Skip to content

Spannende verhalen bij vollemaan in De Groote Peel

Redactie
15 maart 2018 | 10:00

Advertentie

Een Vollemaanwandeling in De Groote Peel is bijzonder en ook een beetje spannend. Toch kan het nog spannender! Zo is er op zaterdag 31 maart een Vollemaanwandeling ‘Special’ waarbij je kan genieten van een sfeervolle wandeling én van spannende Peelverhalen. Die verhalen worden verteld door de vertellers van Vertelclub Veldhoven. Je komt ze onderweg tegen tijdens de wandeling. Na afloop brandt de vuurkorf en is er een drankje in de Peelboerderij. De activiteit start bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Spannende verhalen bij Vollemaan
Schimmig en grimmig. Zo stond De Peel een hele lang tijd bekend. Er huisden bovennatuurlijke wezens in het moerassige veengebied dat mensen daarom zoveel mogelijk vermeden. Deden ze dat niet, dan liepen ze een groot risico om bijvoorbeeld de ‘Gloeiige’ tegen het lijf te lopen of de duivel in hoogst eigen persoon. Menigeen stond daarbij doodsangsten uit en menigeen kan het niet meer navertellen. Daarom doen vijf leden van Vertelclub Veldhoven dat tijdens de Vollemaanwandeling op zaterdag 31 maart. Zij delen elk een spannend verhaal over angstaanjagende gebeurtenissen uit het grijze verleden van De Peel. Een ding is zeker: de dolende geesten, heksen, weerwolven en monsters hadden weinig goeds in de zin.

Informatie en reserveren
Je kunt kiezen uit verschillende starttijden: 19.30 – 19.40 – 19.50 – 20.00 en 20.10 uur. Per tijdstip maximaal 15 deelnemers en je loopt onder begeleiding van een gids. Deelname kost € 10,- voor volwassenen en € 7,50 per kind (vanaf 9 jaar).  Prijs is inclusief een drankje in de Peelboerderij na afloop van de tocht. Reserveren online via: www.staatsbosbeheer.nl/verhalenvertellersdepelen

De route is 2 km lang, duurt ongeveer twee uur (inclusief verhalen) en de activiteit is geschikt volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar. Zaklampen zijn overbodig.

De activiteit start bij het Buitencentrum De Pelen, het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Je kunt je auto parkeren op het parkeerterrein van De Pelen. De Peelgidsen wachten bij het Buitencentrum. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Buitencentrum de Pelen: 0495 – 641 497 of per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30

Advertentie