Skip to content

Cholesterol verlagen met voeding? Wij helpen je graag!

Redactie
20 april 2018 | 18:00

Advertentie

We maken met jou samen de hele ‘voedings’ trukendoos open en kijken daarbij welke voedingsaanpassingen het beste bij jou passen. Daarbij bekijken we ook welke onderdelen van jouw Cholesterol verhoogd zijn. Meestal is dat het LDL. Indien de triglyceriden verhoogd zijn dan kan het zijn dat je bijvoorbeeld te suikerrijk eet. Het HDL is het ‘goede cholesterol’ (dit maakt de bloedvaten schoon). Het HDL laten we met de juiste voeding toenemen. 

Bij het intake gesprek krijg je van ons een persoonlijk en optimaal cholesterolverlagend dieetadvies met veel smakelijke ideeën. Je hebt met deze hulpvraag aan het basispakket van je zorgverzekering al meer dan voldoende. Indien al deze 3 uur verbruikt zouden worden dan kan er bij de diëtist maximaal € 180 van jouw eigen risico op gaan. Echter meestal zijn er maar 1 of 2 consulten nodig bij een cholesterolverlagend dieet en kan het eigen risico grotendeels worden gespaard. Indien je cardiovasculair risicopatiënt bent dan kan het zijn dat je (door jouw praktijkondersteuner) wordt verwezen middels de ketenzorg en is jouw behandeling bij onze praktijk geheel ‘kosteloos’ en gaat er ook niets van het eigen risico af.  

Het allerliefste hebben we dat mensen al naar ons toe komen wanneer het cholesterol lichtjes gestegen is (zodat we eventuele medicatie voor jou kunnen voorkomen). Het is sowieso altijd zinvol om naar de diëtist te gaan, ook om te voorkomen dat de dosis van de cholesterolmedicatie met het verstrijken van de jaren omhoog zou moeten. Daarbij moet wel worden vermeld dat indien je een cholesteroltablet geadviseerd hebt gekregen van jouw huisarts of praktijkondersteuner daar meestal een belangrijke reden voor is!

Soms blijft cholesterolmedicatie altijd nodig maar kunnen we wel met de juiste voeding de dosis van de medicatie na enkele maanden al omlaag krijgen. Bij Diabetes wordt doorgaans altijd cholesterolverlagende medicatie ingezet om de vaatwand mooi glad te houden (omdat de vaatwand door hogere bloedglucosewaardes lichtjes beschadigd). Ook bij een ‘Erfelijk oftewel familiair’ hoog LDL cholesterolgehalte blijft medicatie vrijwel altijd nodig. 

Bel ons gerust als je meer informatie wenst of voor het inplannen van een intakegesprek. 

De diëtisten van praktijk: ‘Diëtist met Visie’ Jeanien van de Vorst

St. Willibrordusstraat 10
6031CZ Nederweert
Tel: 06-18283525 / www.dietistmetvisie.nl
Tip: volg onze FB pagina voor de allernieuwste weetjes op voedingsgebied!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie