Skip to content

21Boeket Blues Band opent Peelpodiumseizoen

Redactie
8 april 2018 | 15:00

Advertentie

Op zaterdag 14 april opent de 21Boeket Blues Band het Peelpodiumseizoen bij Buitencentrum De Pelen. De band geeft daarmee de aftrap voor een seizoen boordevol muziek door en voor de Streek in Nationaal Park De Groote Peel. Van april t/m september zijn er bijna elke zondagmiddag voorstellingen. Voor de Americana liefhebber  is er op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, een Openluchtfestival bij het Buitencentrum: het Festival Mijl op Zeven. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Elke zondag muziek op het Peelpodium
Buitencentrum De Pelen, het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Groote Peel, heeft een klein gezellig en overdekt Amfitheater waar, meestal op zondagmiddag, muziekvoorstellingen worden gespeeld. Op deze prachtige plek kunnen muzikanten uit de omgeving zich presenteren voor eigen publiek. Het programma is zeer divers; van folk tot blues en van zanggroep tot smartlap. Doel van het Peelpodium is om mens en natuur met elkaar verbinden. Immers, het Buitencentrum ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel, een prachtig hoogveengebied waar je heerlijk kunt wandelen.

21Boeket Blues band opent Peelpodiumseizoen
Uit liefde voor de Peel en de oorsprong van de blues verzorgt de 21Boeket Blues Band de opening van het Peelpodiumseizoen. Om helemaal in de sfeer van dit prachtige gebied te blijven spelen ze naast swingende nummers ook een aantal nummers akoestisch. Daarmee gaat de 21Boeket Blues Band terug naar waar het ooit begon; intiem, puur en tastbaar. Ze spelen nummers van Lightnin’ Hopkins, Sonny Boy Williamson II, Jimmy Reed, Willy Dixon, Leroy Carr, Robert Johnson, Red Foster, Big Mamma Thornton en nog veer meer. De naam van deze band verwijst naar de locatie van de eerste repetitieruimte van de band: Boeket 21 in Nederweert. The 21Boeket Blues Band werd opgericht in 2005 en sindsdien maakten tal van bekende en minder bekende muzikanten deel uit van deze band. The 21Boeket Blues Band staat voor onversneden blues, instinctieve improvisatie, eerlijke emotie, swing en herkenning. Wees erbij, het wordt een mooie, lenteavond in de prachtige natuur van De Groote Peel!

Het optreden op zaterdag 14 april vindt plaats in de vernieuwde Peelboerderij De Pelen. De avond begint om 20.00 uur en zal tot ongeveer 22.30 uur duren. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Wees erbij, want dit wordt vast en zeker een sfeervolle avond in de prachtige natuur van De Groote Peel!

Festival Mijl op Zeven
Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, is er op de picknickweide van Buitencentrum De Pelen een Openluchtfestival: het Festival Mijl op Zeven! Met optredens van Whitney Rose, de Dawn Brothers, André van den Boogaart, Christopher Paul Stelling, Pert Near Sandstone en Ragmob. Het Festival Mijl op Zeven start om 15.00 uur (terrein open om 14.00 uur) en zal tot ongeveer 23.00 uur duren. Kaartjes kosten € 18,- (= inclusief € 1,- servicekosten) en zijn online te bestellen via: www.ticketcrew.nl/tickets/festival-mijl-op-zeven-2018  Van elk verkocht kaartje gaat € 2,50 naar het Buitencentrum De Pelen ten behoeve van natuureducatie. Kijk op de Facebookpagina van ‘Festival Mijl op Zeven’ of op www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium voor meer informatie.

Foto’s: optreden 21boeket Blues band 2017

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie