Skip to content

Optreden Plezant en kruidenwandeling bij De Pelen

Glendi
4 juni 2018 | 9:00

Advertentie

Op zondag 10 juni staat er weer muziek en wandelen op het programma bij Buitencentrum De Pelen. Om 11.00 uur is er een ‘kruid- of onkruidwandeling’ waarbij je ontdekt wat de kracht van planten is. Na afloop van deze interessante wandeling kun je naar een optreden van mannenzanggroep ‘Plezant’ uit Heeze. Zij treden om 13.30 en 15.00 uur op in het overdekte Amfitheater. Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Plezante muziek op het Peelpodium
Mannenzanggroep Plezant uit Heeze is, zoals dat vaak gaat met zanggroepen, ontstaan vanuit een kerkkoor. In 2012 besloot een klein groepje mannen om als ‘mannenzanggroep’ verder te gaan. Ze repeteerden op maandagmorgen, want dat was – gezien de leeftijd van de groep – geen probleem. Inmiddels zijn er enkele zangers van het eerste uur afgevallen maar zijn er ook nieuwe bij gekomen. De huidige groep bestaat uit 10 enthousiaste zangers. Sinds 2014 worden ze begeleid door een dirigent. Hun repertoire bestaat uit ‘barbershop’ liedjes en klassieke mannenkoor nummers zoals ‘der Lindenbaum’, ‘Untreue’, ‘Heidenröslein’ en de iets modernere nummers zoals ‘Yesterday’, ‘Oh baby mine’ en ‘KKKKaty. Uiteraard zingen ze ook Nederlandstalige liedjes waaronder ‘de Zilvervloot’, ‘op een mooie Pinksterdag’, ‘’t Hermenieke van Bergeijk’ en nog veel andere nummers.
Het optreden vindt plaats in het overdekte Amfitheater van Buitencentrum De Pelen. Er zijn twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur. Deelname is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan de organisatie van het Peelpodium. Meer informatie over het Peelpodium.

Kruid of onkruid?
Om 11.00 uur start een Kruidenwandeling. Herborist Diana Vossen neemt je mee voor een wandeling door de Groote Peel en laat je kennis maken met de rijkdom aan planten die er groeien. Ze vertelt over de naamverklaring, volksgebruiken en geneeskracht van wilde kruiden langs de oude peelbanen. Je krijgt informatie die soms al eeuwenoud is en omgeven door oude verhalen en legenden. Het met respect en bewondering omgaan met planten, kruiden en bomen leert ons weer beseffen hoeveel natuurlijke bronnen er in de natuur te vinden zijn. Een boeiende beleving!

De excursie start om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind voor de excursie. Aanmelden via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495-641497.

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving
Voor of na afloop van de excursie kun je nog heerlijk struinen door de winkel van het Buitencentrum. Hier vind je boeken, Streekproducten en leuke souvenirs. Voor een hapje en een drankje kun je bij de Peelkiosk en in de Peelboerderij terecht. Het Buitencentrum is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie