Skip to content

Twee smileys op de Molenweg waarschuwen hardrijders

Redactie
9 maart 2018 | 10:00

Advertentie

Je hebt ze wellicht al gezien: de smileys op de Molenweg. Het is de eerste locatie in de gemeente Nederweert waar de nieuwe dynamische snelheidsindicatoren in gebruik zijn genomen. Smileys zijn digitale borden die passerende bestuurders attenderen op hun rijsnelheid. Inclusief een blije (groene) of treurige (rode) smiley, afhankelijk van de gereden snelheid.

Klachten over hardrijders
De smileys zijn aangeschaft naar aanleiding van aanhoudende klachten over hardrijders. De borden zijn hierbij een effectief middel, ook al gaat het om een kortetermijneffect.

Indicatie van snelheid
De digitale borden verzamelen ook de meetgegevens (snelheden/aantallen) die in grote lijnen een indicatie geven van de verkeerssituatie op enig moment. Omdat deze resultaten onvoldoende nauwkeurig zijn, worden op basis hiervan geen definitieve conclusies getrokken. Hiervoor gebruiken ze verkeerstellers (meetlussen over de weg).

In gemeente rouleren
Gezien de positieve invloed op het rijgedrag voor de kortere termijn, zullen de smileys met enige regelmaat binnen de gemeente rouleren. Mede om die reden en vanwege het feit dat een stroomvoorziening nagenoeg altijd ontbreekt, zijn de borden uitgerust met een zonnecel die de overdag gegenereerde energie in een accu opslaat voor de avonduren en de momenten dat de zon niet schijnt.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30

Advertentie