Skip to content

Glasvezel in het buitengebied van Nederweert

Redactie
12 mei 2018 | 16:00

Advertentie

De bewoners in het buitengebied van Nederweert kunnen zich op dit moment aanmelden voor een glasvezelabonnement. Op 11 juni 2018 is de deadline en zullen we weten of 50% van de bewoners een abonnement heeft afgesloten. Dit is namelijk een vereiste om glasvezel in het gebied aan te leggen.

Velen hebben al een heleboel informatie via de brievenbus zien verschijnen van Glasvezel buitenaf en de dienstenaanbieders, maar hebben mogelijke nog onvoldoende duidelijk hoe een keuze te maken. Hierin willen Rene Vullers en Friso Konings (ambassadeurs voor glasvezel in het buitengoed) graag helpen, door een stappenplan aan te reiken. Hiernaast willen ze alle vragen die er zijn, waar mogelijk beantwoorden.

Daarom organiseren we een informatie avond voor Buurt Boeket en anderen die ook nog openstaande vragen hebben op woensdag 23 mei bij LeWinne, Boeket 6, Nederweert een informatieavond. De bijeenkomst begint om 20:30 uur. Wil je je voorbereiden? Kijk dan op www.helloworldglasvezel.nl

Tijdens deze avond worden ze ondersteund door enkele lokale verkopers voor zowel de particuliere alsook zakelijke gebruiker en is het mogelijk om direct een abonnement af te sluiten.

Advertentie

31 Reacties

  1. Onbegrijpelijk dat hierin geinvesteerd wordt. De mensen kiezen evoor om goedkoop te wonen. Hier moet alleen maar geld bij

    • 1 klein vraagje woont u in het buitengebied?

      het buitengebied bied vele voordelen maar goedkoop is het ook niet.
      Voor deze tijd hoort snel internet er nu eenmaal bij. Of dit nu voor uw gezin of bedrijf is.
      Als ik naar mijn kinderen kijk en zie wat ze moeten hebben voor hun huiswerk te doen en dat ze alles moeten downloaden van de servers. Dan kan ik u wel uitleggen hoe lang het duurt als men maar 2 mb lijn heeft.
      Ook moeten ze via deze 2mb het gemaakte weer op de server zetten. Dit is voor de scholen geheel normaal.

      Nu moeten ze eerst op school alles downloaden op een externe HDD. Dit kost hun ong 30 min per dag. Om dit van alle vakken te zoeken en te downloaden. Dan komen ze thuis maken ze huiswerk en zitten ze de rest van de avond de gegevens aan het uploaden. Laat staan dat ze netflix etc amper kunnen gebruiken.

      Ik denk ook aan hun omdat zij voor mij belangrijk zijn en daar investeer ik dit bedrag graag voor.
      Ook zal de nieuwe generatie die in het buitengebied komen reeds gewend zijn aan hogere snelheden. Wat zou er dus volgens u gebeuren als deze van 100 mb naar 2 moeten ik denk dat ze dan mijn huis mooi laten staan.

  2. Volgens mij klopt het niet wat jij zegt over de kosten.
    Bij 50% deelname zijn ze uit de kosten zeggen ze, anders beginnen ze er niet aan. En dat is de reden waarom ik niet mee doe. Bij bijvoorbeeld 70% deelname hadden de instap kosten lager moeten zijn b.v. 1500 euro. Dan hadden ze de aanleg gestimuleerd en hadden er waarschijnlijk ook meer mensen mee gedaan.
    Iemand stopt hier zijn zakken vol met andermans geld….

    • Beide reacties zijn wel erg kortzichtig.

      Ten eerste buitenaf wonen is niet per definitie goedkoper. En een groot aantal mensen woont buitenaf omdat ze daar met hun bedrijf gevestigd zitten.

      Ten tweede worden de kosten door de bewoners zelf betaald dus daar hoeft geen geld bij. De overheid mag hier geen geld in steken.

      Ten derde is het een commercieel bedrijf wat dit regelt, dus is het logisch dat er iets aan verdient wordt.
      Dat is volgens mij één van de redenen dat je een bedrijf hebt.

      Ten vierde de ondergrens hoger leggen zou het alleen maar lastiger maken om het project te laten slagen.
      De instapkosten kun je in één keer betalen of per maand.
      En als je (Jan) naar een info avond bent geweest heb je ook gehoord wat er aan glasvezel de grond in moet om iedereen aan te kunnen sluiten.
      Het is beter nu mee te doen de maandelijkse kosten zijn vergelijkbaar met de kosten die je nu hebt voor internet, bellen en TV kijken. Als het project doorgaat en je wil later alsnog instappen ben je veel meer geld kwijt.

      Mijns inziens is dit een mooie kans om het buitengebied van snel en stabiel internet en televisie te voorzien.
      Het is nu erg behelpen met internet en ook TV via de schotel is met hevige regen of een beetje sneeuw al niet te doen.
      Laat je daarom eens goed voorlichten voordat je met onjuiste conclusies en beredeneringen komt.

  3. Ik ben goed voorgelicht en het is schandalig dat we 1900 op mogen hoesten en de kern niets.
    Die 15 per maand gaat gegarandeerd duurder worden en als dat nu van de 1900 af zou gaan oke, maar dat is gewoon geld weg flikkeren.
    Dus je moet maar even 1900 euro op de plank hebben liggen.

    Ik denk ook als dat bedrag lager was de 50 procent ruim voorbij zou gaan. Nu met zo’n hoog bedrag maar afwachten.

    Wij hebben besloten mee te doen omdat het anders niet meer kan.
    Maar na een jaar stoppen wij er mee.
    Puur uit protest. En eigenlijk zou ik willen vragen dat meer mensen dat gaan doen.
    Kijken wat ze gaan doen als ze van elke afnemer maar 180 euro krijgen en niet meer.
    Wedden dat het dan ineens anders kan.
    Afzetters!
    Met de gemeente er bij. Voor alles mogen we betalen aan belastingen, maar daar zien de buitengebied bewoners niets van terug, gaat allemaal naar de kern.
    Waar is de gemeente nu eens voor ons en komt ons bijvoorbeeld al eens voor de helft tegemoet?

    • Is dat dan niet contractueel vastgelegd, dat je ondanks dat je er geen gebruik meer van maakt na dat jaar niet doorbetaalt voor een bepaalde periode?

    • Marga voor al uw weerwoorden zie ik steeds maar weer ook aan dit zinnetje dat u bij geen een bijeenkomst bent geweest. Mss meer investeren in info als onderbuik gevoel?
      Al deze punten zijn aan bod gekomen en aan alles is ook antwoord gegeven.

      Jammer dat degene die nooit om info vragen met de wildste verhalen komen.

    • Huh? ik uit nergens onderbuikgevoel en ook geen wilde verhalen. Ik ben juist voorstander en wil me graag inschrijven. Ik stel alleen een vraag omdat ik inderdaad niet bij de bijeenkomsten heb kunnen zijn.
      Beetje vreemde reactie…

  4. Sommige voorzieningen zijn basis voorzieningen, water,gas, stroom.
    tegenwoordig ook internet, deze aanbieding van glasvezel voor het buitengebied is duur tegenover binnen de bebouwde kom, welke “gratis” was.
    inderdaad, bij meer als 50 % deelname had er wat van de prijs af gemogen.
    en wat voor techniek is er over b.v. 4 jaar te kriijgen, het veranderd zeer snel.

    • DomDom

      1 Glasvezel kabel zal niet wijzigen ik zit zelf in die techniek.
      Het enigste wat zal veranderen over tijd is wat er aan de muur thuis en in de centrales hangt.
      Bij allebei moet de GV aanbieder de upgrades betalen. Dus Men krijgt gratis de upgrades.
      Als u me niet gelooft Bel maar eens Reggefiber en hoe zij hun netwerk upgraden.

      Tevens voor al die hoge tonen mbo meer %% etc kijk eens naar de grote zoals Reggefiber ook zij Hebben nog Nooit buitengebieden aangelegd zonder eigen inleg En deze inleg is hoger als deze 1900. U kunt me natuurlijk niet geloven Dus u Kunt ze ook bellen en info vergaren. Ik zelf was er bij toen ze BV luyksgestel aansloten etc etc. Dat ik dus feiten weet is iets wat ik gelukkig in mijn kennis heb en ook heb geinvesteerd om info te vergaten ipv te gissen. ook de vergelijking mbo kern en buitengebied vind ik niet compleet eerlijk.

      en hierbij zie ik de meeste kennis bij bas zijn redenatie. GV kern is woning per 10 meter buitengebied kan dit per KM zijn. Hoe lang dengt men dat het voor hun nodig is voordat het bedrijf hier winst op krijgt. Bij 10 m zeer snel niet bij km. ook zal dit bedrijf ong 50% van de inleg zelf ophoesten (dit zijn bij hun de marge en ook bij de grote 3 GV aanleggers in nederland.) Zij bouwen dit netwerk om in de loop van de tijd dit geleidelijk aan terug te verdienen en later tijdstip winst te maken. Dit is ook hoe reggefiber dit en de andere doet.

      De rede dat ik de andere 2 niet bij naam noem is omdat deze niet bekend hier zijn zij zitten vanuit midden nederland naar het noorden.

      En om nog op het begrip terug te komen mbo technick De FTU (de plaat in de woning voor de GV. en de pops zelf zullen met tijden veranderen/ upgraden dit zal altijd door de GV kabel aanbieder zijde zijn en niet klant want na aanleg (afhankelijk hoe men investeerd) heeft men alleen nog te maken met de Provider. als je 15 pm doet dan betaald men huur voor de kabel.

    • In Deurne was de aanleg in het buitengebied wel gratis.
      Deurne heeft gezegd, alles of niets.
      En toen kon het ineens wel.
      Dus hier kan het ook, maar is de gemeente slecht in onderhandelen en mag de burger het nu ophoesten.
      Stop de hondenbelasting maar eens in glasvezel. om een voorbeeld te noemen.
      Of wij buitenbewoners daar ooit gebruik van maken, maar we hebben wel bijna allemaal een hond voor erf bewaking.

  5. Maar dit geldt dus bijvoorbeeld nog niet voor inwoners van Ospeldijk? Die kunnen zich nog niet inschrijven? Want dan krijg je namelijk de melding dat de postcode onbekend is.

    • Marga
      Als je mee doet met per maand betalen zit je aan 1 jaar vast. En dan kun je stoppen en eventueel later weer starten.

      Als iedereen dat doet hebben ze wel aangelegd maar krijgen later een flinke klap.
      Wat mijn inziens bij dat gegraai best mag.

    • Marga zoals op de info avonden gezegd is pakken ze geen gebieden waar ziggo ligt. Dit omdat het vaak voorkomt dat in deze gebieden de percentages lager liggen mbo mensen die mee willen doen.
      Dit zou dus oneerlijk zijn voor de mensen die het echt nodig hebben. De meeste ziggo gebieden hebben een min van 20 buitengebieds lijnen zoals bij ons 1 tm ong 8 max zijn normaal. Dus als men ziggo gebieden mee laat tellen en hierdoor de 50% niet haalt dan zijn de mensen weer gepakt door het feit van de mensen die wel een hogere snelheid hebben in veelvoud van de meeste in de buitengebieden.

      Ook @ burger hoe duur denkt u dat het is om 1 KM alleen al open te maken te verweken en dan weer dicht te maken. Ik raad u aan om bij een grondbewerker eens te informeren. Ik denk dat u van een koude kermis terug komt.

    • Ah duidelijk. Dan is het dus voor mij helemaal niet van toepassing. Ook geen probleem, het internet is hier supersnel (bij mij tenminste en gebruik het de hele dag zakelijk) en ook nooit problemen mee.

    • Denk trouwens wel dat het benodigde percentage dan nooit gehaald gaat worden als het voor de Ziggogebieden niet mogelijk word. Dat blijkt ook wel uit het feit dat er nu pas 10 % aanmelding is. Maar we zullen zien.

    • Ik vind het zelf ook jammer dat we als ziggo gebruiker hier niet van gebruik kunnen maken.
      Al snap ik ook de redenatie waarom dat ze op dit moment dit niet gaan doen omwille van de mensen in het buitengebied met de lage snelheden. Hierbij begrijp ik buitenmens volledig. Het klopt wel wat marga zegt dat mbo niet bestaat in de nederlandse taal. Echter zie ik het wel door de jeugd steeds vaker gebruikt worden misschien hierdoor de verwarring?

      Als ik kijk op de facebook pagina van Glasvezel buitenaf dan is 10 tot nu toe nog zeer netjes. Gezien hoe de standen zijn/waren bij alle andere gebieden dan ligt dat volledig op de koers van de 50%. we zullen zien of de mensen dit gaan hlen ja of niet.

  6. Dat 1 jaar maandelijks betalen, opzeggen, en later weer starten, geloof niet dat dat
    zonder extra kosten gaat.
    Het is een bedrijf , dus de euros zullen toch binnen moeten komen, links om of rechs om
    dus er zal wel glasaddertje onder het gras zitten.

    • Je sluit een contract af voor een jaar na dat jaar kun je stoppen en heb je inderdaad glasvezel binnen liggen voor €180.-. Op een ander moment kan je wederom een contract afsluiten maar die €15.-/ mnd of die €1900.- eenmalig vervallen niet.
      Ook wij doen in beginsel voor maar 1 jaar mee, daarna terug naar KPN hopelijk dan met 4G techniek.

    • Uw redenatie klopt als een bus Piet. Dat is een optie die men ook natuurlijk heeft.
      Wel zou ik opletten mbo het 4G netwerk waar het werkt werkt het netjes. Waar niet kan het nogal in snelheid variëren. Ikzelf ben meer van de zekerheid van de kabel al staat de techniek natuurlijk niet stil. Al heeft kpn al gehint op interesse in de GV buitengebieden dmv reggefiber.(kpn is eigenaar van Reggefiber) Hierbij voorzie ik (al heb ik geen idee wanneer ze dit zullen gaan doen) dat als het netwerk straks groot genoeg is van GB buitenaf. Dat reggefiber deze tak zal opslokken. Ik ben reeds in centrales van RF werkzaam geweest en ook bij openingen van pops van GV buitenaf deze zijn identiek.

      Voor diegene die niet weten wat pops zijn dit is de benaming voor de GV centrales in de wijken.

    • Wat betekent trouwens mbo dat je 100 keer gebruikt. Bedoel je niet mbt (met betrekking tot). Met betrekking op bestaat niet. Ik zeg het maar, het staat niet zo heel slim als je zo vaak de verkeerde afkorting gebruikt.

  7. @buitenmens
    Ja een sleuf graven kost veel geld, dat zal ik ook niet ontkennen.
    Maar dat wij hier even alles mogen dokken klopt gewoon niet.
    Waar is hier de gemeente om ons eens te helpen?
    Alle belastingen die we betalen aan de gemeente komt ook voor 90% in de kern terecht.

    En het is inderdaad zo zoals Piet aangeeft.

    Wij hebben hier nu al meer dan een jaar 4G van T-mobile en dat bevalt enorm goed.
    En dan heb je geen 1900 aansluit kosten of 15 euro per maand je zak leeg kloppen de rest van je leven.
    Ik hoop echt dat er veel mensen mee doen voor 1 jaar en dan stoppen, dat ze het maar eens in hun eigen knip voelen de afzetters. Dan gaan ze wel eerlijkere constructies bedenken.

    Ik denk ook als ze niet zoveel geld vroegen de 50% makkelijk gehaald zou worden. Denk zelfs wel 80 of meer.
    Maar voor u is het voor veel mensen gewoon te veel en die doen het dan maar niet. En dat begrijp ik heel goed.

  8. @ Henry zegt

    Het is niet zo dat de alle mensen in het Ziggo gebied niet kunnen aansluiten bij Glasvezel buitenaf. Mensen die in dit gebied wonen maar geen Ziggo aansluiting hebben kunnen zich gewoon aanmelden op de site van Glasvezel buitenaf. Heb het zojuist geprobeerd en het werkt. Dus zoek een buur die geen Ziggo heeft, vraag hem om zich aan te melden en de kabel komt in ieder geval voor je deur voorbij. Vervolgens maken de wel Ziggo klanten denk ik meer kans om alsnog aan te sluiten.

    • Hoe dan? Je moet toch de postcode ingeven en daar ketst het bij mij al op af.

    • Dat komt waarschijnlijk omdat jij wel al bent aangesloten bij Ziggo..Mocht dat niet het geval zijn dan kan het zijn dat het te maken heeft met huisnummers die zijn toegevoegd nadat er al Chello/Ziggo was aangelegd die vervolgens niet bij Ziggo zijn aangesloten.

  9. @burger zo werkt gv helaas niet.ziggo kabeks zijn 1hoofdkabel die geslitst word. bij gv gaat er per woning 1 aparte kabel naar iedere woning. dus moet er 1 bij moet er weer gegraven worden.

    • @Margo. Misschien een idee om te bellen naar Gv buitenaf? mss kunnen ze dan dit gelijk beantwoorden

    • Kan wel zijn Henry maar als mijn buurman zich aanmeld en ik reageer alvorens er gegraven wordt dan denk ik toch dat ik meer kans maak dan nu.

    • Klopt nee heeft men en ja kan men krijgen.
      Alles wat de mogelijkheden verhoogd is meegenomen. Misschien ook een idee om GV buitenaf te bellen? lijkt me sterk dat ze die paar meter niet zouden graven. Al zou ik het wel voor de afsluiting doen. Gezien de tekeningen na afsluiting van 11 Juni gemaakt gaan worden met betrekking tot het maken van het netwerk (dit is aangeduid op de eerste info avond in Ospel.) Mits we natuurlijk de 50% zouden halen.

      Ik moet zelf ook nog bellen dus ben zelf ook benieuwd wat ik te horen krijg. Hun nummer kan ik ook zo van Nederweert 24 plukken en/of van hun Facebook pagina

    • Hoi Henry,

      Meld je even bij 1 van de ambassadeurs van Glasvezel Buitenaf (o.a. Friso Konings, Erwin Pijnenburg, Jan Truijen). Deze zijn al bezig met het bundelen van de vragen van Ziggo klanten en hun wens om ook aan te sluiten. Gezamenlijk optrekken biedt denk ik meer kans van slagen dan 1 op 1 bellen met Glasvezel Buitenaf

    • Reeds gedaan. Denk als er maar genoeg animo is dat de kans des te groter is dat ze het gaan overwegen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie