Skip to content

Meer onderzoek naar verbindings trein Weert-Hamont

Redactie
27 juni 2018 | 10:00

Advertentie

Een directe treinverbinding tussen Eindhoven en Düsseldorf ligt op koers voor een start in 2025. De internationale verbinding tussen Hamont en Weert heeft echter meer onderzoek nodig. Dit schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat in een brief aan de kamer. De brief gaat over alle internationale treinverbindingen. Aanleiding zijn Kamervragen over alternatieven voor de luchtvaart.

Sinds enkele maanden is zowel in als buiten Nederland een levendig debat ontstaan over de mogelijkheid om vervoer per vliegtuig over de korte afstand binnen Europa te vervangen door internationaal vervoer per trein. Meer reizen per trein draagt bij aan verduurzaming van het personenvervoer en het biedt veel andere voordelen: je stapt uit in het midden van de stad, het bespaart lange inchecktijden en het is minstens zo comfortabel”, schrijft Van Veldhoven.

Weert – Hamont
Voor de lijn tussen Weert en Hamont (met van daaruit aansluiting richting Antwerpen en Brussel) is nog meer onderzoek nodig. “Om de komende tijd verdere stappen te kunnen zetten richting de realisatie van deze ambitie vanuit het regeerakkoord, zal ik ProRail de opdracht geven om de ontbrekende informatie in beeld te brengen zodat er een betrouwbaar beeld ontstaat van de investeringskosten. Daarnaast laat ik de (maatschappelijke) kosten-batenanalyse uitwerken.” Tevens wordt alvast gekeken welke vervoerders voor deze verbinding in aanmerking kunnen komen. Dat moet allemaal later dit jaar duidelijk zijn.

Lees meer via www.innovationorigins.com

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie