Skip to content

Activiteitenprogramma maart 2018 – Buitencentrum De Pelen

Redactie
25 februari 2018 | 9:00

Advertentie

Peel Ontdektocht speuren naar sporen in Nationaal Park de Groote Peel
Op zondag 4 maart houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht Speuren naar Sporen in De Groote Peel. Ook in de winter is er genoeg te beleven in de natuur. Dus doe je jas aan, muts op en ga mee naar buiten! Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar diersporen in de natuur. Zo ontdek van alles over de dieren die in De Groote Peel voorkomen. De activiteit start om 11.00 en 14.00 uur (er zijn dus twee tochten op een dag) bij de balie van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief een braakbal pluizen voor de kinderen. Aanmelden is noodzakelijk via: depelen@staatsbosbeheer.nl of via: 0495 – 641 497.

Dagje stappen in Nationaal Park De Groote Peel
Op zondag 11 maart houdt Staatsbosbeheer een extra lange excursie die je naar de mooiste plekjes van De Groote Peel brengt. Een dagje uit, je komt helemaal tot rust. De Peelgids van Staatsbosbeheer heeft een route van 15 kilometer uitgestippeld die onder meer langs de grote waterplassen het Meerbaansblaak, ’t Elfde en ’t Roerdompven loopt. Daarbij wordt  de provinciegrens tussen Brabant en Limburg een paar keer overgestoken. Je krijgt informatie over de planten en dieren, het ontstaan en over de cultuurhistorie van De Groote Peel, maar wandelen staat voorop. Halverwege de excursie wordt er geluncht in het open veld en is er gelegenheid om het lunchpakketje op te eten. De excursie start om 11.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 15,- per persoon, inclusief een biologisch lunchpakketje van de Peelboerderij. Online reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl/dagjestappengrootepeel Tip: Denk aan stevige, liefst waterdichte schoenen, warme kleding en genoeg drinken voor onderweg!

sPEElse Expeditie in Nationaal Park de Groote Peel
Op zondag 18 maart houdt Staatsbosbeheer een sPEElse Expeditie in De Groote Peel. Tijdens deze ontdektocht  voor het hele gezin, in de prachtige natuur van het Nationaal Park, hebben wij een aantal prikkelende en sPEELse opdrachten voor jou in petto. We willen niet teveel verklappen, maar wie mee doet met een sPEELse expeditie ervaart letterlijk en figuurlijk dat de Peel een veenmoeras is! Starten om 11.00 en 14.00 uur  bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 5,- per volwassene en € 3,50 per kind, inclusief dierenpin voor de kinderen. Aanmelden via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Verrassende Veentocht  in Nationaal Park De Groote Peel
Staatsbosbeheer organiseert op zondag 25 maart een  Verrassende Veentocht in Nationaal Park De Groote Peel. De route is ongeveer 8 kilometer lang en duurt 2,5 uur, maar welke route de Peelgids loopt is een verrassing. Bovendien is elk seizoen anders, dus ook elke keer verrassend wat je tegenkomt! Na afloop lekker samen nagenieten van koffie met overheerlijke Limburgse vlaai. De Verrassende Veentocht start om 13.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 10,- inclusief koffie of thee met een heerlijk stuk Limburgse vlaai. Reserveren kan via: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Vollemaan ‘special’ in De Groote Peel
Op zaterdag 31 maart is er een bijzondere Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel.  Tijdens deze bijzondere avond kun je genieten van een wandeling in een door de maan verlichte Peel én van spannende Peelverhalen. Onderweg kom je namelijk verhalenvertellers van Vertelclub Verve tegen. Een onvergetelijke ervaring! Na afloop een drankje in de Peelboerderij met het glazen dak. Heel bijzonder. Deelname: € 10,- voor volwassenen en € 7,50 per kind, inclusief een drankje in de Peelboerderij. Max. 75 deelnemers en groepjes van max. 15 deelnemers per keer.  Starten vanaf 19.30 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.   Vooraf online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/verhalenvertellersdepelen

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Foto: Marijke Vaes-Schroën

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie