Skip to content

Optreden Mari de Bijl in Buitencentrum De Pelen

Redactie
21 april 2018 | 9:00

Advertentie

Zingende boswachter op het Peelpodium
Op zondag 29 april staat er een echte boswachter op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen! De Brabantse Mari de Bijl zal, samen met zijn muzikale vrienden, een ongetwijfeld zeer gezellig optreden verzorgen. Ze spelen twee sets; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater. Entree is een vrijwillige bijdrage. Het Buitencentrum De Pelen ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Mari de Bijl, geboren en getogen in Brabant, is al sinds zijn jeugd bezig met het schrijven en zingen van liedteksten. Hij werd daarbij geïnspireerd door Nederlandse artiesten zoals Boudewijn de Groot en Robert Long. Een instrument spelen was echter niet ‘zijn ding’. Daarna ging hij met Jan-Willem Verhoeven, zanger en pianist, muziek maken. Het duo kwam vooral voor de gezelligheid bij elkaar om samen te schrijven en te zingen. De teksten werden steeds Brabantser want dat zingt net wat gemakkelijker. In het najaar van 2007 deden ze mee met een liedjesfestival. Het thema van dit festival was ‘de boom’ en het liedjes ‘eik’ van Mari en Jan-Willem was de winnaar.

Vanaf die tijd werd het muziek maken iets serieuzer opgepakt en werd er zelfs een CD gemaakt. Toen enkele jaren gitarist Theo Leupen toetrad tot het gezelschap ontstond het trio Mari de Bij. Er werd ook een tweede CD met de titel ‘Lekker wèrum’ opgenomen. Met liedjes die, met veel humor en variatie, regelmatig de natuur aantikken. Zo is er een lekker liedje over de zomer, eentje over ‘ons Brabant waar altijd wat te doen is’, een liedje over het Dommeldal, een rap over het gevaar van teken en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Tijdens het optreden op het Peelpodium zingt hij ook liedjes van een nieuwe CD die binnenkort uitkomt.

De voorstellingen op het Peelpodium zijn voor iedereen toegankelijk. Entree is een vrijwillige bijdrage. Uw gulle gift komt ten goede aan de muzikanten en aan de organisatie van het Peelpodium. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium

Peelpodium bij De Pelen, muziek door en voor de streek
Het Peelpodium is gezellige muziek in de natuur. Staatsbosbeheer biedt muzikanten uit de omgeving van de Peel een podium om te spelen voor eigen publiek. Het programma van mei: donderdag 10 mei Festival Mijl op Zeven (div. bands), zondag 20 mei (1stePinksterdag) Toffel Vier, maandag 21 mei (2de Pinksterdag): Tössedoôr, zondag 27 mei: Young Forever.

En dan naar buiten
Buitencentrum De Pelen ligt aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel. Voor of na een voorstelling kun je genieten van een wandeling in dit mooie natuurgebied. Het Buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel te Ospeldijk en is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Foto: Marijke Vaes-Schroën |Staatsbosbeheer

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie