Skip to content

Mooie luisterliedjes op het Peelpodium De Pelen

Glendi
28 juni 2018 | 16:00

Advertentie

Optreden ‘Singersong’ met Cyrill, Loes, Paul, Anouk en Tom
Op zondag 1 juli zijn er weer akoestische sessies van ‘Singersong’ op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen. De Nederweerter muzikanten Tom, Anouk, Loes, Cyrill en Paul, spelen en zingen die middag, solo én samen, in het Amfitheater van De Groote Peel. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van het Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Mooie luisterliedjes op het Peelpodium
Een paar jaar geleden gingen Tom, Cyrill en Anouk, drie Nederweerter muzikanten de uitdaging aan om een akoestische sessie te spelen in het Amfitheater van Buitencentrum De Pelen. Dit beviel zo goed dat ze sindsdien elk jaar op het Peelpodium staan. Inmiddels zijn er twee muzikanten bijgekomen; Anouks dochter Loes en Paul Sieben doen ook mee! Er wordt gespeeld in twee sets die beginnen om 13.30 en 15.00 uur. Het ‘lot’ bepaalt wie aan de beurt is, want na ieder liedje wordt de naam van de volgende muzikant uit een hoge hoed getrokken. Als afsluiter van de eerste en tweede set spelen ze gezamenlijk een nummer. Afwisseling troef dus!

Cyrill Wulms heeft al het een en ander op zijn muzikale palmares staan: voormalig gitarist in Parris en Powerslave, gitarist in F.A.R.T, The Western Fruit Wood & Hooker Company en Reintje & haar Voskes. Bij De Pelen speelt hij, gewapend met alleen z’n akoestische gitaar, nummers uit een lijst van persoonlijke favorieten.

Loes Roost is met haar 16 jaar de jongste in het gezelschap. Na jaren klassieke pianoles begon het bij Loes te kriebelen om te zingen bij haar pianospel. Het resultaat zijn hedendaagse pop- en rockliedjes in een smaakvolle pianoversie met zang. Kortom een jong talent!

Paul Sieben is de nieuwste aanwinst voor de Singersongsessie. Hij zingt en speelt gitaar in de Nederweerter rockband Nem-Q als zanger/gitarist. Bij De Pelen gaat hij terug naar zijn beginjaren van akoestische gitaar en zang met nummers die hem inspireren of die voor van nostalgische waarde zijn.

Anouk Roost-Reijnders heeft al vaker en met veel plezier in het Amfitheater van de Pelen opgetreden. Zij speelt met de piano dromerige, sfeervolle nummers, die worden gezongen met een krachtige, dragende stem. Anouk kiest voor kleine, vaak onbekende luisterliedjes zodat het gevoel en de boodschap van het nummer extra goed naar voren komen.

Gitarist, zanger Tom Kluskens brengt rustige luistermuziek. Hij is geïnspireerd door zowel hedendaagse singer songwriters als muzikale helden van weleer. Zijn repertoire bestaat uit eigen werk en covers. Soms zoals verwacht, soms een bewerking van een nummer die verrast. Wat normaal een stampende rock song is, wordt teruggebracht naar een mooi klein liedje. Juist dan hoor en voel je dat een goede song ook echt goed is

De voorstellingen op het Peelpodium zijn voor iedereen toegankelijk. Reserveren is niet mogelijk en vol = vol, dus wees op tijd! Entree is een vrijwillige bijdrage. Uw gulle gift komt ten goede aan de muzikanten en aan de organisatie van het Peelpodium. Voor meer informatie kijk op: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_19-Huidinstituut-Purife-viert-2jarig-bestaan
Wie jarig is trakteert!
19 september 2024 | 12:00
Bak met kittens gedumpt Eilers Nederweert
”De kittens hebben hun moeder nodig!”
19 september 2024 | 11:10
19_09_2024 Speuren naar geuren en kleuren in de groote peel
Ruik de herfst!
19 september 2024 | 11:00
Oude-boerenbond-Staat-Nederweert-2
De initiatiefnemers gaan met de input aan de slag
19 september 2024 | 10:39

Advertentie