Skip to content

Ondersteuningsvraag? Ga naar het steunpunt in je kern!

Redactie
5 maart 2018 | 17:00

Advertentie

Sinds enige tijd is in Ospel, Nederweert, Leveroy, Budschop en Nederweert-Eind een steunpunt actief. Een laagdrempelige plek in de buurt waar inwoners terecht kunnen met hun vragen. Ben je op zoek naar hulp, ondersteuning thuis, of een luisterend oor? Wil je advies om uit de schulden te komen? Heb je vragen over je gezondheid, wonen, werk of dagbesteding? Ben je eenzaam en heb je behoefte aan contact? Dan ben je bij het steunpunt aan het juiste adres.

Steunpunten
Het steunpunt is een samenwerking tussen professionals en vrijwilligers die samen met jou zoeken naar de beste oplossing voor je probleem. In elk steunpunt zijn professionals met drie verschillende achtergronden werkzaam: een gemeentelijk adviseur sociaal domein (voorheen de Wmo-consulent), een wijkverpleegkundige en een regisseur leefbaarheid. Ook sluiten steeds vaker andere professionals aan zoals het Steunpunt mantelzorg en vrijwilligerszorg. Je eerste contact vindt altijd plaats met een professional. Hij/zij bepaalt vervolgens of je wordt geholpen door een professional of dat je ondersteuningsvraag wordt opgepakt door een vrijwilliger. Je bent overigens niet verplicht het spreekuur in je eigen dorp te bezoeken. Je kunt bij alle steunpunten in de gemeente terecht. Kijk voor meer informatie over de spreekuren op www.nederweert.nl.

Maar niet alleen met hulpvragen kun je terecht bij het steunpunt, je kunt je er ook melden omdat je iets voor een ander wilt betekenen. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie