Skip to content

JAN, Nederweert Anders en D66 starten coalitieonderhandelingen

Redactie
30 april 2018 | 22:14

Advertentie

Zaterdag 28 april hebben de 5 politieke partijen van Nederweert met elkaar op de “hei” gezeten onder leiding van de procesbegeleider Jan Smolenaars. Tijdens deze dag heeft een inhoudelijke verdieping plaatsgevonden op 3 belangrijke thema’s: Randweg, Centrumplan en Buitengebied in Balans. Na afloop van deze dag bleek dat de fracties van JAN, Nederweert Anders en D66 qua inhoud het dichtste bij elkaar liggen.

Daarom is op maandag 30 april besloten dat deze 3 partijen gaan starten met coalitieonderhandelingen. Gezamenlijk hebben de drie partijen Carla Dieteren aangesteld als informateur. Alle partijen danken Jan Smolenaars voor zijn bijdrage.

Advertentie

21 Reacties

  1. Het hele proces zou toch openbaar zijn? Dit riekt toch behoorlijk naar achterkamertjespolitiek. Valt me vies tegen van de ‘nieuwe’ partijen.

    Ben dan ook zeer benieuwd waar ze dan op één lijn zitten wat betreft de ‘belangrijke onderwerpen’, want hieruit blijkt toch zeker dat D66 al haar beloftes en plannen aan de kant zet om mee te kunnen besturen? Puur kiezersbedrog, niks te merken van die ‘nieuwe wind in de nederweerter politiek’.

    Er veranderd helemaal niks en de grootste schreeuwers kunnen niks waarmaken; ze zitten er allemaal alleen maar voor zichzelf.

    • Die ‘nieuwe wind in de Nederweerter politiek’ had er zeker moeten komen met CDA en VVD? Inderdaad, met de partijen die altijd aan de macht zijn kun je inderdaad iets anders gaan doen.

      Of zou het CDA toch weer gewoon de partij van de agrariërs zijn, die niets willen doen aan de aanpak van de problemen waar Nederweert voor staat? –> FIJNSTOF AANPAKKEN! Nederweert moet weer gezond worden!

    • Volgens mij lees je niet goed, ik doel ook totaal niet op het CDA of de VVD, ik ben onpartijdig maar wel realistisch. Maar je reactie wat verder in het bericht lezende koester je veel wrok naar het CDA waardoor je gelooft dat de anderen ‘het licht komen brengen’. Daarnaast zijn volgens mij alle partijen voor het aanpakken van fijnstof, alleen de een iets sneller dan de ander. Gezondheid draait gtrouwens niet alleen om fijnstof maar dat terzijde.

      Doelend op het ‘transparante overleg’, volgens mij heb ik bij de bijeenkomsten niemand met elkaar horen praten over de standpunten in de verdieping zoals hier wordt geschetst.
      Overigens, heb jij een uitnodiging voor een openbare bijeenkomst afgelopen zaterdag voorbij zien komen? Nee, ik ook niet. Lekker transparant hè ;). Lijkt er toch behoorlijk op dat de 3 partijen die nu genoemd worden dit even in de achterkamer hebben besproken.

      Ik ben er bang voor dat er met de ‘harde verkiezingsbeloften’ die NA en het JAN hebben gedaan niet veel gebeurt. Ze kunnen geen supermarkt behouden op het Lambertushof, en ook tegen de randweg kunnen ze net niks doen. Hier zullen ze dan waarschijnlijk ook echt geen standpunt over innemen voor de komende jaren. Op voorhand heel hard ‘NEE’ roepen, en dadelijk toch ‘Ja liever niet, maar….’, dat is in mijn ogen gewoon kiezersbedrog, en alles behalve een nieuwe wind.

      Ik vindt het vooral heel erg jammer dat zo een partij als D66, die echt iets nieuws wilde brengen, nu al hun standpunten overboord gooien om maar met NA en het JAN te kunnen besturen. Want die lagen qua standpunten lijnrecht tegenover elkaar op veel gebieden.
      Dit laat dan toch duidelijk zien dat ze er totaal niet zijn voor de burger, want dan zouden ze zich wel aan hun standpunten vasthouden. Je moet altijd compromissen sluiten, maar dit is een stapje te ver.

      We hebben het hier echt heel goed, en het geroeptoeter van de lokale partijen laat het lijken alsof we in de meest verschrikkelijke gemeente van Nederland wonen. Nu gooien we de hele gemeente overhoop omdat een aantal personen er alleen voor zichzelf zitten, blijkbaar voor een bepaald soort aanzien, waarvoor ze bereid zijn te liegen/valse beloftes te doen aan de bevolking waarvan sommige het (helaas) als makke lammetjes volgen waardoor ze zoveel stemmen hebben gekregen.

      Fijne dag verder!

    • Volgens mij bent u een zeer zure CDA-stemmer?

    • Laten we eerst eens rustig afwachten waar ze mee komen. Dat ze de kanaalzone, randweg, centrumplan en buitengebied volledig stil leggen lijkt me ook niet. Er zal toch wel iets van realiteitsbesef zijn. Mocht dat besef er niet zijn dan worden we wel terug geworpen in de tijd. Dan gaan we weer fors meebetalen aan nieuwe vergaderingen en nieuwe adviesbureau’s. Dan is over 4 jaar misschien de conclusie dat onderdeel worden van Weert zo slecht nog niet is. Die maken dan misschien niet de beste keuzes voor Nederweert maar maken ze in ieder geval. Wie daar over nog over twijfelt mag er een nachtje over gaan slapen in een hotel. Zal een Chinese worden ben ik bang.

    • Fijnstof aanpakken door de landbouw. Wat denk je van de 650.000 vliegtuigen die jaarlijks boven Nederweert vliegen. Die brengen vele malen meer fijnstof in de lucht dan al die landbouwers in Nederweert. Je moet wel de schuldige de schuld geven .

    • Petri, die vliegtuigen vliegen echt niet alleen maar over Nederweert en toch staat Nederweert in de top van de fijnstofuitstoot, zelfde geld voor de A2 deze loopt bv ook door Maarheze.

  2. Terug naar de tijd van paard en wagen?
    ‘Wat is er anders’? Het behang van de ‘achterkamer’?
    Valt me tegen van de ‘nieuwe’ partijen. Het zou zoveel anders en transparanter gaan?
    D’66, verkiezingen zijn ook een soort van referenda, blijkbaar zit het bedrog niet alleen in Den Haag. Toevallig ook een appartementje over?

  3. Funest voor ondernemend Nederweert. Hoop dat we snel fuseren met Weert.

  4. Het zou genant zijn indien actuele concrete plannen (rondweg, centrumplan etc.) nu ineens getorpedeerd worden. In dat geval staat de politiek in Nederweert voor schut en is het 4 jaar op de blaren zitten en op naar de nieuwe verkiezingen!

  5. Mooi dat er eindelijk een keer een alternatief is voor de eeuwige macht van het CDA!

    Veel succes met de onderhandelingen voor Nederweert Anders, JAN en D’66. Tijd voor iets anders!
    Trek je niets aan van al die CDA’ers die nu lekker anoniem lopen te klagen, terwijl ze jarenlang zelf aan de macht zijn geweest.

    • Klagers kunnen VVD-er, CDA-er of onpartijdig zijn.
      En Hendriks is niet anoniem?

    • En natuurlijk teleur gestelden die op NA, JAN en D66 hebben gestemd en verrast worden door deze achterkamertjes politiek.

  6. Ik zie hier een aantal klagers, geef aanstaande coalitie, het voordeel van de twijfel!
    En Cuijpers heeft gezegd, dat de coalitiepartijen zeer transparant zullen zijn betreft onderhandelingen over de colatie!
    En dat bij het CDA de druiven zuur zijn, na tientallen jaren de machtspartij te zijn geweest, tja het is niet anders!

  7. Partijen en mensen die in de afgelopen structureel op alles tegen waren wat uit de koker van CDA en VVD kwam worden nu beloond en in de gelegenheid gesteld Nederweert kapot te maken. Visieloos.

  8. Partijbegeleider Smolenaars heeft zelf gezegd dat 2 bijeenkomsten achter geslotendeuren zal zijn..
    Om nader de 3 punten te bekijken en nader tot elkaar te komen
    Zie bericht van 24 april op Nederweert 24 !!
    CDA vond dit ook beter achteraf is de uitkomst voor hun slecht,
    hoewel ze al vele jaren weinig konden bereiken en nu zou dat wel lukken !!!
    Laat deze 3 partijen eens besturen, kan nooit slechter worden.
    Veel succes.

  9. Zouden ze weten dat ‘t onderhoud van de kerktoren op ‘t programma staat voor 2019 ?!

  10. Eindelijk van het CDA af, nu kunnen de anderen het laten zien

  11. Toch nog een positieve uitkomst dan. Ben benieuwd!

  12. Het is dan toch ook slecht wonen en werken in Nederweert. Verschrikkelijk, CDA links CDA rechts. Of we in een derde wereld land wonen met dictator. Volgens mij was het beleid van het CDA -VVD gebaseerd op de meerderheid van de bevolking. Het beleid schofferen betekent dus dat je de meerderheid schoffeert.
    Iets minder klagen over wat slecht is, meer genieten van wat goed gaat. Succes aan de nieuwe formatie.

  13. Petri,
    zijn er 1780 per dag, sta al een paar dagen buiten te kijken.
    Waar zijn ze


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie