Skip to content

Roel Hermans Administratiekantoor | Samen vooruitkijken en uw doelen verwezenlijken

Redactie
17 maart 2018 | 12:00

Advertentie

Met meer dan twintig jaar ervaring weet Roel Hermans (38) hoe de hazen lopen in de administratieve dienstverlening. En vooral hoe je ondernemers in het midden- en kleinbedrijf anno 2018 écht verder helpt. Sinds januari zet de Nederweertenaar die kennis in onder zijn eigen naam: Roel Hermans Administratiekantoor aan de Pannenweg. Zijn belangrijkste advies aan MKB-ondernemers: “Denk goed na over waar je over vijf jaar wilt staan met je bedrijf. Dan gaan wij je helpen je doelen te verwezenlijken.

Vooruitkijken, zo luidt het nieuwe credo van Roel Hermans. “De jaarrekening die we aan het einde van het jaar opmaken, is achterhaald. Als ondernemer wilt u vandaag weten waar u gisteren stond. En nog belangrijker: wat u vandaag moet doen om uw doelen van morgen en overmorgen te bereiken. Dat is nou precies de omslag die wij gaan maken. Ons administratiekantoor wordt steeds meer een advieskantoor. Een sparringpartner die ondernemers coacht en begeleidt bij hun doelen, ambities en financiële planning. Hoe staat het met de omzet? Hoe genereer ik nieuwe business? Is er genoeg ruimte om te investeren? Op welke kostenposten kan ik besparen? Kan ik eerder stoppen met werken? En hoe regel ik dat dan? Voor al dit soort toekomstgerichte vragen staan we klaar als strategische sparringpartner en vertrouwenspersoon. Samen effenen we het pad voor de toekomst.

De basis is gelegd
Die ruimte om vooruit te kijken en goed te kunnen adviseren, heeft Roel Hermans de afgelopen jaren zelf gecreëerd. Hoe? Door fors te investeren in de infrastructuur van zijn administratiekantoor. Door middel van een ICT-straat is de basis van de administratieve dienstverlening inmiddels volledig geautomatiseerd. “Zo’n tachtig procent van de klanten levert zijn financiële administratie inmiddels digitaal aan via Basecone. De administratie wordt door ons wekelijks verwerkt en opgeslagen in het boekhoudprogramma Exact, zeg maar de motor van onze ICT-straat. Het derde onderdeel van deze straat is Visionplanner, het managementinformatiesysteem dat ondernemers inzicht geeft in de meest actuele cijfers. Op die manier weet u als MKB’er inderdaad vandaag al hoe u er gisteren voor stond en kunt u direct bijsturen als dat nodig is.”

Geen verrassingen
Met twee jonge, deskundige assistent-accountants en een vaste stagiaire koos Roel Hermans bewust voor een compact team. Een persoonlijke aanpak met korte lijnen en een vaste vertrouwenspersoon voor de klant. “De klant moet weten waar hij aan toe is. Ook als het om de prijs gaat. Door vooraf duidelijke afspraken te maken, komt niemand achteraf voor verrassingen te staan. Daarnaast willen we onze klanten graag informeren en inspireren. Zes keer per jaar organiseren we daarom een inspiratiesessie over thema’s die ondernemers verder helpen. Denk aan automatisering of de nieuwe privacywetgeving.

Mensenwerk
Vooruitkijken dus. Ook Roel weet zelf al waar hij over vijf jaar met zijn kantoor wil staan. “Op dit moment bestaat 80 procent van ons werk uit administratieve dienstverlening. Lees: het verzorgen van de financiële administratie, salarisadministratie en belastingaangiften, het samenstellen van de jaarrekening en het opstellen van zakelijke contracten. De resterende 20 procent geven we advies. Die verhouding is scheef en gaan we de komende jaren in evenwicht brengen. Zie onze ICT-straat in dit opzicht maar als een noodzakelijk kwaad. Doordat we onze administratieve processen automatiseren komt er heel veel ruimte vrij om voor onze klanten met goed advies écht verder te helpen. Onze ICT is prachtig, maar onze mensen maken het verschil.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie