Skip to content

Bal Champêtre

Redactie
28 juni 2018 | 13:00

Advertentie

Zondag 8 juli juli vindt in Weert aan de IJzeren Man voor de zesde achtereenvolgende maal een Bal Champêtre plaats. Op het tuinterras onder de dennenbomen naast café Dennenoord. Sinds 2013 vindt er met ondersteuning van onder meer Stamtafel Weert van de cultuurhistorische stichting De Aldenborgh met groot succes elk jaar in de maand juli een uitvoering plaats van dit voormalige muziek- en dansfestijn.

Cultuurhistorische achtergrond
Het Bal Champêtre heeft in Weert een cultuurhistorische achtergrond die teruggaat tot in de 19e eeuw. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw organiseerde de Stedelijke Harmonie Sint-Antonius jaarlijks in de zomer een dergelijk openluchtbal. Voor het laatst in 1966.

Muziek
En het belooft ook dit jaar, als de weergoden opnieuw meewerken, wederom een oergezellige en nostalgische middag te worden met smartlappen en andere ‘gouwe ouwen’. Er kan geluisterd en gedanst worden bij de klanken van gouden hits van bijvoorbeeld The Classics, De Heikrekels, het Radi-ensemble en vele andere artiesten. Daarvoor staan garant Amusatie-Formatie Jukebox, Zanger Stefan Wolter en toetsenist Bèr Donkers. DJ Lei Wagemans zal op professionele wijze alle gaatjes met plaatjes vullen met muziek uit de jaren 50 en 60. De inwendige mens kan met drank en spijs naar believen verwend worden. De toegang is gratis. Aanvang 15.00 uur.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie