Skip to content

De blauwborst zingt weer in De Groote Peel

Redactie
31 maart 2018 | 10:00

Advertentie

Één van de meest karakteristieke broedvogel die in Nationaal Park De Groote Peel voorkomt is de blauwborst. Op zondag 8 april kun je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, op zoek naar dit kleurrijke vogeltje. Maar natuurlijk richten we de kijker ook op andere vogelsoorten. De vroege vogelexcursie start om 9.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk.

Terug van weggeweest
Hij is er weer, de blauwborst, net als de fitis, de tjiftjaf, de roodborsttapuit en alle andere broedvogels die elk jaar, na een overwintering in zuidelijke streken, terug naar De Groote Peel keren om te broeden. Nationaal Park De Groote Peel is een belangrijk gebied voor broedvogels. Er zijn ongeveer 90 soorten waargenomen.

Tijdens de vroege vogelwandeling op zondag 8 april zet Staatsbosbeheer de blauwborst in de kijker. Blauwborsten zijn prachtige vogels om te zien én om te horen. Zelden gaan in de Nederlandse vogelwereld een opvallend vertoon van kleuren en een uitbundige zang gepaard; de blauwborst is daarin een uitzondering. Behalve de blauwborst is er tijdens deze vogelexcursie natuurlijk ook oog en oor voor de andere vogelsoorten die in De Groote Peel leven. Het is altijd verrassend wat je tegenkomt!

Informatie en reserveren
De vroege vogelexcursie start om 9.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen. De route is 2,5 – 3 km en de excursie duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind. Online reserveren is noodzakelijk via:www.staatsbosbeheer.nl/pelenvogels Zorg voor goed schoeisel en een verrekijker is natuurlijk ook aan te raden. De excursie is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.

Alles voor en over vogels in Buitencentrum De Pelen
De excursie start bij Buitencentrum De Pelen, het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Groote Peel. Behalve informatie en activiteiten biedt het Buitencentrum een ruim assortiment aan natuurboeken, Streekproducten en souvenirs. Voor de vogelliefhebber zijn er vogelgidsen en nestkasten verkrijgbaar. Ook voor verrekijkers ben je bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer aan het juiste adres. Het Buitencentrum is in april t/m oktober dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie kijk op:www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie