Skip to content

Giocoso tweede in finale Nederlands Koorfestival in Hengelo

Redactie
3 juni 2018 | 12:45

Advertentie

Het koor Giocoso uit Weert heeft op zaterdag 2 juni goed gepresteerd in de landelijke finale van het Nederlands Koorfestival in Hengelo (Overijssel). Met een tweede plek en een stimuleringsprijs voor beste jeugdkoor keerden de meiden tevreden huiswaarts. 

Afgelopen zaterdag vond de grote finale van de belangrijkste korencompetitie in Nederland plaats in de schouwburg van Hengelo. Hier streed het koor met maar liefst 14 andere finalisten uit het hele land om de titel ‘Koor van het jaar 2018’. Het popkoor Maze uit Rotterdam behaalde deze felbegeerde plek en Fusion uit Sittard nam de bronzen notering mee terug naar Limburg. Naast de tweede plek in de competitie ontving Giocoso een stimuleringsprijs voor ‘Beste Jeugdkoor van Nederland aangeboden door Koornetwerk Nederland. Ook het publiek was enthousiast. Op een aantal stemmen na behaalde Giocoso bij de publieksprijs een tweede plek.

Giocoso plaatste zich voor de landelijke finale in oktober 2017, toen zij de titel ‘Beste Koor van Limburg” in de wacht sleepten. De meiden in leeftijd van 18 t/m 27 jaar zingen voornamelijk (licht) klassiek repertoire onder leiding van dirigente Rita Scheffers. De afgelopen jaren behaalden zij goede resultaten tijdens nationale en internationale competities in o.a. Riga (Letland). 

Kijk voor meer info op www.giocoso.skgweert.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30

Advertentie