Skip to content

Muzikaal Pinksterweekend bij De Pelen; Optredens van Zanggroepen Toffel Vier en Tössedoôr

Glendi
9 mei 2018 | 15:54

Advertentie

Muziek in de prachtige natuur van Nationaal Park De Groote Peel; dat is het Peelpodium bij Buitencentrum De Pelen! De komende maanden spelen er bijna elke zondag muzikanten van eigen bodem bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer. Ook in het Pinksterweekend is er gezellige muziek met een Brabantse én een Limburgse zanggroep op het Peelpodium. Op zondag 20 mei is er een optreden van Zanggroep Toffel Vier uit Asten en op maandag 21 mei zingt en speelt zanggroep Tössedoôr uit Nederweert. Het Buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Muziek en natuur, een heerlijke combinatie
Buitencentrum De Pelen, het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Groote Peel, heeft een overdekt Amfitheater waar regelmatig muziekvoorstellingen worden gespeeld. Op deze prachtige plek, midden in de natuur, presenteren muzikanten uit de Peelstreek zich voor eigen publiek. Het leuke van het Peelpodium is dat je een bezoek aan de natuur kunt combineren met muziek. Immers, het Buitencentrum ligt bij de ingang van De Groote Peel, een prachtig hoogveengebied waar je heerlijk kunt wandelen.

Brabantse meezingers; Toffel Vier
Toffel Vier is een zanggroep uit Asten die, zoals ze het zelf omschrijven, ‘gewoon heel graag zingen’. Dat doen ze als groep al 25 jaar en nog steeds met heel veel plezier. Toffel Vier geeft regelmatig optredens; vooral in Oost Brabant, maar ze schuwen er niet voor om de provinciegrens naar Limburg over te steken. Hun repertoire bestaat voornamelijk uit volksliedjes uit eigen streek, maar ze brengen ook zelf geschreven liedjes, algemene Brabantse en bekende Oudnederlandse meezingnummers en een paar anderstalige liederen. Ze worden begeleid door een accordeonist en een drummer. Zanggroep Toffel Vier is een goede bekende van het Peelpodium bij De Pelen. Ze treden al jaren en met veel plezier op in het Amfitheater van De Groote Peel. Een aanrader voor iedereen die van gezellig muziek houdt!

Liedjes uit moederstijd; Tössedoôr
Ook een goede bekende, en een groep die niet mag ontbreken in het Peelpodiumprogramma, is Tössedoôr. Zij spelen op maandag 21 mei, Tweede Pinksterdag. Tössedoôr is een kleine gemengde zanggroep uit Nederweert. Hun repertoire bestaat uit Nederlandstalige en Limburgse liedjes uit moeders tijd waarbij het publiek gestimuleerd word om mee te zingen, zodat de tijd van gezellig samen zingen weer herleeft. Dit zijn dan vooral de gezellige meezingers of gevoelige levensliedjes, soms met een knipoog naar het vrolijke. De kleding van Tössesdoôr is in de stijl van vroeger, zodat het geheel qua zang en uitstraling mooi op elkaar aansluit. Vooral voor het iets oudere publiek, een feest van herkenning.

De voorstellingen op het Peelpodium zijn voor iedereen toegankelijk. Er wordt telkens gespeeld in twee sets met een optreden om 13.30 en 15.00 uur. Reserveren is niet mogelijk en vol = vol, dus wees op tijd! Entree is een vrijwillige bijdrage. Uw gulle gift komt ten goede aan de muzikanten en aan de organisatie van het Peelpodium. Het Buitencentrum De Pelen ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel en is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor een compleet overzicht van het Peelpodiumprogramma: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium

Foto’s: Marijke Vaes – Schroën

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie