Skip to content

Herdenking voor kippen die omkwamen bij stalbrand Ospel

Redactie
11 mei 2018 | 13:15

Advertentie

Naar aanleiding van de stalbrand in Ospel waarbij 23.000 kippen zijn omgekomen organiseert Actiegroep Burning Souls een wake. Dit zal plaats vinden op zondag om 13.30 uur op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis in Nederweert.

Er zullen mensen uit het hele land aanwezig zijn om hun respect te betuigen aan de 23.000 omgekomen kippen. Er zal een toespraak gehouden worden door de Caring Vets en door Pascale Plusquin namens de Partij voor de Dieren. Het was aanvankelijk de bedoeling dat mensen bij elkaar zouden komen aan het Ommelpad, waar de brand is geweest. Maar door het vrijkomen van asbest is de locatie verplaatst naar het Raadhuisplein.

Advertentie

31 Reacties

  1. Natuurlijk is het triest dat er 23000 kippen om het leven zijn gekomen door de brand. Ik vind zo een bijeenkomst wel erg ver gaan.Wat is hun volgende bijeenkomst? Gaan ze bij slachterijen protesteren?

  2. huilen om de kippen die anders 2 weken later opgegeten zouden worden…

  3. Och eurootje als je in de randstad zou wonen en veel lege tijd had zou jij die misschien ook zo vullen .Het is natuurlijk erg ook voor de kippen boer die zoiets liever niet had willen meemaken .

    • Is er iets mis met in de randstand wonen? Mag je dan niks zeggen over wat er op het platte land gebeurt?
      Waarom hebben deze mensen veel lege tijd? Is het in jouw optiek zo dat als mensen zich er ergens voor in zetten ze dan veel lege tijd hebben?
      Misschien interesseert het je niet maar in de afgelopen 10 jaar zijn er alleen in Nederland meer dan 1,5 miljoen dieren omgekomen bij stalbranden.

  4. Hopelijk zullen de Nederweetse hardwerkende boeren hen op een gepaste manier ontvangen, zodat ze de eerste tientallen jaren met een boog van 20 km on Nederweert heen lopen

    • Is dit een oproep tot geweld tegen de mensen die naar die bijeenkomst komen?

    • nee iemand die eerst praat en dan beperkt denkt

  5. Kunnen er heel belachelijk over doen. Feit is dat zulke aantallen in een stal blijkbaar niet verantwoord is. Wat deze groep doet is hier op een ludieke manier aandacht voor vragen. Als je het mij vraagt slagen ze hier absoluut in. Dat er dan van die mensen daar dan zogenaamde lollige opmerkingen over gaan roepen is precies wat hiervan de bedoeling is. Dus dan vraag je je af wie is hier dom bezig…
    Wordt de hoogste tijd dat er iemand niet alleen denkt aan een rendabel hok, maar ook aan het dieren welzijn. en daar hoef je geen vegetariër voor te zijn.

  6. Te triest voor woorden dat zoiets gedaan wordt. Belachelijke partij.

    • Ik vind 23000 omgekomen kippen triest

    • ik vind het triest dat mensen naar zo’n bijeenkomst(propaganda) komen,. Alsof de kippenboer erom heeft gevraagd om die stalbrand. Voor hem en zijn gezin is het al erg genoeg om dit aan te zien. Maar deze partijen kicken erop. Wordt er ook voor ieder verongelukte persoon een herdenking gehouden, want dat zijn ook zeer ernstige zaken. Nee hoor. Heel veel nepaccounts aanmaken via de partijen zodat ze zgn heel veel achterban hebben. Je moest de personen eens echt kennen, dan praat je wel anders. Ze vinden het helemaal niet erg, maar willen belangstelling voor hun zgn partij.

    • Kun je die beweringen die hier doet ook onderbouwen of roep je gewoon maar wat?

  7. Ik zou een stille tocht lopen…..

    …. Aanstellers.

    Ramptoeristen dat is waarom ze het ommelpad wilde. Even kunnen gapen hoe het er bij ligt.

    Ik zou ook langs de mac gaan en de chicken broodjes en MCnuggets gaan bevrijden.

  8. voor de mensen die van ver komen moet wel iets te eten zijn ik stel voor een bbq of iemand inhuren die gegrilde kippetjes verkoopt

    • Ben je zo dom of doe je alleen maar zo?

    • Dom zijn die relschoppers die denken dat de bier dit wel leuk vind.

      Unne halve, ik zeg op naar de mac en McNuggets bestellen

  9. Is dit nederweert groots ?, is wel een geweldige manier om nederweert weer op de kaart te zetten

  10. Nou Frank zo zien heb jij ook heeeel veel vrijetijd.

    • En wat is er mis met vrije tijd?

    • Als je hem nuttig besteed prima.
      Relschoppen doe maar in je eigen tuin.

    • wie heeft het over relschoppen. Niet die groep die aandacht vraagt voor deze problematiek. Nee dat zijn een stel halve zolen die denken dat ze leuk zijn en oproepen tot geweld.
      Nee dat zijn de grote jongens die weten hoe het moet.

      Denk eerst eens na voordat je wat doet

    • Waarom maak je dan een opmerking over mijn hoeveelheid vrije tijd? Wil je soms suggeren dat ik een relschopper ben? Ik ben zeer benieuwd naar je antwoord.

    • Enkele synoniemen voir relschopper zij,
      Onruststoker, iemand die opschudfing veroorxaakt, onruststoker, iemand die ruzie tussen groepen mensen in het oenbasr veroorzaakt.
      Als ik de discussie die hier gaande is bekijk kan ik niet anders concluderen dan dat je (weliswaar misschien zelfs in al je onnozelheid geheel onbewust) inderdaad een relschopper bent. Ga fijn moederdag vieren en laat ons Nederweert met rust.

  11. @Doospelnaar,
    voir? opschudfing? veroorxaakt? oenbasr? Misschien eest even nadenken en lezen voordat op de knop reactie plaatsen klikt.
    Blijkbaar is voor jou iemand met een andere mening een onruststoker. Een wel heel erg bekrompen mening moet ik zeggen.
    Overigens woon ik ook in Nederweert dus ik heb alle recht iets te vinden van wat in mijn gemeente gebeurt.

    • Och Frankie gewoon een kwestie van dikke vingers op een klein scherm. Wel apart dat je mij bekromoen noemt, deze gedachtegang houd jij er deze hele discussie al op na. Veel plezier met de wake vandaag onrusttokertje, je krijgt in ieder geval het weer dat je verdient. Groetjes uit het zonnige Ospel.

    • Wat een kinderachtige reactie.

      Als je even de moeite neemt om terug te lezen dan zul je ontdekken dat het enige dat ik gedaan heb in deze discussie is mensen vragen hun beweringen te onderbouwen met argumenten. Blijkbaar voor veel mensen erg moeilijk want een echt antwoord krijg ik niet. Wel allerlei beschuldigingen.

      Nergens in mijn commentaar staat dat ik naar die wake ga of zelf maar dat ik het een goed idee vind. Allemaal je eigen conclusies omdat je niet echt leest wat iemand schrijft maar impulsief reageert.

      Bij mij in Ospel regent het, net zoals in de rest van Limburg. Goed voor jou dat jij op dat ene zonnige plekje in Ospel woont.

    • Kort lontje Frank? Ben je verhuist? In je vorige reactie woonde je nog in Nederweert nu in Ospel.
      Zonnige groetjes uit Ospel.

      P. S.
      Denk aan je hart, daar heb je er maar 1 van, kippen zijn er miljoenen.

    • En wederom alleen maar loze kreten als antwoord op mijn bericht en niks met enig inhoud. QED

  12. Kort lontje Frank? Ben je verhuist? In je vorige reactie woonde je nog in Nederweert nu in Ospel.
    Zonnige groetjes uit Ospel.

    P. S.
    Denk aan je hart, daar heb je er maar 1 van, kippen zijn er miljoenen.

  13. Ospel is Gemeente Nederweert hoor Doospelnaar, wist je dat niet?
    En verder of je het er nu mee eens bent of niet, het is wel goed dat mensen aandacht hebben en vragen voor deze problematiek. En misschien zelfs een oplossing er voor kunnen vinden. Beter dan alles maar negeren en je kop in het zand steken.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

marly_brands
Profiteer van de kortingsactie
20 september 2024 | 11:00
Dit zijn de Bedrijfswagen Dagen bij Van Mossel Ford
Benieuwd wanneer deze dagen zijn?
20 september 2024 | 10:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-1
De brandweer schaalde op naar middelbrand
20 september 2024 | 6:10
2024_09_19 Heerlijke lunchactie bij Restaurant De Beren
Maak kennis met De Beren
19 september 2024 | 20:00

Advertentie