Skip to content

PvdA wil stop op geitenhouderij in Nederweert

Redactie
26 februari 2018 | 12:29

Advertentie

De PvdA Nederweert wil dat er een halt wordt toegeroepen aan de geitenhouderij in Nederweert. Ze dienen een initiatiefvoorstel in waar ze nieuwe geitenhouderijen willen weren tot er meer duidelijk is over de gezondheidsrisico’s.

Jan van Nierop
Volgens Jan van Nierop, fractie PvdA, is de tijd van praten voorbij. “Wij hebben actie nodig want de gezondheid van onze inwoners gaat voor alles“.

Noord-Brabant
In de provincie Noord-Brabant worden op dit moment geen vergunning meer verleend aan geitenhouderijen in een straal van 2 kilometer van woningen. Aanleiding zijn onderzoeksresultaten van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waaruit blijkt dat in de buurt geitenhouderijen een verhoogde kans bestaat op longontsteking en Q-koorts.

Tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering hebben alle fracties hun zorgen geuit over de vestiging van een geitenhouderij aan de Gerrisstraat in Nederweert. Het college van B&W zei toe dat de aanvraag van Gerrisstraat 4 zeer kritisch en zeer zorgvuldig zal worden behandeld. Het college gaf hier bij aan dat gezondheid een erg belangrijk aspect is bij deze aanvraag, waardoor het college niet alleen extra voorzichtig zal zijn met instemmen met een eventuele vergunningverlening aan de Gerrisstraat, maar ook bij nieuwe initiatieven voor vestigingen van geitenhouderijen.

In de raadsvergadering van 13 maart 2018 zal er over het initiatiefvoorstel worden gesproken.

Advertentie

3 Reacties

  1. @ PVDA, wat een loffelijk streven(zo net voor verkiezingstijd)!
    Ik heb nog een ander punt waar jullie mee aan de slag kunnen:

    Het is wetenschappelijk onderbouwd en bewezen dat er rondom doorgaande wegen met veel verkeer in dorpen / steden er een verhoogde kans is op Astma / Longkanker & aderverkalking.
    Voorstel is dus om acuut een Initiatief voorstel in te dienen om een Randweg om Nederweert aan te leggen. Dit zodat Auto’s welke via N275 en door de kern van Nederweert (N226) Richting Helmond moeten, niet meer in ons dorp hoeven te komen.

    Aangezien verkeer nog steeds de grootste veroorzaker van Luchtvervuiling / aandoeningen is, zal dit nog meer zoden aan de dijk zetten als het weren van geitenhouderijen.

    • Niet mee eens.
      De randweg ligt nog langs de rand van Nederweert, hoogstwaarschijnlijk daar dan meer verkeer, maar ook nog veel plaatselijk verkeer op de N275.
      En dan krijg je nog extra van de geiten, en Rumal ook op een steenworp afstand.
      Alles bij elkaar de helft teveel.

  2. Wat is hier de laatste 4 jaar eigenlijk mee gedaan , ook niets……


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie