Skip to content

Minder pijn en beter bewegen via het basispakket bij FysioFitnessNederweert

Redactie
1 mei 2018 | 13:43

Advertentie

Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste twaalf behandelingen met fysiotherapie of oefentherapie vergoed. Behandeling door een fysiotherapeut zit nu in het basispakket en is dus voor iedereen beschikbaar. De verruiming van het basispakket geldt voor patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten voor de eerste twaalf behandelingen met fysiotherapie of oefentherapie. De behandelingen vallen binnen het eigen risico.

Fysiotherapeut Huib Janssen van FysioFitnessNederweert is blij met de uitbreiding. “Voor het vergrijzende Nederweert  is deze stap van de verzekeraars een goede ontwikkeling. Artrose komt vooral voor bij ouderen. Vrouwen hebben eerder last van artrose dan mannen. Het kan in de familie zitten, waardoor de kans groter is dat iemand artrose krijgt. Daarnaast spelen bijvoorbeeld ook overgewicht en lichamelijk zwaar werk een rol. Behandeling is belangrijk, omdat artrose mensen beperkt in hun mogelijkheden. Spelen met de kleinkinderen, wandelen, fietsen, mensen die last hebben van artrose kunnen vaak moeilijker bewegen. Ondersteuning door een fysiotherapeut met een specifiek op artrose gericht bewegingsprogramma is effectief, ook als de artrose al in een vergevorderd stadium is. Bij FysioFitnessNederweert startten we onder begeleiding van Linda Bloemers, fysiotherapeut en bewegingswetenschapper, in april met een artroseprogramma. Dat doen we met (manuele) therapie, oefeningen, informatie over artrose en leefstijl en eventueel m.b.v. online ondersteuning. Vooraf wordt samen met de patiënt een behandelplan opgesteld dat mensen stapsgewijs helpt meer te gaan bewegen en een actievere levensstijl te ontwikkelen.”

Langer gezond blijven bewegen
Linda Bloemers: “Het meest voorkomende symptoom van artrose is pijn. Dat komt vooral voor als mensen te weinig bewegen of het gewricht langere tijd te zwaar belasten. Naast pijn hebben mensen ook last van stijfheid. Het gevolg is dat mensen minder bewegen, waardoor hun conditie en spierkracht afnemen. Met oefentherapie kunnen we die negatieve spiraal doorbreken, waardoor mensen langer gezond kunnen blijven bewegen. De therapie bestaat uit oefeningen die de spieren versterken, de mobiliteit bevorderen en de algehele conditie verbeteren. De duur van het programma is afhankelijk van de vorderingen van de patiënt. Zodra de patiënt in staat is de oefeningen en activiteiten zelfstandig uit te voeren en er uitzicht is op blijvende vooruitgang, stopt het programma bij de fysiotherapeut. Onderzoek van onder andere het Zorginstituut heeft aangetoond dat oefentherapie helpt bij artrose van knie of heup. Doordat nu ook mensen zonder aanvullende verzekering voor behandeling in aanmerking komen, verwachten we meer mensen te kunnen helpen.”

Meer weten? 
Maandag 7 mei is er in de praktijk van FysioFitnessNederweert op Staat 40c een inloopavond van  19.00-20.00 uur met presentatie. Je kunt je ’s ochtends op werkdagen telefonisch opgeven 0495 – 62 56 57 of via info@fysiofitnessnederweert.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie