15.00 uur. Entree voor de voorstellingen is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Voor of na de voorstelling kun je nog een heerlijke wandeling maken in dit prachtige natuurgebied.

Peel ontdektocht Zin in Zomer in Nationaal Park de Groote Peel
Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan op woensdag 18 juli mee met de Zomerse Peel Ontdektocht in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ga je waterdieren scheppen, op zoek naar kriebelbeestjes, spulletjes zoeken op het scharrelpad en nog veel meer leuke opdrachten doen. Deze gezinstocht start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. De excursie is 2,5 km en duurt ongeveer 1,5 uur. Reserveren via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495-64 14 97.

Nachtvlinders spotten in De Groote Peel
Op vrijdag 20 juli kun je nachtvlinders spotten in Nationaal Park De Groote Peel. Vlinderkenners begeleiden deze activiteit die plaatsvindt rondom de Peelboerderij van De Pelen. In juli kunnen er diverse soorten nachtvlinders worden waargenomen. De activiteit start om 22.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname is gratis.

Nachtzwaluwwandeling in De Groote Peel
Op zaterdag 21 juli is er een Nachtzwaluwwandeling in De Groote Peel. Tijdens deze excursie gaan we op zoek naar een geheimzinnige broedvogel in de Peel: de nachtzwaluw. Als de zon ondergaat wordt hij actief en laat z’n opvallende ratel horen. Maar we richten de kijker natuurlijk ook op de andere vogelsoorten die ons pad kruisen. De wandeling start om 21.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 8,- voor volwassenen en € 5,50 per kind. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/nachtzwaluwpelen.

Peelweek 2018 in Nationaal Park De Groote Peel
Van maandag 23 juli en met zondag 29 juli is er de jaarlijkse Peelweek in Nationaal Park De Groote Peel. Vanuit Buitencentrum De Pelen zijn er dan verrassende Peel Ontdektochten, (thema)excursies, muziekvoorstellingen en nog veel meer (natuur)activiteiten te beleven. Op zondag 29 juli wordt de Peelweek feestelijk afgesloten met een gezellig Zomerfeest op het Kabouterpadl!

sPEElse Expeditie in Nationaal Park de Groote Peel (Peelweek)
Op maandag 23 juli houdt Staatsbosbeheer een sPEElse Expeditie in De Groote Peel. Tijdens deze ontdektocht in de prachtige natuur van het Nationaal Park hebben wij een aantal prikkelende en sPEELse opdrachten voor jou in petto. We willen niet teveel verklappen, maar wie mee doet met een sPEELse expeditie ervaart letterlijk en figuurlijk dat de peel een veenmoeras is! De activiteit start om 11.00 en om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief dierenpin voor de kinderen. Aanmelden is noodzakelijk via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Poppenkast in de Peel: Kleine Zon met Wolletje Tim (Peelweek)
Op dinsdag 24 juli is er een Kindertheatervoorstelling in Nationaal Park De Groote Peel. Poppenkastvoorstelling voor kinderen van 2,5 tot 8 jr. Een poppenspel waarin de warme winterjas van moeder schaap voor de poppenkast afgeschoren wordt en Wolletje Tim intussen van alles beleeft. Er zijn twee voorstellingen; om 13.30 en om 15.00 uur. Deelname kost voor volwassenen € 5,- per persoon en voor kinderen € 3,50 per kind. De duur van de voorstelling is 45 minuten. Reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

Peel ontdektocht Zin in Zomer in Nationaal Park de Groote Peel (Peelweek)

Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan op woensdag 25 juli mee met de Zomerse Peel Ontdektocht in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ga je waterdieren scheppen, op zoek naar kriebelbeestjes, spulletjes zoeken op het scharrelpad en nog veel meer leuke opdrachten doen. Deze gezinstocht start om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. De excursie is 2,5 km en duurt ongeveer 1,5 uur. Reserveren via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495-64 14 97.

Vleermuizentocht in Nationaal Park De Groote Peel (Peelweek)

Op woensdag 25 juli houdt Staatsbosbeheer een Vleermuizenwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Er wordt gestart met een drankje vooraf en dan een korte beeldpresentatie over vleermuizen en daarna naar buiten om vleermuizen in de Peel te spotten. Een onvergetelijke ervaring! De excursie staat onder begeleiding van een Peelgids van Staatsbosbeheer en start om 21.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 8,- voor volwassenen en € 5,50 per kind, inclusief een drankje in de Peelboerderij.

Kindertheatervoorstelling Kabouter Zibbedeus doet een wens (Peelweek)
Op donderdag 26 juli is er een Kindertheatervoorstelling in Nationaal Park De Groote Peel. Kabouter Zibbedeus van Dibbe Dabbe en zijn lieve kaboutervrouwtje Lobelia leven erg gelukkig en tevreden in het kabouterbos. Op zijn verjaardag ziet kabouter Zibbedeus de tovervogel. Nu mag hij drie wensen doen. Maar hij heeft helemaal geen wensen. Hij heeft alles al dat zijn kleine kabouterhartje begeert. Als hij nu per ongeluk begint te wensen gaat alles mis. Voorstelling voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Er zijn twee voorstellingen; om 13.30 en om 15.00 uur. Deelname kost voor volwassenen € 5,- per persoon en voor kinderen € 3,50 per kind. De duur van de voorstelling is 45 minuten. Reserveren online via: www.staatsbosbeheer.nl/depelen Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor of na de voorstelling kun je nog een heerlijke wandeling maken in dit prachtige natuurgebied.

Boswachtersacademie bij Buitencentrum De Pelen (Peelweek)
Op vrijdag 27 juli kun je meedoen met de Boswachtersacademie. Een speelse gezinstocht met leuke opdrachtjes waarin je ontdekt of je uit het goede boswachtershout gesneden bent. Er zijn twee tochten op een dag die starten bij de balie van het Buitencentrum De Pelen om 11.00 en 14.00 uur. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een dierenpin voor de kinderen. De excursie is 2,5 km lang en duurt ongeveer 1,5 uur. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Reserveren via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495-64 14 97.

Nachtzwaluwwandeling in De Groote Peel (Peelweek)
Op vrijdag 27 juli is er een Nachtzwaluwwandeling in De Groote Peel. Tijdens deze excursie gaan we op zoek naar een geheimzinnige broedvogel in de Peel: de nachtzwaluw. Als de zon ondergaat wordt hij actief en laat z’n opvallende ratel horen. Maar we richten de kijker natuurlijk ook op de andere vogelsoorten die ons pad kruisen. De wandeling start om 21.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 8,- voor volwassenen en € 5,50 per kind. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/nachtzwaluwpelen.

Knutselworkshops voor kinderen bij Buitencentrum De Pelen (Peelweek)
Op zaterdag 28 juli zijn er Knutselworkshops en kunnen kinderen heerlijk knutselen bij Buitencentrum De Pelen! De workshops zijn tussen 10.00 en 13.30 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname € 5,- per kind.

Voorstelling De Theaterkist (Peelweek)
Op zaterdag 28 juli is er een Kindertheatervoorstelling in Nationaal Park De Groote Peel. August Greene trekt er met zijn Theaterkist op uit om op avontuur te gaan. Doen jullie met hem mee? Kom gerust een kijkje nemen bij deze fantasievolle voorstelling. Er zijn twee voorstellingen; om 13.30 en om 15.00 uur. Deelname kost voor volwassenen € 2,50 per persoon en voor kinderen € 1,50 per kind. De duur van de voorstelling is 45 minuten. Reserveren via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495-64 14 97.

Zomerfeest op het Kabouterpad in De Groote Peel met poppentheater (Peelweek)
Op zondag 29 juli is het extra gezellig op het Kabouterpad in De Groote Peel want dan vieren de kabouters hun Zomerfeest! Voor kleuterkabouters die met kaboutertas en kaboutermuts de kabouterroute lopen zijn er leuke extra’s. Het wordt dus een leuke, gezellige en creatieve dag voor alle kabouters! Deelname kost € 5,- per kind Let op: volwassenen betalen niet voor het kabouterfeest. Reserveren is niet nodig. Starten voor de route kan tussen 11.00 en 14.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie