Skip to content

Coalitieakkoord JAN, Nederweert Anders en D66 in afrondende fase

Redactie
4 juni 2018 | 15:25

Advertentie

JAN, Nederweert Anders en D66 hebben zaterdagmiddag in een openbare bijeenkomst het eerste concept van het coalitieakkoord besproken. Tijdens deze bijeenkomst werd snel duidelijk dat partijen het voorliggende akkoord ondersteunen.

Op basis van de input van aanwezige bezoekers is het akkoord op enkele punten verdiept en aangescherpt. Momenteel wordt de financiële haalbaarheid van de ambities getoetst. De resultaten daarvan worden vertaald in een financiële paragraaf bij het coalitieakkoord. De verwachting is dat de financiële toets geen aanleiding geeft tot een heroverweging van onderdelen van het akkoord. Om die reden vervalt de aangekondigde openbare bijeenkomst van donderdag 7 juni.

Er is gekozen voor een akkoord op hoofdlijnen. De nieuwe coalitie wil namelijk niet al aan de voorkant vastleggen hoe zij invulling gaan geven aan thema’s zoals het buitengebied, sport en bewegen en het sociaal domein. De drie partijen geven ruimte aan de inbreng vanuit de samenleving. Jaarlijks stellen partijen een agenda op. Het vastleggen van een programma voor vier jaar vinden de partijen niet passen in deze tijd.

De partijen hebben vijf kernwaarden vastgesteld die zij centraal stellen bij het maken van keuzes en het nemen van besluiten. Dit zijn: gezondheid, duurzaamheid, veiligheid, gelijke kansen voor alle inwoners en investeringen moeten in het belang zijn van de toekomst van onze jeugd. In het coalitieakkoord zijn de onderwerpen opgenomen waarop de drie partijen, uitgaande van de vijf kernwaarden nieuwe accenten willen leggen.

Na de vaststelling van het conceptakkoord publiceren de partijen dit op hun websites en raadplegen hun achterbannen. De bespreking van de uitkomsten daarvan vindt plaats op maandag 11 juni as, om 20.45 uur in het gemeentehuis. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn. Vooraf aanmelden is niet nodig. Een uur voor aanvang van deze bijeenkomst ligt het laatste conceptakkoord ter inzage in de raadzaal.

Gepland is dat het coalitieakkoord wordt besproken in de raadsvergadering van 3 juli as. De installatie van de nieuwe wethouders is gepland op donderdag 5 juli.

Advertentie

1 Reactie

  1. Eindelijk!
    Als ik me niet vergis is op 5 juli RaadProms op het Raadhuisplein.
    Is het iets om de installatie dan op het podium te doen?

    Wie durft dit te vragen?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie