Skip to content

Merefeldia introduceert ‘Walking Football’ | Beweging en fitheid staan voorop

Redactie
30 mei 2018 | 19:00

Advertentie

Voetbalvereniging Merefeldia Nederweert start in augustus 2018 met Walking Football (WF). Een leuke voetbalvorm bedoeld voor mensen boven de leeftijd van 55 jaar, goed voor de beweging en sociale contacten.

Walking Football
De spelvorm is aangepast aan de fysieke mogelijkheden van de senior. Je mag bijvoorbeeld niet rennen, spelen boven heuphoogte en ook niet koppen. Ook slidings zijn verboden. Je speelt zonder keeper, buitenspel is niet van toepassing en zowel het veld (40x20m) als het doel zijn kleiner. In Nederland ontwikkeld de spelvorm zich razendsnel, gestart 5 jaar geleden en er zijn nu al 240 amateurverenigingen die meedoen. Merefeldia dus ook.

Heb je Interesse, kom dan naar de informatiebijeenkomst op zaterdag 9 juni van 16.30-17.30 uur in het clubgebouw van Merefeldia.

Start augustus
Welnu, het gaat daadwerkelijk gebeuren! Een werkgroep heeft de noodzakelijke voorbereidingen getroffen voor de spreekwoordelijke aftrap in augustus 2018. Momenteel is reeds een groep van 15 enthousiaste voetballers gevormd die dan met deze spelvorm gaat starten. Verder zijn ook een aantal ( oud-) leden van onze vereniging benaderd .

Samen plezier
Echter, de club wil de groep WF-ers graag uitbreiden en ieder de kans bieden om in clubverband te bewegen, tegen een balletje te trappen, samen plezier te maken en deel uit te maken van een fijne groep. Fitheid en plezier zijn naast sociale bezigheid de belangrijkste ingrediënten van Walking Football. Hoewel er officieel een leeftijdsgrens geldt voor WF- zie boven- willen ze ook jongeren die door fysieke beperkingen niet meer het gewone voetbal of een andere sport kunnen beoefenen hartelijk welkom heten.

Informatie bijeenkomst
In de nabije toekomst is er zeker ook ruimte voor vrouwelijke teamleden. De werkgroep ziet WF als middel voor fitheid zowel fysiek als mentaal. Dit betekent dat ieder die een stevige warming up nastreeft en algemene lichaamsbeweging centraal stelt ook welkom is.

Op zaterdag 9 juni van 16.30 – 17.30 uur vindt een informatiebijeenkomst plaats in het clubhuis van Merefeldia. Onderwerpen zijn dan o.m.

  • Wat is Walking Football? Illustratie met video/demo
  • Wat doen ze meer t.b.v. fitheid en gezondheid?
  • Hoe gaan ze dat organiseren?
  • Wat gaat het kosten?
  • Vragen.

Iedereen die interesse heeft is welkom. Voor een drankje wordt gezorgd. Voor vragen kun je terecht bij Joost Florie tel: 06 5200 1636

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie