Skip to content

Hoe regel je een evenement in Nederweert?

Redactie
3 juni 2018 | 9:00

Advertentie

Als je een evenement organiseert, komt daar het nodige bij kijken. Ook de gemeente zal in de meeste gevallen op de hoogte moeten zijn. Maar hoe regel je nu precies de aanvraag? Hier legt de gemeente het nog een keertje uit.

Groot en klein
Nederweert is een levendige gemeente met een groot aantal evenementen. Denk aan het Outrageous Festival, Nederweert on Wheels, Moulin Blues, de kermissen, Raadpop, Festeynder en Festeynderplein, Tour d’Oospel en de wandelvierdaagse. Maar er is meer. Naast deze bekende en grote publieksevenementen zijn er ook kleinere feesten. We noemen een straatbarbecue of een buurtfeest.

Plezier én veiligheid
Bij alle bijeenkomsten staat plezier beleven op de eerste plaats, zowel voor de organisatie als de bezoekers. Maar bij het organiseren van een evenement komt natuurlijk meer kijken. Veiligheid is daarbij een belangrijk aspect.

Melding doen
In Nederweert kennen we de grotere evenementen en de kleine evenementen. Voor kleine evenementen volstaat een meldplicht en geldt een beperkt aantal algemene regels.

Vergunning aanvragen
Wordt het evenement groter, dan nemen ook de aandachtspunten en de regels toe. Dat is logisch. Want als een evenement groter is, moet er ook rekening worden gehouden met bijvoorbeeld de omgeving, het verkeer en de veiligheid. Voor de grotere evenementen geldt daarom een vergunningplicht.

Online regelen
Om ervoor te zorgen dat organisaties hun zaken met de gemeente zo eenvoudig mogelijk kunnen regelen, heeft de gemeente de formulieren online staan. Door een aantal stappen te doorlopen, zie je snel of je kunt volstaan met een melding of dat er een vergunningplicht geldt. Ook zie je op de website van de gemeente Nederweert wat je voor het evenement allemaal moet regelen.

Heb je nog vragen? Dan kun je uiteraard bellen of mailen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie