Skip to content

Jac van der Linden ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Redactie
26 april 2018 | 12:31

Advertentie

Nederweert is een actieve gemeenschap met een bloeiend verenigingsleven en betrokken inwoners. Veel van deze inwoners zijn als vrijwilliger actief. Dat komt ook tot uiting tijdens de jaarlijkse Lintjesregen, ter gelegenheid van de viering van Koningsdag.

Op donderdagochtend 26 april ontvingen vier Nederweertenaren een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Evers. Twee van hen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en twee tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Het totaal aantal Nederweerter gedecoreerden sinds Koningsdag 2017 komt hierdoor op vijf.

Jac van der Linden

De heer Jac van der Linden uit Nederweert, 65 jaar, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Van der Linden zet zich al 33 jaar belangeloos in voor de samenleving. Van 1985 tot 1994 was hij bestuurslid (penningmeester) van de Limburgse Organisatie van Zelfstandige Ondernemers (LOZO) afdeling Nederweert. In de periode 1987 tot 1995 was hij bestuurslid van de Stichting Ouderencentrum Sint Joseph Nederweert en van 2008 tot 2011 maakte hij deel uit van de beleidsadviescommissie van de Stichting Land van Horne Weert.

Van 1987 tot 2013 was hij bestuurslid (secretaris) van de Vrienden van Harmonie Sint Joseph Nederweert. Ruim 20 jaar is hij actief lid van Rotary Weert en Land van Horne. In 1998 en 2009 was hij voorzitter van deze serviceclub. Ruim zes jaar (2002-2008) was hij voorzitter van de Rekenkamercommissie van de gemeente Nederweert. Van 2007 tot 2010 was hij commissaris van de Stichting Loods Limburg. Deze stichting is een samenwerking van HAS Den Bosch, UR Wageningen, Citaverde en het bedrijfsleven en heeft een ontmoetingsplaats ontwikkeld voor ondernemers, werknemers, leerlingen en studenten in de land- en tuinbouw.

Hij is inmiddels al ruim tien jaar actief als bestuurslid (en het laatste jaar als waarnemend voorzitter) van de Stichting Vrienden van de Biswei. Dit is een steunstichting voor Stichting La Providence, een zelfstandig zorgcentrum in Grubbenvorst. Sinds 2011 is hij commissaris en sinds 2016 voorzitter van de Raad van Commissarissen van Gilde Opleidingen en vanaf 2011 is hij actief voor Chemelot Ventures BV (voorheen Limburg Ventures BV), een samenwerkingsverband van de provincie Limburg, DSM, LIOF en de Rabobank Groep. Hij was een van de oprichters en is sindsdien commissaris. Sinds 2015 is hij actief lid van de Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel. Dit is een onafhankelijk netwerk voor ondernemende mensen uit overheid, bedrijven en kennisinstellingen. 

Aubade door Harmonie St. Joseph Nederweert
Donderdagmorgen hebben vier Nederweertenaren een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Evers. Op vrijdag 27 april, tijdens de ontvangst van alle gedecoreerden en ereburgers in het gemeentehuis, is er gelegenheid voor het maken van een groepsfoto. De ontvangst begint om 10.30 uur op het Raadhuisplein met een aubade door Harmonie St. Joseph Nederweert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_19-Huidinstituut-Purife-viert-2jarig-bestaan
Wie jarig is trakteert!
19 september 2024 | 12:00
Bak met kittens gedumpt Eilers Nederweert
”De kittens hebben hun moeder nodig!”
19 september 2024 | 11:10
19_09_2024 Speuren naar geuren en kleuren in de groote peel
Ruik de herfst!
19 september 2024 | 11:00
Oude-boerenbond-Staat-Nederweert-2
De initiatiefnemers gaan met de input aan de slag
19 september 2024 | 10:39

Advertentie