Skip to content

Zonnige en sportieve Koningsspelen in Nederweert (Foto’s)

Redactie
20 april 2018 | 16:53

Advertentie

Op vrijdag 20 april vond alweer de 6e editie van de Koningsspelen in Nederweert plaats. De leerlingen van de groepen 3 t/m 8 van alle basisscholen in Nederweert, beleefden een sportieve dag in en rondom sportcentrum de Bengele en op de velden van RKSV Merefeldia.

De Koningsspelen werden na een openingswoord van wethouder Geraats zingend en dansend geopend door ongeveer 900 kinderen. Op een afgezette parkeerplaats werd het Koningsspelenlied van 2018 (Fitlala van Kinderen voor Kinderen) gebruikt als warming-up, waarna de leerlingen zich verspreiden over de diverse sportaccommodaties.

Aan de leerlingen uit groep 3-4 werd een breed programma aan clinics en spellen aangeboden: o.a. dansen, turnen, basketbal, tennis, skateboarden, tikspellen, apenkooi, korfbal en trefbal. Onder professionele begeleiding van veel trainers en vrijwilligers konden de kinderen zich lekker uitleven. De vele blije gezichten en het (soms) oorverdovende geluid maakte duidelijk dat het een topdag was!

Op de voetbalvelden van Merefeldia werden mixspelen en voetbal georganiseerd voor de leerlingen van de groepen 5-8. In teams ging men de strijd met elkaar aan op diverse onderdelen: touwtrekken, zweeds loopspel, trefbal, 3 op een rij, mastermind en nog veel meer! Zowel toeschouwers als deelnemers konden genieten van een stralend zonnetje. Dit zorgde er wel voor dat de leerlingen regelmatig verkoeling moesten zoeken en dat er veel gedronken werd.

Er kan teruggekeken worden op een zeer sportieve en geslaagde dag!

De Koningsspelen 2018 zijn mede mogelijk gemaakt door de inzet van: alle Nederweerter scholen, Gympoint, Jumping Giants, NTC’72, Dansrijck, A L Dance, RKSV Merefeldia, Sporthal de Bengele, diverse (CIOS en Citaverde) studenten, KERNgezond, EHBO Nederweert, gemeente Nederweert, Sport Nederweert en alle overige vrijwilligers!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie