Skip to content

Begraven op kerkhof bij St. Lambertuskerk

Redactie
18 juni 2018 | 9:00

Advertentie

Sinds begin dit jaar (2018) worden nabestaande in de gelegenheid gesteld zelf de plek te kiezen waar men hun dierbare begraven wil zien. De gekozen grafplek dient wel aan te sluiten aan een bestaand graf. Het begraven in volgorde is hiermee komen te vervallen. Met deze wijziging is de parochiecommissie tegenmoet gekomen aan de wens van velen. Op de begraafplaats is er voldoende ruimte dat hier tot in lengte van jaren begraven kan worden. 
Het is niet mogelijk om vooraf een plek te reserveren. De mogelijkheid om bijgezet te worden in een bestaand graf waar men grafrechten op heeft blijft ongewijzigd.

Kan iedereen hier begraven worden?
Deze vraag wordt vaak gesteld. De begraafplaats bij de St. Lambertuskerk is een Katholieke begraafplaats. Om op het parochiekerkhof begraven te worden zal men Katholiek moeten zijn en er zal een “Kerkelijke uitvaart” aan vooraf dienen te gaan. Onder “Kerkelijke uitvaart” wordt ook verstaan een woord-, gebeds- gedenkdienst of avondwake. Het hoeft dus niet een H. Mis te zijn.
 Bij overlijden dienen nabestaanden hun wens voor een begraving op het kerkhof kenbaar te maken en op welke wijze zij de uitvaart willen laten plaats hebben.

Urnengraf / Crematie
Sinds enige jaren is er ruimte voor urnengraven. Hiervan zijn er ruim driehonderd beschikbaar. De beslissing voor het nemen van een urnengraf op ons kerkhof hoeft niet direct genomen te worden. Dat kan nog geruime tijd na de crematie. Hier geldt alleen de regel dat de overledene katholiek moet zijn.
Urnengraven worden in volgorde uitgegeven. Het is niet mogelijk vooraf een urnengraf te reserveren. 

Bij een crematie is het niet nodig dat men na een Kerkdienst nog eens een Crematiedienst laat verzorgen in het crematorium. Men kan volstaan met een dienst in de kerk en in de kerk afscheid nemen, waarna de overledenen al of niet met enkele naasten naar het crematorium wordt gebracht. Daar heeft dan alleen een crematie plaats, vergelijkbaar met afscheid op het kerkhof.

Meer informatie
Wenst men meer informatie betreffende het kerkhof bij de St. Lambertuskerk dan kan contact worden opgenomen met de administrateur Tjeu Tinnemans, telefoon 0495-633421. Ook kan men voor meer informatie de website www.kerknederweert.nl raadplegen, waar in de rubriek “kerkhof” alle informatie is te vinden ook wat de kosten betreft.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie