Skip to content

Vroeg op pad en daarna iets lekkers in De Pelen!

Redactie
29 april 2018 | 15:00

Advertentie

Hemelvaartsdauwtrapontbijtje en Moederdagbrunch
Het is voorjaar! Een heerlijk seizoen om te genieten van een vroege wandeling in de natuur. En dan is het natuurlijk lekker als er na afloop een ontbijt of brunch klaarstaat. Staatbosbeheer organiseert in mei excursies waarbij je verwend wordt. Op Hemelvaartsdag donderdag 10 mei een Dauwtrapwandeling met ontbijtje na afloop. Met Moederdag, zondag 13 mei, kun je moeder verrassen met een sPeelse wandeling en een overheerlijke brunch. Ontbijten en brunchen in de vernieuwde Peelboerderij. De activiteit start bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Een goede traditie
Dauwtrappen met Hemelvaart is een goede traditie bij Staatsbosbeheer. Eerst ga je met je blote voeten in het gras trappelen om goed wakker te worden, daarna fris en monter op pad voor een stevige wandeling in De Groote Peel. In de ochtend is de Peel op z’n mooist.
De ochtendnevel geeft iets mystieks aan het weidse en waterrijke landschap en het is heerlijk rustig. De excursie gaat over de knuppelbruggen en peelbanen van dit oorspronkelijk ontoegankelijke hoogveenmoeras. Een Peelgids van Staatsbosbeheer vertelt onderweg over het ontstaan van het gebied en over de planten en de dieren die er voorkomen. Vanwege het vroege tijdstip zal er veel aandacht zijn voor het luisteren en kijken naar vogels. Bovendien is er ’s morgens altijd kans op een ontmoeting met een ree.
Na afloop staat een streekontbijtje van belegde broodjes en koffie/thee klaar. Een goed begin van de dag!

De Dauwtrapwandeling start op donderdag 10 mei om 7.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. De route is 3 kilometer lang en duurt 2 uur. Deelname kost € 15,- per volwassene en € 12,50 per kind, inclusief ontbijt in de Peelboerderij. Online reserveren www.staatsbosbeheer.nl/dauwtrappenpelen Let op: reservering is mogelijk t/m 7 mei.

Wandelen en brunchen
De Moederdagwandeling in De Groote Peel is geen wandeling waarbij de gids vertelt en de deelnemers alleen maar hoeven te luisteren. Nee, de Moederexcursie is een actieve gezinstocht waarbij je de natuur ontdekt door zelf aan de slag te gaan. Met opdrachtjes die je zintuigen prikkelen! De deelnemende kinderen gaan bovendien een mooi natuurschilderijtje maken om moeder mee te verrassen. Oeps, maar dat mogen we eigenlijk nog niet verklappen…. Na afloop staat er een heerlijke brunch klaar om na te genieten.

De Moederdagwandeling start op zondag 13 mei om 9.30 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. De brunch is rond 11.00 uur in de Peelboerderij. Deelname kost
€ 24,50 per volwassene en € 15,- per kind (4 t/m 12). Online reserveren via www.staatsbosbeheer.nl/depelen Let op reservering is mogelijk t/m 7 mei.

Meer informatie via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497 Het Buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk en is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie