Skip to content

In de Geist van Graaf Filips

Redactie
2 juni 2018 | 13:31

Advertentie

Niet alleen in Weert wordt dit jaar aandacht geschonken aan de Graaf van Horne. In Horn zijn van 1 t/m 5 juni de ‘Graafschapsfeesten‘. Het centrale spektakel is het buitenspel “In de Geist van Graaf Filips”, dat elke avond wordt opgevoerd in de schaduw van het monumentale kasteel Horn.

Tijdens de uitvoering komt de geest van de graaf aan de orde en wordt ons een kijkje gegund in het leven van zo’n 450 jaar geleden. In een spel vol met woordgrappen en wetenswaardigheden wordt het verhaal rondom het huis van de graaf verteld. Het publiek kon het geheel goed waarderen.

Historie
Horn heeft een bijzonder rijke geschiedenis als zelfstandig graafschap in Limburg. In de late middeleeuwen behoorden de heren van Horn tot de machtigste edelen van de streek. De drie horens van Horn zijn ook niet voor niets opgenomen in het Limburgs wapen, naast de grootmachten Limburg, Valkenburg, Gulik (Jülich) en Gelre. Hieronder vindt u alles wat u wilt weten over de geschiedenis achter de Graafschapsfeesten!

Foto’s: Johan Horst

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie