Skip to content

Zelfverzekerd op pad met de scootmobiel of elektrische rolstoel?

Redactie
7 april 2018 | 10:00

Advertentie

Maakt u gebruik van een scootmobiel of elektrische rolstoel en wilt u hier beter mee leren rijden? Doe dan op dinsdag 15 mei mee aan de cursus. Samen met de hulpmiddelenleverancier Medipoint, Veilig Verkeer Nederland afdeling Nederweert en het Gehandicaptenplatform organiseert de gemeente deze rijvaardigheidscursus. 

Zelfverzekerd
De ochtend bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. Onder de deskundige begeleiding van Veilig Verkeer leer je om te gaan met moeilijke verkeerssituaties en obstakels in het verkeer. Ook worden de verkeersregels uitvoerig behandeld. Uit ervaring blijkt dat veel deelnemers zich na het volgen van deze dag veel zelfverzekerder voelen en veiliger op pad gaan met hun scootmobiel of elektrische rolstoel. 

Monteur aanwezig
Er is tijdens de cursus ook een monteur van Medipoint aanwezig die kleine reparaties uit kan voeren aan de scootmobielen of rolstoelen die via de Wmo zijn verstrekt. Ook bestaat de mogelijkheid om het verzekeringsplaatje te laten vervangen. Je moet dit dan zelf meebrengen.

Scootmobiel uitproberen?
In de verschillende kernen van de gemeente Nederweert kun je een gratis scootmobiel of rolstoel lenen. Desgewenst wordt het hulpmiddel (ook gratis) bij je thuis bezorgd en weer opgehaald. Tijdens de cursus is één van deze scootmobielen aanwezig voor alle inwoners die willen uit proberen hoe het is om op een scootmobiel te rijden. 

Programma
De cursus vindt plaats in het sportcentrum aan De Bengele 8 in Nederweert. Om 09.30 uur ontvangen ze je graag met koffie en vlaai. Het programma start om 10.00 uur, na het openingswoord door wethouder Geraats, en eindigt om 12.00 uur.

Aanmelden
Als je mee wil doen, is het wel nodig dat je je aanmeldt vóór 1 mei. Dat kan door een mail te sturen naar scootmobieldagnederweert@gmail.com. Graag in de mail je voor- en achternaam, adres, telefoonnummer en leeftijd vermelden.

Voor vragen kun je contact opnemen met Harold van der Haar, tel. (0495) 677111.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie