Skip to content

Informatieavond Glasvezel buitengebied

Redactie
9 april 2018 | 15:48

Advertentie

Komende maandag 9 april 2018 om 19:30 uur is de informatieavond Glasvezel buitengebied in gemeenschapshuis Haaze-hoof in Ospel. Doel is om mensen in het buitengebied van Ospel, maar eigenlijk de hele gemeente Nederweert te informeren over de mogelijkheden van Glasvezel.

Het buitengebied krijgt nu eenmalig de kans om zich in te schrijven voor een snelle Internet verbinding. De inschrijving stopt op 11 juni. Dan moet 50% van de aansluitingen Ja hebben gezegd tegen Glasvezel, wil de aansluiting doorgaan.  Kom daarom allemaal naar de informatieavond op 9 april in de Haaze-Hoof en laat je informeren wat de mogelijkheden zijn. 

Je kunt jezelf voorbereiden op de avond door nu op te zoeken wat je nu betaald (woonachtig in het buitengebied) voor TV, Internet en telefonie. Dan kun je maandag de kosten vergelijken en op die manier kun je een goede keuze maken of glasvezel iets voor je is. Dorpsraad Ospel is aanwezig als één van de ambassadeurs die het project glasvezel buitenaf een warm hart toe dragen. 

Meer informatie op: https://www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgeb…/noordwest-limburg/

Advertentie

41 Reacties

  1. Wij gaan vanavond.
    Maar met 1900 euro of levenslang 15 in de maand gaan wij denk ik niet mee in dit plan.
    Van de zotte omdat andere gemeente wel zonder dit portemonnee kloppen kunnen.

    Tegenwoordig is er onbeperkt 4G voor thuis en dat werkt ontzettend goed.
    En zit je eens buiten zet je de modem ook buiten, dus altijd bereik.

    Dus een goed alternatief is er.
    Mogen ze ook de buitengebied bewoner die ook alle belastingen betaald eens tegemoet komen ipv de zak leeg roven.

    • Waarom je altijd mee moet doen, ook al heb je 4g thuis voor buitengebied van bijvoorbeeld KPN.
      Rekenvoorbeeld:
      Je schrijft je in:
      • vastarief per maand: kosten 12 x 15 = 180 euro per jaar
      • Willekeurig abonnement met TV, telefoon en internet a 52 euro per maand = 624 euro per jaar
      Totaal 180+624=804 euro per jaar.
      Contract duur 1 jaar, met andere woorden, je kan deze na een jaar opzeggen. Na opzeggen betaal je ook geen vast recht meer, pas wanneer je een nieuw glasabonnement afsluit. Je hebt daar en tegen wel de lijn binnen liggen.
      Je kan je huidige aanbieder kan voor dat jaar opzeggen. Mijn huidige internet-tv-telefoon abonnement kost 60 euro per jaar. 12 x 60 = 720 euro per jaar.
      Verschil in geld is 84 euro. Verschil voor de toekomst is dat je altijd de keus hebt om te kiezen tussen je glaslijn of via draadloos.
      Wanneer je die keuze nu niet maakt en achteraf wel wenst dan gaat het minimaal 980 euro extra boven het normale vastrecht kosten. Daarnaast zal je de keuze nooit hebben wanneer we de drempel niet halen.

      Wanneer ik in mijn omgeving kijk naar mensen die graag in het buitengebied gaan wonen is de beschikbare internetsnelheid een belangrijke factor of ze voor een huis gaan of niet.

      Kortom, ook al heb je nu bezwaren, je ontneemt jezelf de mogelijk tot keuze nu Nee te zeggen.

    • De bewoners in het buitengebied zijn altijd de klos.
      Toen er riolering kwam moesten ze aan de aanleg mee betalen.
      Toen er aardgas kwam moesten ze weer extra mee betalen.
      En nu voor glasvezel moeten ze weer betalen, terwijl ze in bebouwde kom alles gratis aangelegd krijgen.
      Het is toch ondertussen van de zotte.
      Horen zij er niet bij of moeten zij in het buitengebied opdraaien voor de kosten in de bebouwde kom?
      Het geld groeit ons echt niet op de rug. en het is gewoon niet eerlijk!
      Misschien moet de gemeente niet zoveel geld verspillen aan randweg onderzoek en rijrichting veranderen en dat geld besteden om de mensen tegemoet te komen in het buitengebied.

  2. Het wringt inderdaad een beetje dat in sommige gemeenten de kosten hiervan anders verdeeld zijn ( bijvoorbeeld door de kosten van de kernen en de buitengebieden samen te nemen en te middelen). Maar een woning mèt glasvezel zal in de toekomst meer aantrekking bij verkoop hebben dan één zonder glasvezelaansluiting. De waardestijging bij verkoop zal meer zijn dan deze 1900 euro, waardoor het wellicht toch interessant is om nu je aansluiting te regelen.

  3. De hele gemeente, het hele buitengebied… DUS NIET! Alleen de commercieel interessante adressen in het buitengebied krijgen de mogelijkheid tot aansluiting op glasvezel. Heb de postcode-check gedaan (en ik woon vlakbij Hoebenakker), resultaat: aansluiting niet mogelijk. Gemaild: bevestiging, aansluiting niet mogelijk met smoezen van “we kunnen niet door gebied waar al glasvezel ligt”. De werkelijke reden zal zijn dat het commercieel niet interessant genoeg is voor de glasvezelaanbieder. Het kan toch niet waar zijn dat we anno 2018 geen kabel nog glasvezel hebben. Ik voel me toch een beetje achtergesteld met m’n adsl aansluiting en tv via sateliet Ik zie hier toch een coordinerende rol voor de gemeente!!!! Zijn er meer slachtoffers?

    • Dus je hebt geen COAX (kabel) liggen, je hebt geen glasvezel (logisch anders reageer je niet) en je woont in het buitengebied. Heb je wel de brieven gekregen of heb je die ook niet.?
      Dat stuk is redelijk dicht bebouwd dus het kan niks met commercieel te maken hebben. Voorbeeld, de banendijk wordt ook gewoon voorzien. Heb je al contact opgenomen met de gemeente?

    • Hoi Floor,

      Heb even geïnformeerd maar de achterliggende gedachte is wel commercieel c.q. euro’s gedreven.
      De financier van het project (een zorgverzekeraar) heeft in zijn voorwaarden staan dat de 50% moet worden gehaald met aansluitingen die alleen een “koperen” aansluiting hebben.
      Dit zijn aansluitingen in het zogenaamde witte gebied. De aansluitingen in het grijze gebied (geen glasvezel maar wel kabel) mogen nu niet meedoen.
      De reden hiervan is dat ze een goed alternatief hebben voormits uploadsnelheid voor hun geen vereiste is (en dat is bij de meeste gezinnen zo), namelijk Ziggo.
      Het zou dus kunnen zijn dat ze zich nu aansluiten € 15 per maand betalen en na een jaar weer terug gaan naar Ziggo. Ze hebben dan wel een glasvezelaansluiting maar hier maar € 180 i.p.v. € 1.900 voor betaald en houden de mogelijkheid open om in de toekomst alsnog weer op glasvezel over te stappen.

      Om dit “financieringsprobleem”te voorkomen worden de aansluitingen in het grijze gebied nu dus uitgesloten.
      Hopelijk krijgt het grijze gebied alsnog de mogelijkheid om aan te sluiten als de 50% in het witte gebied is gehaald.

    • Hoi Dewaard,

      Je bent niet het enige slachtoffer. Ook mijn postcode is niet bekend terwijl ik het bord van de bebouwde kom Ospel vanuit mijn huis kan zien liggen. Het lijkt er op dat er nog een “grijs” gebied is tussen het buitengebied en de gebieden die wel al glasvezel hebben.

  4. Haha Bert! Dat geloof je toch zeker zelf ook niet echt hè?

  5. Ik geloof het wel. Met glasvezel is nu al een hogere snelheid mogelijk dan met 4 of 5G. Als hele groepen massaal overstappen naar 4 of 5G moet daar de bandbreedte met steeds meer mensen gedeeld worden. Dat komt de snelheid niet ten goede. Of er moeten meer masten bij gezet worden. Wilt U er daar eentje van in Uw achtertuin hebben? En vergeet ook niet dat atmosferische activiteiten, denk aan bijvoorbeeld onweer, altijd een negatieve invloed hebben.

    Huis minder waard door geen glasvezel plus huis minder waard doordat er een of andere mast voor de raam staat.

    • Beste Nico,

      Ook toen we met z´n allen een telefoon kregen moest er iets gedaan worden om aan de toenemende vraag tegenmoet te komen, er werden meer koperkabels in de grond gelegd en meer telefooncentrales gebouwd. Toen we met z´n allen een gsm wilde hebben en gingen internetten werd de infrastructuur daarop aangepast. Toen er meer auto kwamen gingen we meer en bredere wegen bouwen. Dat zal met 4G en 5G ook gebeuren. Het is dus niet zo dat we de capaciteit die er nu is, straks met meer mensen moeten delen. De technische mogelijkheden worden steeds beter en mensen willen steeds meer draadloos kunnen werken. Het zou me niet verbazen als over 10 jaar kabels volledig overbodig zijn. Het dus nog maar zeer de vraag of de waarde van een huis daalt als er geen glasvezel ligt. Bovendien is dat ook nog afhankelijk van de wensen van een potentiele koper.
      De snelheid die mogelijk is met glasvezel is inderdaad hoger dan met 4G. De vraag is alleen of je die snelheid nodig hebt. Dit wordt door de meeste mensen zwaar overschat. Je echt geen 100Mbit nodig om in HD kwaliteit Netflix te kunnen kijken. Ik kan met een 7Mbit ADSL aansluiting al in standaard kwaliteit Netflix kijken via mijn Apple TV en tegelijkertijd op een iPad Youtube kijken, zonder haperingen.

    • Ik moet nu even mijn ICT-adviseur quoten: bedraad werkt altijd beter.

      Ik heb nu voldoende snelheid met mijn adsl-aansluiting. Ongeveer 4,5 Mbit op de top. Kan ik op dit moment alles mee doen. Wat het morgen zal zijn weet ik niet. Helaas is glasvezel, in tegenstelling tot veel andere dingen geen nuts-voorziening. Dan zou de overheid bij moeten springen.
      Als ik het goed begrepen heb moet KPN je gratis 4G ter beschikking stellen als je koperkabeltje onder een bepaald niveau komt, en dat niveau ligt laag. Anders zal het geld kosten ben ik bang.

      En ik zal mijn vraag van hierboven nog eens stellen. Wilt U tegen die mast van de 4 of 5G aan kijken?

    • Om je vraag te beantwoorden; nee ook ik kijk niet graag tegen een mast aan. Maar dat is voor mij ook niet meteen een reden om 4G of 5G af te schrijven.

      Ik werk zelf ook in de ICT en wat mij betreft is “bedraad is altijd beter” een achterhaald idee uit de vorige eeuw. Dat is tegenwoordig heel erg afhankelijk van de kwaliteit van de infrastructuur. Neem b.v. alleen al het feit dat we probleemloos met satellieten kunnen communiceren en met ruimtesondes die miljoenen kilometers van onze planeet verwijderd zijn.

    • Ik heb zo’n pannendeksel tegen de muur hangen. Onweer in de lucht? Gegarandeerd dat af en toe het beeld hapert. Flinke regen? Blokjesbeeld of helemaal niks meer omdat het signaal verregent tussen de wok en de kop. Sneeuw? Die reclame in de film moet niet te lang op zich laten wachten, want we moeten naar buiten toe om de sneeuw van de schotel, inclusief kop, af te spoelen? Schotel bevroren? Het signaal wordt alle kanten uit gestuurd, behalve de goede.
      Hoezo, probleemloos communiceren met satellieten.

    • Hoi Frank, en hoe verwerkt de mast de data? Gaat ook via kabel de grond in of moet worden doorgestraald naar een andere mast.

      Draadloos heeft een eindige capaciteit omdat de bandbreedte beperkt is. Daar komt bij dat defensie een bandbreedte in gebruik heeft die ideaal voor hogere ‘5G” snelheden is.

      Bedraad is nog steeds stabieler, veel lagere reactie snelheid en superieur voor grotere data overdrachten. Ook met de nieuwste draadloze technieken blijft het ver achter ten opzichte van glas. Glasvezel heeft daarnaast veel meer doorgroeimogelijkheden.

  6. Beste Maaike,
    Ik ben benieuwd welke gemeenten dit dan met gesloten beurs doen?
    Kun je mij deze doorgeven dan nemen wij contact op met onze gemeente.

    Ik kom zelf niet in aanmerking voor 4G volgens KPN. Te ver van mast en dan is het met mijn 8mb lijntje voor mij een groot probleem om mijn kinderen te werken voor school, kijken naar TV en voor mezelf om dan thuis te werken.

    Beste Dewaard,
    Ik heb aan mijn contactpersoon gevraagd om jou situatie apart te bekijken. Je ontvangt nog een persoonlijke reactie als je moge even contact met ons opneemt.

    Beste Marga,
    Het is uit cijfers aangetoond dat woningen beter verkoopbaar zijn en beter in de markt liggen wanneer er een goede glasvezel aanwezig is.
    Wat voor mij zelf belangrijker is, is de leefbaarheid in het buitengebied en tevens voor mijn persoonlijk een veiligere situatie die ik voor mezelf kan creëren met de glasvezel.
    Denk hierbij aan alarmsysteem met goede camera beelden. Voor mij erg actueel omdat er bijvoorbeeld nu al 6 inbraken in schuren hebben plaatsgevonden tot half maart.
    Ik zie het als investering in de toekomst en voor mijn kinderen.
    En ja natuurlijk! Ik vind dat €1900 ineens erg veel geld is alleen is er de optie om voor €15 per maand dit te ondervangen.
    Mochten jullie nog vragen hebben stel ze aan 1 van de ambassadeurs die te vinden zijn op de site https://www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/noordwest-limburg/waarom-glasvezel/onze-ambassadeurs/
    Mvg Friso

    • Hoi Fryso

      Ik heb gisteren om half 4 al geantwoord op je.
      Maar door de geplaatste links staat het op wacht goedkeuring van een moderator.

      Dus maar even zo, google even op glasvezel en Deurne en je komt vanzelf de artikelen tegen.

  7. Voor de boeren in het buitengebied is 1900 euro geen probleem. Zij kunnen dit bedrag aftrekken van hun inkomsten waardoor ze netto veel minder betalen. De burgers in het buitengebied zijn echt het haasje en betalen de hoofdprijs!

  8. Beste Piet,
    Ik begrijp niet waarom voor agrariërs 1900,- geen probleem zou zijn?
    Iedere € is er 1 en ook voor agrariers is 1900,- veel geld.
    Klopt bedrijven kunnen de kosten in mindering brengen op hun omzet maar ook zij moeten 1900,- betalen.
    Nogmaals er is een optie om €15,- per maand te betalen.
    Zelf kijk ik liever naar de voordelen en de toekomst waarbij snel internet in het buitengebied noodzakelijk is voor de leefbaarheid!
    Neem anders gerust even contact met mij op.

  9. Precies, ik kan het nergens aftrekken.
    Daarnaast heeft de roverheid ons ook al de verplichting tot asbest verwijderen gekost bij een perfect liggend dak.
    Dit er nog bij.
    Over een paar jaar warmtepomp voor de verwarming?
    En wie komt ons eens tegemoet??
    Gemeente Nederweert iig niet.

    We betalen wel alle belastingen voor de gemeente.
    Denk aan hondenbelasting terwijl de hond op eigen erf schijt en nooit een hondenveldje nodig heeft.
    Strooien in de winter? Niet bij ons, dan moet ik eerst 3 kilometer rijden, ALS ze daar al geweest zijn.
    Speelveldjes voor de kinderen? Daar komen buitengebied kinderen niet.
    Maar wel volop betalen.
    Waar is de gemeente nu dan een keer voor ons?!

    Die lulhannes van een wethouder die daar een leuk praatje stond te doen heeft gewoon heel wat steken laten vallen.
    Deurne kan het wel gratis voor het buitengebied.
    Ook daar liggen de huizen niet tegen elkaar aan.

    4G, ik heb het nu 1,5 jaar, de eerste dag zonder bereik moet nog komen.
    Onweer, mist, altijd doet hij het.
    En straling daar komen we toch niet meer omheen. Dat is al overal om ons heen.

    En 1900 euro meer waard voor je huis.
    Ga slapen, dat krijg je echt nooit terug.
    Niet zoals dat stomme voorbeeldplaatje wat ze lieten zien.
    Hoeveel grond ligt er bijvoorbeeld bij. Dat telt in het buitengebied veel harder.

    • Volledig eens met Maaike. Goed gezegd.

      Oeh, kan daar echt kwaad van worden hoe ze je voor de gek proberen te houden. Echt alsof de mensen dom zijn. En absoluut niet serieus genomen worden.

    • Wat jullie 2 gewoon kunnen doen is Simpel niet mee doen. Laat de mensen die het wel ok vinden dan mee doen en het plezier er dan van hebben. Ik ben voor omdat het voor mij vooruitgang is. En ik heb me ook verdiept in de waarde etc van woningen en ja de waarde gaat er op vooruit. DAT dit voor de oude garde niet geld omdat ze in hun eigen situatie denken mbo wat zij nodig hebben staat buiten het feit wat de volgende generatie wil. Men mag doen wat men zelf wil. Wil men 4g super wil men koper super. Wil men glasvezel ook super. alleen dat geklaag iedere keer weer man man. Het is simpel ik wil het niet of wel onder deze voorwaarden.

    • Niks geklaag.
      Gewoon realistisch zijn en dat wij een oor aangenaaid worden in vergelijk met andere plaatsen
      In vergelijk met de kern..
      Misschien dat jij zo 1900 euro uit je mauw kunt schudden, ik niet.
      En 15 euro wat geen aflossing is, en ja duurder zal worden met de tijd is ook niet eerlijk.

      Dus idd dikke kans dat het hier een nee gaat worden.
      Nu maar hopen voor de ja mensen dat dat er niet te veel worden. Mensen die van eerlijkheid houden.

    • Nee klopt die 1900 schud ik ook niet zo gemakkelijk daar heb je zeker gelijk in.
      Maar ik denk wel dat je 2 dingen door elkaar haalt. Eerlijkheid is dat GV buitenaf een geheel ander glasvezelbedrijf is dan in de kernen. In het buitengebied is dit het CIF bedrijf. Kernen is dit Reggefiber. Ook reggefiber vraagt voor de meeste buitengebieden een vergoeding. (bv in luyksgestel daar waren de hoogste kosten 4500,00 ook hier in de kernen 0,00.) De enigste die ons toen gepakt heeft is de gemeente die had toen met reggefiber kunnen praten en regelen dat toen het buitenngebied aangesloten werd. Maar dat is om de een of andere reden niet gebeurd. Dat ligt niet aan de optie die er nu ligt. Ik ben reeds bij dat iemand het tenminste wil doen.

      Ik geef je ook 100% gelijk dat de overheid ons hier mee pakt. Al ben ik realistisch en zeg ik dat de overheid ons toch nooit iets zal gunnen uit hun zak. Ik kom uit de tijd dat we voor Stroom Gas Riool en nu ook al water (Lees regenwater) afvoer moeten betalen. Helaas ook niet goedkoop en dat zal ook nooit veranderen. Onze overheid geeft helaas alleen over de kernen in geheel nederland. Daarom zeg ik ook ja tegen dit. Het bedrijf GV buitenaf geeft ons een kans om deze te verkijgen en hier ga ik en mijn gezin er op vooruit. (ik ga er van uit dat ik langer als 10 jaar hier nog leef dus in kosten met wat ik nu betaal krijg ik dat terug. (en scheelt me heel veel discussies met de kids dat het langzaam is)

      Op het eind komt het er toch op neer of men dit wel of niet wil.

    • +1, goed gesproken en ook ik sluit me er volledig bij aan. Helaas ook hier (Boeket) geen mogelijkheid tot glasvezel. Wij zijn ‘grijs’ gebied omdat er wél Ziggo ligt, dus ik hoef niet te klagen over bandbreedte oid. Maar ik zie als eigenaar van een internetdiensten bedrijf wel duidelijk de meerwaarde van glas. Echter de vezel komt hiervoor voorbij dadelijk, maar hier ook eentje binnenschieten ho maar. Afgezien van dat zou het wel eens goed kunnen dat ik uit principe zou weigeren die aansluitkosten te betalen. De gemeente laat hier een enorme steek vallen, laat ze dat geld voor die zinloze onderzoeken naar de randweg maar hierin steken en laat zien dat het buitengebied meetelt.

    • Bér, tijdens de info avond werd aangegeven dat wanneer een buurtschap dat niet in aanmerking komt omdat er al een snel alternatief is dit wel kan veranderen wanneer ze met genoeg bewoners aangeven dit wel te willen. Morgen en maandag zijn nog bijeenkomsten:

      Donderdag 12 april Locatie: Don Bosco, Boshoverweg 60 in Weert
      Maandag 16 april Locatie: Baexheimerhof. Kerkstraat 1A in Baexem

      Je kan het altijd proberen.

    • Programma:
      19.30 uur: Ontvangst met koffie
      19.45 uur: Welkom en inleiding
      19.55 uur: Interview wethouder en directeur Glasvezel buitenaf
      20.15 uur: Aanbod en praktische informatie
      20.45 uur: Ambassadeur aan het woord
      20.50 uur: Vragen vanuit de zaal
      21.00 uur: Informatiemarkt met dienstaanbieders
      21.30 uur: Afsluiting

  10. @buitenmens
    Wat ik dus al eerder aangaf (hier of in dat andere bericht wat gelijktijdig loopt)
    De wethouder hier heeft liggen slapen toen de kern aangesloten werd.
    En eigenlijk mogen wij nu opdraaien voor zijn lakse gedag en zijn werk niet doen.
    En ja daar kan ik dus boos om worden.
    Dat er niks gaat veranderen daardoor begrijp ik wel, maar mag toch hopen dat die slaperd een keer achter zijn oren gaat krabben.
    En ja het zou de gemeente dan sieren om te zeggen, wij zijn ook slapers laten we voor 1 keer de buitengebied bewoners ook eens wat gunnen.

    Maar goed, dat gaat niet gebeuren dat weet ik ook wel.
    Wij makke lammetjes dokken wel..
    Zoals onze roverheid ook met alles wel weet, wij Nederlanders zijn wat dat betreft veel te braafjes.
    maar daarom hier toch maar een klein tegengeluid van mijn kant.

    Maar ik zal er verder stil over zijn.
    Jullie succes met het halen van de 50%
    Had het niet zoveel kost dan denk ik dat de 90 zelfs wel gehaald ging worden.

  11. Best leuk al die reacties over dat de gemeente te kort komt.
    Het is natuurlijk wel een punt dat ze het buitengebied mee hadden moeten nemen bij de aanleg van glasvezel in de kern.
    Dat was een kwestie van de poot stijf houden en gaan voor alles of niets, Een van de glasvezel cowboys was zeker een keer overstag gegaan,

    Maar we kunnen hier lang en breed discussiëren over wel of geen glasvezel in huis. Mijn mening is dat je altijd voor glasvezel moet kiezen als de mogelijkheid zich aanbiedt, Over glasvezel kunnen uiteindelijk hogere snelheden gehaald worden dan over koper of 4G. Dat je er momenteel nog niet veel mee doet of dat je apparatuur in huis vaak beperkt is tot 1 GB is een feit. Maar wat gaat de toekomst geven?
    4G is ook niet zalig makend. Je hebt niet overal voldoende bereik in het buitengebied en dat zal altijd zo blijven. De providers gaan niet zomaar overal masten bij plaatsen. Snelheden met 4G zijn niet constant, en voor thuiswerken, tv kijken en camera’s etc.. is dit niet optimaal.. Bij agrariërs kan ik me voorstellen dat dit wel prettig is als ze camera’s in stallen of een schuur hebben hangen.

    En of iemand het wel of niet kan betalen is niet aan ons om te beslissen.

    Als je dan naar de kosten kijkt ben je met glasvezel nagenoeg net zo goedkoop (of duur zoals je wil) uit als met schotel, ADSL en telefoon van KPN.
    Ter vergelijking:
    Basis Canaal Digitaal kost € 22,95 per maand
    Instap ADSL en bel onbeperkt van KPN kost € 43,50 per maand.
    Totaal dus € 68,45 per maand (excl. eventuele belkosten)

    Als je kijkt naar de aanbieders voor glasvezel voor particulieren die via Glasvezel buitenaf beschikbaar zijn dan betaal je daar voor vergelijkbare diensten (maar vele malen sneller internet) rond de € 55,- per maand.
    Daar komt dan de € 15 per maand bij zit je op € 70 per maand.

    En ook dan mag ik natuurlijk niet oordelen of je het wel of niet kan betalen, maar een verschil van € 1,55 per maand lijkt me niet veel.

    Ik zou zeggen ga naar de info avond hierover en stel daar je (kritische) vragen.
    Hier blijven toch de voor en tegenstanders met hen meningen tegen elkaar ingaan en je wordt er niets wijzer van, Of je van mijn mening beter bent geworden weet ik ook niet, maar ga voor jezelf rekenen en overleg eens in de buurt wat zij willen, Het zou zonde zijn dat het dadelijk niet door gaat omdat er een hetze is gecreëerd die achteraf niet terecht blijkt te zijn geweest.

    En tot slot aan de gemeentes die hierin mee doen (dus niet alleen Nederweert, Weert, Peel en Maas en de rest) denk in de toekomst verder dan alleen de kern van je gemeente. Want hierin moet ik Maaike wel gelijk geven, als buitengebied bewoners betalen we wel aan alle voorzieningen, maar maken er vaak minder of geen gebruik van.
    Of we moeten allemaal bij de burgemeester in de straat gaan wonen, want daar worden de meeste voorzieningen wel aangelegd ook al woont hij in een buitengebied.

    Succes met het vormen van een besluit hierin, maar neem wel het juiste.

  12. Toen de glasvezel werd aangelegd, was er maar 1 partij die dat intertijd deed, en dat was Reggifiber!
    En die waren zeer duidelijk, wij leggen alleen aan in de grootste kernen die dicht bij elkaar liggen!
    En daardoor zijn Ospeldijk en Leveroy buiten de boot komen te vallen, glasvezel ligt alleen Nederweert, Budschop, Ospel en Eind!

    • Eind zou er in eerste instantie ook buiten vallen omdat het kanaal over te duur zou zijn. De destijds verantwoordelijk wethouder Jacobs heeft toen “onderhandeld” dat Eind er wel bij kwam maar het verzorgingsgebied strakker om de overige kernen werd getrokken. Hierdoor zijn zelfs niet alle woningen in de bebouwde kom aangesloten op Glasvezel. Reggifiber was niet de enige partij die dat indertijd deed maar de enige waar de gemeente mee in onderhandeling was. Zoals Bas al aangaf, poot stijf houden en gaan voor alles of niets was beter geweest dan voorloper willen zijn. Ook hier geldt hardlopers zijn doorlopers.

  13. Beste Bas
    Zie hieronder mijn factuur van KPN bassis
    Huidige kosten p/mnd € 49,99

    Product
    Internet en TV Basis
    € 49,00
    Korting Internetsnelheid
    € -5,00
    Opties
    Opnemen Pakket
    € 4,99
    HD tv-ontvanger – gratis
    € 0,00
    Fox Sports Eredivisie
    € 7,50
    Fox Sports Eredivisie gratis voordeel van KPN Compleet
    € -7,50
    KPN Veilig – Apparaatbeveiliging (2 apparaten)
    € 0,00
    Vast telefoonnummer
    € 1,00
    KPN Compleet – Gratis Onderling Bellen
    € 0,00

    Vergelijkbaar pakket bij Delta kost €55.- + de €15.- / mnd voor de glasvazel is tot €70.-

    De extra voordelen die we nu hebben van KPN compleet ter waarde van+/- €20- vallen ook weg zoals extra zenders, verdubbeling belminuten en mobile data, gratis onderling bellen zowel vast als met GSM
    Dus het verschil loopt al vlug op naar 30 tot 40 Euro per maand.
    Voor mij onbegrijpelijk dat we niet kunnen kiezen voor een Ziggo of KPN die dan ook de mobiele diensten aanbieden.

    Denk dat ik wel aansluit echter over een jaar weer opzeg, heb ik glasvezel in ieder geval binnen.

    • Het aanbod van aanbieders kan in de toekomst uitbreiden. Het is een open netwerk. Voor de inschrijvingsperiode is er bewust voor 4 gekozen omdat het anders administratief complex wordt om totaal aantal inschrijvingen bij te houden. Daarbij speelt ook mee, zo werd op de info avond meegedeeld, dat via de aanbieders een bijdrage aan de investeerder plaats vindt. Kortom voordat aanleg definitief is moet je het nog niet nog complexer maken dan het nu al is.

    • Floor, hoe weet je met zekerheid dat het aantal aanbieders kan uitbreiden en dat het een open netwerk is?
      Als ik kijk op de website van glasvezelbuitenaf naar de gebieden waar al glasvezel ligt dan zie ik steeds dezelfde 3 of 4 aanbeiders. Op mij maakt dat de indruk van een samenwerking (kartel?) van een aantal bedrijven.

    • Floor, dat geloof ik wel maar wat ik zeggen wil is een aanbieder die een compleet pakket kan aanbieden zoals KPN of Ziggo dat kan ons klanten al vlug €20.- / maand voordeel opleveren door te combineren zoals ik hierboven opsom. Dus Glasvezelbuitenaf had het ons (wij klanten) een stuk eenvoudiger (goedkoper) kunnen maken.

    • Piet als je de abonnementen van Glasvezel Buitenaf vergelijkt met een Ziggo dan zie je dat het maar een paar euro scheelt. Een gemiddeld pakket bij Ziggo kost ook € 62,50 per maand.
      Een vergelijkbaar pakket bij een aanbieder van Glasvezel Buitenaf (incl. de € 15,- vastrecht) zit ook rond de € 65 – € 70 per maand.
      Ik ben bij de info avond geweest in Weert en ze hebben een goed verhaal.. Klopt het blijven verkopers maar ze doen het goed en in mijn ogen transparant. Je kan overal wat achter zoeken, maar ik denk dat het nu belangrijk is dat de 50% gehaald wordt, Je kan beter nu mee doen dan na 11 juni aanhaken. Als het dan doorgaat en je wil alsnog instappen gaat het je meer geld kosten. Een KPN zal later wel mee gaan doen als ze merken dat ze het met hun koper niet meer redden en de slag met Ziggo verliezen. Conclusie is nu dat je mee moet doen om er voor te zorgen dat in het buitengebied een goede verbinding komt.

      Wil je meer informatie neem dan contact op met Glasvezel Buitengebied.
      Wil je de aanbieders vergelijken kijk dan op https://helloworldglasvezel.nl/
      Hier kun je met een stappenplan je pakket samenstellen en een vergelijking maken.

      Ik ben geen ambassadeur of medewerker van Glasvezel Buitenaf, maar gewoon een bewoner in het buitengebied die een betere voorziening wil hebben voor TV en internet.
      En we kunnen overal wat achter zoeken en denken dat het een kartel of samenzwering is maar dan kun je beter alles in huis afsluiten van de buitenwereld en kluizenaar worden.

      Als het nu niet doorgaat, kunnen we nog lang wachten voordat het weer aangeboden wordt en daar hebben veel mensen geen zin in in of tijd voor.

    • Als je steeds de zelfde aanbieders ziet voor een bepaald product kan dat een reden om kritische vragen te stellen. Dat heeft niks te maken met overal iets achter zoeken maar wel met niet alles zomaar voor lief nemen. Het is al helemaal onzinnig om te stellen dat je je dan maar beter van de buitenwereld moet afsluiten en kluizenaar moet worden.

    • Ik heb net alles gelezen op die pagina en moet zeggen dat veel wel heel erg vaag gehouden word. Het lijkt bijna 1 op 1 op de tekst van het bedrijf van Waalre net. (al zitten deze alleen in de plaatst waalre en kern). Open netwerk klink leuk maar heeft ook een paar vage delen. BV: is het geschikt om samen te runnen met het netwerk van Reggefiber Rede: Hier zitten tot nu toe de meeste jongens van Glasvezel op: KPN Telfort Tele2 Xs4all Trinet Etc etc etc. De flop in waalre was het dat ze ook een eigen netwerk maakten dat niet deze diensten had en ook niet combineerbaar was met het netwerk van de grote. Dus alleen waalre net met maatige diensten (mijn oom woont in waalre) Waalre kan door hun netwerk ook niet hun kabel verhuren waardoor het bedrijf nu in slecht weer zit. Daardoor word er nu zelfs in waalre 2x GV voor iedere nieuwe woning binnen gelegd. 1 van reggefiber 1 van waalre net (alleen in de kern)

      Vandaar dat ik het verhaal leuk wind klinken maar ook zeer zorgelijk vind omdat het zo stil is met de details. Vooral wat het betekend voor de burgers. Voorbeelden in de tekst zijn alleen bedrijven (kantoor en boeren) .

      Vooral deze zin:
      ,,Voor het gebruik van onze glasvezelkabels moeten ze per aansluiting per maand een in die sector gebruikelijk tarief betalen.

      Iedere aanbieder in GV heeft andere prijzen. BV bij de KPN Group aanbieders: Telfort budget KPN middemoot en XS4ALL iets duurder maar meer mogelijkheden. 3 x GV 3x Andere prijzen. En er staat daar niet dat ze de prijs voor de provider bedoelen maar de GV kabel. Is dit dan een maandelijks abonnement omdat men die kabel heeft? of bedoelen ze toch de kosten voor de provider. Men zou hopen op het laatste maar dat staat er niet definitief in. Dus wil ik het liever niet aannemen. Want anders komt de bal hard terug. Zouden ze hiermee de kabel bedoelen dan zou ik wel benieuwd zijn naar hoeveel per maand. Voor welk tijdsbestek etc.
      Aangezicht ze ook hier niets van neerzetten zou ik daar nog niet eens willen investeren ervoor omdat er eerst meer feiten moeten komen.

    • Ik heb ook even zitten lezen. Er zijn 2 zaken die me zorgen baren. Ze hebben nog geen afspraken met de dienstenaanbieders, dus de opbrengst daarvan is nog niet zeker. Omdat er geen inschrijving hoeft plaats te vinden, en ook geen minimum van 50%, ik ga er tenminste vanuit dat ze alle adressen aansluiten, zal het zeker in het begin niet storm lopen. Mensen sluiten pas aan als het nodig is. Velen zijn tevreden met wat ze nu hebben. Dus de eerste jaren zullen de opbrengsten tegen vallen.
      Daarnaast financieren ze 100% over 50 jaar. Ik ben erg benieuwd wie ze daarvoor hebben. Hoe goed een systeem ook is, elke financier zal willen dat je zelf ook er geld in steekt. En een afschrijvingstermijn van 50 jaar is ook zeer uitzonderlijk. Hoe goed of betrouwbaar je investering ook is. Ook al is de rente laag, die rentekosten zullen opgebracht moeten worden.

      Daarnaast zit me al een paar dagen iets anders dwars. Er staan hier nogal wat opmerkingen dat de gemeente meer moet doen voor het buitengebied, omdat daar ook mensen wonen. Om het even heel zwart-wit te stellen, het buitengebied is niet om te wonen. Sommige wonen er vanwege de aard van hun bedrijf, maar de rest is er bewust gaan wonen. Terwijl ze wisten dat bepaalde zaken altijd minder zullen zijn als in het dorp of stad. Dat wil niet zeggen dat de gemeente soms beter haar best mag doen voor het buitengebied, maar er zullen altijd zaken blijven die in het buitengebied minder of later zullen komen.

  14. Nico,
    het buitengebied is net zo goed wonen als het “binnengebied” de gemeente dient hetzelfde voorzieniningen aan te bieden als het ” binnengebied” .
    Ik snap best best dat de kosten anders zijn, maar niet doen of men niet mag wonen als niet boer in het “buitengebied.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie