Skip to content

Nieuwe wethouders gemeente Nederweert bekend

Redactie
19 juni 2018 | 19:56

Advertentie

Dinsdagavond zijn de drie nieuwe wethouders van de coalitie partners JAN, Nederweert Anders en D66 Nederweert bekend gemaakt. Dit gebeurde nadat de partijen het coalitieakkoord ‘Samen, Duurzaam, Verbinden. Aan de slag voor een gezonder Nederweert‘ ondertekenden en aan burgemeester Evers overhandigden.

Wethouders
De nieuwe wethouders zijn Henk Cuijpers (JAN), Peter Koolen (D66) en Frank Voss (Nederweert Anders). Elke partij uit de coalitie levert dus één wethouder.

Henk Cuijpers (55) krijgt de drie decentralisaties (Wet Maatschappelijke Ondersteuning, participatie en zorg) Leefbaarheid in de kernen, Financiën en de projecten: Armoedebeleid, Gemeenschapshuizen, Kernenaanpak en Randweg en kanaalzone in zijn portefeuille.

Peter Koolen (50) krijgt Welzijn (Sport, onderwijs, cultuur, subsidiebeleid, volksgezondheid), Accommodaties m.u.v. gemeenschapshuizen, Verkeer, vervoer en infrastructuur, Volkshuisvesting, Economie en bedrijvigheid (m.u.v. toerisme en recreatie) en de projecten Mobilietiesplan, Bengele Beweegt/Uitwijck, Centrumplan en Leisureontwikkeling A2-Randweg West in zijn portefeuille.

Frank Voss (69) krijgt plattelandsontwikkeling, inclusief toerisme en recreatie, Duurzaamheid, Milieu, Openbare ruimte (afval, glasvezel), Ruimtelijke ontwikkeling en de projecten Buitengebied in Balans, Platteland in Ontwikkeling, Implementatie omgevingswet, Duurzaamheidsakkoord en Klimaatbeleid in zijn portefeuille.

Vanwege de ambities in dit akkoord is een formatieomvang afgesproken van in totaal 2,7 fte. Dat wil zeggen drie wethouders van elke 0,9 fte. Op 5 juli worden de nieuwe wethouders geïnstalleerd in gemeenschapshuis Haaze-Hoof in Ospel. Marcel Vossen wordt de nieuwe fractievoorzitter voor JAN en omdat er een plek in de raad vrijkomt zal Pascalle de Rooij deze voor het JAN in nemen.

Kernwaarden
De partijen hebben vijf kernwaarden vastgesteld die zij centraal stellen bij het maken van keuzes en het nemen van besluiten. Dit zijn: gezondheid, duurzaamheid, veiligheid, gelijke kansen voor alle inwoners en investeringen moeten in het belang zijn van de toekomst van onze jeugd. In het coalitieakkoord zijn de onderwerpen opgenomen waarop de drie partijen, uitgaande van de vijf kernwaarden nieuwe accenten willen zetten. Het akkoord bevat een financiële paragraaf waarin het resultaat van de doorvertaling van nieuwe ambities is opgenomen. Uitgangspunt is en blijft een gezonde financiële huishouding, zonder schulden.

Advertentie

14 Reacties

  1. Mooi hoor vijf kernwaarden, maar wat gaan we nu concreet doen. ‘t Is jammer dat ik geen opgestroopte mouwen zie. Maar iedereen mag met een schone lei beginnen, alleen geen 100 dagen. Kop op en aan ‘t werk.. Hans Hofstede (een van de weinigen die hier reageert met een rechte rug)..

  2. Goed om bij voetbalclub in bestuur te zitten, maar een gemeente is toch ff wat anders.

  3. Proficiat nieuwe wethouders, hoe het verder gaat lopen dat weet ik niet!
    Maar in dit ambitieus programma, zit gelijk al een zwakke schakel nml. de Randweg!
    De coalitiepartijen hebben gezegd, dat ze elkaar vrijlaten betreft Randweg!
    Maar op een dag, dan wordt toch een aangepaste versie van de Randweg gepresenteerd, en laten we stellen dan dat tot een stemming komt, en D66 stemt met de oppositie mee!
    De nieuwe aangepaste Randweg, hoe die er ook uit mag zien, is een feit!
    JAN heeft gezegd, wat erook gebeurd, wij zijn tegen!
    Maar Cuijpers heeft de Randweg in zijn portefeuille, op een gegeven moment zijn alle procedures doorlopen, en de nieuwe aangepaste Randweg is een feit!
    Hoe gaat Cuijpers dit oplossen, terwijl zijn Partij JAN tegen de Randweg is?

  4. Nogmaals mijn felicitaties aan de nieuwe wethouders! Ik ben dan ook enorm benieuwd hoe dit nieuwe colleges met enorm moeilijke thema’s aan de slag gaat.

    Jammer om te zien dat de twee aanwezige CDA-leden als enige geen moeite doen om de nieuwe wethouders te feliciteren of ook maar te klappen bij het presenteren van het nieuwe coalitieakkoord. Mijns inziens geeft dit deels aan hoe er de komende 4 jaar oppositie gevoerd gaat worden.

    • Beetje gemakkelijk Sjra.
      Draai het eens om. Wat zou het zeggen over de totstandkoming van de coalitie en het coalitieakkoord……?
      Ook ik wens ze overigens veel succes!

    • Dat zegt mijns inziens dat CDA slechte verliezers zijn. Ze zijn er gemakshalve vanuit gegaan dat er zich wel 1 of 2 marionetten aandienden waarmee ze een meerderheid konden vormen, zodat ze weer 4 jaar lang beleid konden maken. De coalitie die er nu is, is een logisch gevolg van de verkiezingsuitslag. Hoe deze tot stand is gekomen doet er niet toe, want linksom of rechtsom was het toch wel zo gebeurd.
      Ik wens de nieuwe wethouders veel succes en ik hoop dat deze coalitie een aanwinst is voor onze gemeente.

  5. Hierbij wens ik de nieuwe Wethouders veel succes. Ik hoop dat de nieuwe wethouder met portefeuille (wmo) beter met invaliden om gaat. Voor heen werd een scootmobiel via gemeente ( wmo) geleverd van ongeveer 7 jaar oud met ongeveer een rest waarde van €500 de . Bij cak wordt de prijs van een nieuwe scootmobiel ongeveer € 4300 opgegeven om zo een hoge bijdragen (winst) te maken over de rug van een invaliden. Hopelijk is dit met de nieuwe (wmo) wethouder afgelopen

  6. Hoezo is de nieuwe randweg een feit ?

    • Omdat de nieuwe Randweg een provinciale aangelegenheid is.
      Gemeente heeft daar alleen een adviserende rol. Is ook van de zotte dat een verkeersstroom als de N266 nog midden door Nederweert loopt terwijl dit bij andere dorpen (Bijv. N273 Haelen) al lang om het dorp heen is geleid.

      Hier ligt “De Kans” voor Nederweert om beide delen tot 1 dorp samen te smeden.

    • Roy ik denk dat voor u dat beeld zeer makkelijk gezegd word maar denkt u nu echt dat buschopnaren nederweertenaren genoemd willen worden. Meesten zijn blij met waar ze wonen en hoe hun plaats heet. En de randweg zou alleen het verkeer lastiger maken voor mensen buiten nederweert. want in dat verslag wou men ook de weg geheel weghalen van brug 14 naar de rotonde. als mensen dan van someren kant of ospel die in die hoek woning naar nederweert moeten dan gaan ze al ver om voor een paar winkels. ikzelf en andere rijden dan toch echt gewoon door naar weert. Makkelijker binnen te komen dan en ook betere parkeermogelijkheden waar we niet de ene na de andere eenrichting in moeten maar goed de toekomst laat het wel zien.. Wel grappig dat de pro rand altijd over toekomst en niet van deze tijd spreken terwijl als de burger zich wil inmengen deze gelijk aan de kant word gezet zie bv de eenrichtingswegen. Dus waarom zou ik geloven in sommige voorstanders als deze geallieerd zijn aan de mensen die er aan gaan verdienen. we zien we wat er gebeurd.. Wel jammer dat weer delen van de natuur dan worden omgewoeld voor de paar keer per dag dat het drukker is.

    • Budschop is geen plaats, is ook Nederweert .
      Je zegt toch ook niet eindnaren ?
      En de N266 loopt ook nog steeds door Helmond..
      Daar geen probleem,

    • Het gaat voor de (meeste) mensen uit Budschop niet over het feit dat ze Budschoppenaar of Nederweertenaar worden genoemd. Het is vooral belangrijk dat ze, op een enigzins, fatsoenlijke manier alle voorzieningen in Nederweert kunnen bereiken. Budschop heeft wat dat betreft steeds minder. Je kunt 10 bruggen over de kanaal leggen, maar als je aan de andere kant staat, sta je daar voor een drukke weg met veel langsrazend verkeer. En er wordt nergens een extra kruising of oversteek gemaakt. Niet zolang het een N-weg is. En dan ook nog een brug of viaduct over de weg maken, maakt het wel erg duur.

      Wat betreft die weg in Helmond, die ligt er wel nog. Maar het doorgaande verkeer is er allang af gehaald. Een stukje voor Helmond wordt dat via het industrieterrein netjes om Helmond heen geleid. Bijna al het verkeer dat nu nog op de weg zit door Helmond is bestemmingsverkeer.

  7. Geen geschikte vrouwelijke kandidaten kunnen vinden?

  8. Daar straalt de voortvarendheid nu al niet vanaf op de foto. Dit College begint met het mogelijk schrappen van recent goedgekeurde plannen al meteen goed. Wat nu? Koop de gemeente nu het Lambertushof om het te ontwikkelen? Om daarmee JL weg te jagen? Ik ben vooral ook benieuwd naar alle claims!!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie