Skip to content

Harm Kuipers (oud-wereldkampioen schaatsen) over prostaatkanker

Redactie
23 februari 2018 | 11:00

Advertentie

Het Toon Hermans Huis Weert organiseert op woensdag 21 maart een lezing van oud-hoogleraar (en oud-wereldkampioen schaatsen) Harm Kuipers over prostaatkanker, gecombineerd met een humorvol en spraakmakend optreden van Theater van het Gedeelde Leed.

De avond vindt plaats in de Concertzaal van Rick, Beekstraat 27 in Weert. Aanvang 19.30 uur. De entree is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk via administratie@toonhermanshuisweert.nl of telefonisch 0495-541444.

Bijzondere combinatie
Een bijzondere combinatie die overal tot positieve reacties leidt: een inleiding van oud-hoogleraar, oud-wereldkampioen schaatsen, arts, wetenschapper en ervaringsdeskundige  Harm Kuijpers over prostaatkanker gecombineerd met een humorvol optreden van Theater van het Gedeelde Leed. Herkenbaar ook voor mensen die niet met prostaatkanker zijn geconfronteerd.

Harm Kuipers is al enkele malen te gast geweest in het Toon Hermans Huis. Zijn lezingen spreken tot de verbeelding. Begin 2010 werd bij Harm Kuipers een ernstige vorm van prostaatkanker geconstateerd. In november 2011 kwam daar nog slokdarm kanker bij. De oud-hoogleraar en schaatskampioen is uitermate open over zijn ziekte en hoopt door middel van interviews, lezingen en publicaties anderen hiermee te helpen. Kwaliteit van leven is voor de emeritus hoogleraar bewegingswetenschappen uiteindelijk leidend bij zijn beslissingen om wel of niet voor een behandeling te kiezen.

Theater van het Gedeelde Leed
Nicoline van de Beek van Theater van het Gedeelde Leed weet precies te verwoorden wat mensen met prostaatkanker meemaken in hun leven. Een serieuze kwestie die met discrete humor gebracht wordt. Ze is eigenlijk een vrouwelijke Toon Hermans, een act ook met een lach en een traan.

Het enthousiaste publiek is vanaf het eerste moment volledig in de ban van deze ontroerende, bij tijd en wijle hilarische monoloog. “Het lijkt wel of ze mijn dagboek heeft gelezen” zei een van de bezoekers na afloop van de voorstelling met een brok in zijn keel.

Aanmelden
De thema-avond wordt gehouden in de Concertzaal van Rick, Beekstraat 27 in Weert en begint om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Alléén toegang na aanmelding via: administratie@toonhermanshuisweert.nl of 0495-541444.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie