Skip to content

Culturele Werkgroep Stramproy verzorgt een unieke filmavond

Redactie
17 februari 2018 | 9:00

Advertentie

Opgeblazen St Nicolaas kerk in Meijel november 1944

Zondag 25 februari om 19.00 uur in De Zaal aan de Mariastraat te Stramproy. Van half zeven tot zeven uur wordt de film “met open vizier” vertoont waarin de bijna honderdjarige Sjeng Neijnens uit Tungelroy zijn verhaal vertelt.

Vervolgens starten ze met de film “van lijnzaad tot linnen” met een prominente rol voor Ties de Wever. In deze film worden alle facetten van de vlasbouw in het verleden in beeld gebracht. Je zien de boeren het lijnzaad zaaien, de vlas oogsten, de stengels verwerken tot garen en de wever die er lakens van maakt. De film wordt geïntroduceerd door Ferry Jocker.

Peter Crins presenteert zijn documentaire “Deportatie in het zicht van de bevrijding“. Deze documentaire begint met beelden van Midden-Limburg gemaakt vlak voor de bevrijding in het najaar van 1944. Veel jonge mannen worden opgepakt en naar Duitsland gebracht om daar te werken voor Nazi Duitsland. Daar werden ze tewerkgesteld en wordt een beeld geschetst hoe de omstandigheden tijdens hun verblijf in Duitsland waren. Ooggetuigen vertellen hoe ze werden opgepakt en naar Duisland werden gebracht. Ook de vlucht van een tewerkgestelde komt uitvoerig aan de orde. Kortom, indringende en emotionele verhalen van Limburgers over het einde van de Tweede Wereldoorlog.

De Zaal is open vanaf 18.30 uur, entree €4,00

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie