Skip to content

Tweede editie van Inspiratiecafé Nederweert

Redactie
29 maart 2018 | 15:00

Advertentie

In alle kernen zetten inwoners van Nederweert zich in voor hun medemens en de leefbaarheid in het dorp. Ook buiten de gemeente zijn diverse inspirerende bewonersinitiatieven te vinden. Van deze successen kunnen we ook in Nederweert leren en er ons voordeel mee doen! En dus werd eind vorig jaar het eerste Nederweerter Inspiratiecafé georganiseerd. Op maandag 9 april staat de tweede editie op de agenda.

Twee thema’s centraal
De gemeente kiezt nu voor een verdieping van de twee onderwerpen die vorige keer aan de orde zijn geweest: dorpsdagvoorzieningen (de activiteiten die er overdag kunnen plaatsvinden om inwoners een zinvolle tijdsbesteding te bieden) en lokale vervoersbehoeften. Beide onderwerpen hebben een relatie met elkaar. Je kunt in een dorp namelijk nog zulke leuke dagactiviteiten organiseren; als je er vanwege een vervoersprobleem niet kunt komen, bereik je het doel niet.

In werktafels aan de slag
Daarom wil de gemeente in zogenaamde werktafels op een interactieve manier samen nagaan of, en zo ja, welke behoeften en mogelijkheden er zijn rond dorpsdagvoorzieningen. Verder willen ze graag weten welke lokale vervoersbehoefte er naast de bestaande vervoersmogelijkheden is in de kernen van Nederweert.

Het programma
Het programma begint om 19.30 uur met een welkomstwoord door de wethouder. Daarna stellen de nieuwe gebiedsregisseurs Iris van de Ven en Pim Hoefnagels zich voor en is er een introductie van Erwin Maes als verenigingsondersteuner. Vervolgens starten de werktafels met het bespreken van bovengenoemde thema’s. Om 21.00 uur vindt de terugkoppeling vanuit de werktafels plaats en rond 21.15 uur sluiten ze af met een netwerkborrel.

Aanmelden
De tweede editie van het Inspiratiecafé vindt plaats op maandag 9 april in het Sportcafé van Sportcentrum De Bengele Nederweert. De bijeenkomst begint om 19.30 uur, maar de inloop is vanaf 19.00 uur. Wil je erbij zijn, dan is het wel nodig om je even aan te melden. Dat kan door vóór 4 april een mail te sturen naar: inspiratiecafe@nederweert.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie