Skip to content

Zingende survivor

Redactie
10 mei 2018 | 19:00

Advertentie

Wendy Overklift Vaupel Kleyn, zangeres en survivor borstkanker, lanceert op 16 mei 2018 haar maxi-cd met daarop onder andere de nog nooit eerder uitgebrachte song ‘Next stop is my heart’ van de Zweedse muzikant, singer/songwriter (funk)gitarist en uitgever Paulo Mendonça (bekend van de hit ‘If you want my love’; tourde o.a. met Tina Turner). De verkoopopbrengst van de cd komt volledig ten goede aan Samenloop voor Hoop Weert / KWF Kankerbestrijding. Wendy hoopt hiermee haar zang in te zetten en in welke vorm dan ook steun te bieden in de strijd tegen kanker. Want als survivor weet zij hoe belangrijk de begeleiding, ondersteuning en ook verder onderzoek naar medicijnen tegen kanker is.

Wendy Overklift Vaupel Kleyn, of zoals zij het zelf om praktische redenen afkort tot Wendy Overklift, is survivor borstkanker. Tijdens haar eigen behandelingstraject heeft zij er naartoe geleefd om o.a. haar passie weer te kunnen gaan oppakken: zingen. Dit lukte en zij kwam weer terug op het podium.

Tijdens Samenloop voor Hoop 2015 Weert vertelde zij haar eigen verhaal en zong het nummer ‘When I see you smile’ (When I see you smile (fragment live version) – YouTube), welk nummer zij opdroeg aan haar twee kinderen. Dit jaar zal zij wederom tijdens Samenloop voor Hoop Weert (2 en 3 juni 2018) te zien en beluisteren zijn. Ditmaal gaat ze echter een stapje verder: want wat is er mooier dan met behulp van één van je grootste passies (zingen) nog meer te kunnen doen? Steun bieden, mensen met elkaar verbinden en tevens extra financiële middelen creëeren voor onderzoek naar en ontwikkeling van medicijnen en begeleiding van kankerpatiënten. Music4hope: een cd-project voor de strijd tegen kanker.

Het nummer ‘Next stop is my heart’ is het eerste van een viertal nummers van Paulo Mendoça welke Wendy Overklift zal opnemen. Drie nummers zullen in een later stadium worden afgerond en te horen zijn. Reeds eerder bracht Wendy onder haar meisjesnaam Van Veldhoven de single ‘The only one’ uit en zong op het cd-project B.V. Vastgoed; hierbij was ze te horen op Radio 3 (Stenders Vroeg), Radio 2 en was tevens te zien op tv (Veronica en bij L1).

Naast haar zang is op de cd tevens een door Wendy geschilderd (symbolisch) stuk in het artwork terug te vinden.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie