Skip to content

Tour d’Oospel komt er weer aan!

Redactie
17 juni 2018 | 10:00

Advertentie


Over een kleine 50 dagen is het weer zover, de zesde editie van Tour d’Oospel!  Vrijdagavond 3 augustus wordt Global – Tour d’Oospel nét iets anders afgetrapt dan dat iedereen gewend zal zijn. De afgelopen tijd zag de organisatie namelijk in de omgeving verschillende dorpsquizzen verschijnen. Hoe gaaf is het om dit in de gemeente Nederweert te gaan organiseren en de ‘grande finale’ op de vrijdagavond op het Aerthijsplein plaats te laten vinden. Je raadt het al; precies dit gaat gebeuren!

Quiz
Enthousiaste deelnemers kunnen op zaterdag 21 juli hun krachten bundelen tijdens de quiz en op vrijdagavond 3 augustus écht laten zien wat zij in huis hebben. Bovendien kan je met deze quiz een mooi geldbedrag winnen om een goed doel te steunen of bijvoorbeeld een vereniging of stichting uit de buurt! Samen met The Deejays gaat Global – Tour d’Oospel dit jaar knallend van start! Voor meer informatie kijk op www.nederweet.nl

De strijd tussen de teams gaat op zaterdag 4 augustus vrolijk verder! Dan is het de beurt aan de wielrenners van Ospel en omstreken. Het programma is gelijk aan vorig jaar, maar de organisatie zet het graag nog even op een rij. Wil je graag mee doen aan een van deze wedstrijden, meld je dan snel aan via www.tourdoospel.nl/inschrijven.

ODK Knock-out
Neem het in teams van 3 personen tegen elkaar op. Vorig jaar werd dit onderdeel voor het eerst in deze opzet gehouden en bleek het een waar spektakelstuk. Belooft het dit jaar wederom een spektakel te worden? Meld je aan en zorg dat je er bij bent!

ODK Tijdrit
Een strijd tegen de klok over 6km (3 rondes). In teams van 5 personen ga je proberen zo snel mogelijk de afstand te overbruggen. De tijd van de 3e zal doorslaggevend zijn.

Ook recreatieve renners kunnen zich opnieuw inschrijven voor de Open Doospelse Kampioenschappen. Deze opzet is er op gemaakt dat iedereen kan deelnemen en bevordert de veiligheid omdat het in één heat minder druk zal zijn op het parcours.

Dikke Banden Race
Een race voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar (geboren in 2006-2011). Neem het op je eigen fiets tegen je leeftijdsgenoten op en probeer als winnaar over de streep te komen!

ID Cycling Cup
Een race voor mensen met een verstandelijke beperking. Geniet van alle atmosfeer en probeer zo snel mogelijk de race te voltooien!

KNWU Criterium (Heren én Dames!)
Naast deze races is het voor renners met een KNWU licentie ook mogelijk deel te nemen aan de KNWU Heren of de KNWU Dames race.

Ook voor de niet-quizzer en -wielrenner is genoeg te beleven in Ospel tijdens het eerste weekend van augustus. Supporters, jong en oud, kunnen genieten van een hapje en een drankje en genoeg ander leuks op het Aerthijsplein. Bij het Aerthijsplein zal ook dit jaar weer gefinisht worden en aansluitend aan de wedstrijden de prijsuitreiking plaatsvinden.

Na de prijsuitreiking maakt de organisatie er samen met de aanwezigen er een feestje van zoals iedereen inmiddels gewend is op dit Doospelse evenement. De afgelopen jaren kwamen er verschillende, verrassende bands voorbij en ook dit jaar heeft de organisatie weer iets gaafs weten te strikken. Coverband EMPIRE, dé rock/pop-sensatie van Overrijssel, gaat ook het Limburgse Ospel op z’n kop zetten! De entree is gratis en de organisatie nodigt dan ook iedereen uit om dit geweldige dorpsevenement ook in 2018 met een knaller af te sluiten!

Voor meer informatie kijk op www.nederweet.nl of www.tourdoospel.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31

Advertentie