Skip to content

Informatieavond Nederweerter Energie Coöperatie

Redactie
17 april 2018 | 14:00

Advertentie

Dinsdagavond 17 april organiseert de Nederweerter Energie Coöperatie een algemene informatieavond voor de inwoners van de kern Nederweert. Eerder waren de omringende kernen al aan de beurt. NEWECOOP werd eind 2016 opgericht door en voor de burgers van de gemeente Nederweert. Om op democratische wijze een actieve lokale bijdrage te leveren aan een energievoorziening die duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar is. Zodat ook toekomstige generaties kunnen genieten van een gezond en prettig leefklimaat en kunnen beschikken over voldoende noodzakelijke duurzame energie, uit eigen omgeving. 

Het doel is om lokaal energie te besparen en ons verbruik in te vullen met lokaal hernieuwbare energie. Daarbij kun je als inwoner van Nederweert zelf aan de slag of met steun van de coöperatie. Behalve dat daarmee het klimaat wordt geholpen is het vrijwel altijd ook interessant voor je eigen portemonnee.

Als het gaat om energiebesparing dan komen zaken aan de orde zoals woningisolatie, zonneboilers, warmtepompen en andere besparende maatregelen. Belangrijk is dat je vooraf goed weet welke maatregelen interessant zijn voor jouw woning. Als NEWECOOP lid kun je binnenkort een energiescan krijgen die je dit inzicht gaat geven. Ook indien je zelf graag energie wilt opwekken met zonnepanelen kan NEWECOOP hierin ondersteunen. 

Minstens zo belangrijk is dat NEWECOOP zich ook richt op de grootschalige opwek van hernieuwbare energie. Denk aan het windpark tussen de Noordervaart en Ospeldijk, zonneweides of het gezamenlijk opwekken van zonne-energie met enkele grote daken, waarbij iedereen die op eigen dak geen panelen kan of wil plaatsen toch mee kan doen. Bij al deze projecten kunnen leden mee participeren en genieten van een mooi rendement. 

Geïnteresseerd? Kom dan zeker naar de informatie avond op 17 april 20:00 in de Pinnenhof. Voor meer informatie kun je terecht op www.newecoop.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie